חרדה

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gifחרדה../images/Emo10.gif

האם מישהו שלא יודע כלום על הנדסת תוכנה, יכול ללכת ללמוד הנדסת תוכנה לתואר ראשון? (המישהו עומד בתנאי הרשמה, השאלה היא אם ממי שנרשם מצפים לדעת הרבה דברים בנושא...). (אם להיות יותר ספציפית, אני לא יודעת כלום בנושא הנדסת תוכנה ונרשמתי לאורט בראודה. האם אם אתקבל מצפה לי כישלון בטוח? אין לי קליטה טובה, יש לציין). בבקשה תענו.

טלד

New member
בלי בעיה מיוחדת

תכנית הלימודים לא יוצאת מנק' הנחה שיש לך ידע בתוכנה. כמובן שמי שיש לו ידע החיים שלו (קצת מאד) יותר קלים - אבל רבים וטובים למדו הנדסת תוכנה סיימו בהצלחה והם מהנדסי תוכנה מוצלחים בלי שנגעו בזה לפני הלימודים.

choo

Active member
המלצה - לנסות ללמוד קצת לבד לפני

את יכולה ללמוד תיכנות תוך כדי שימוש בספר, בשפה כלשהי, ולראות איך את מסתדרת עם זה. בנוסף, כדאי לבחון מראש את התכנים של הקורסים השונים שלומדים בתואר, ולקרוא עליהם (חיפוש בגוגל, בויקיפדיה וכדומה), כדי לקבל מושג כלשהו על מה את הולכת ללמוד. את רשימת הקורסים והתכנים שלהם מן הסתם תמצאי באתר של המכללה, או בקטלוג קורסים בספריה (עוד מדפיסים כאלו?) כשנרשמתי ללימודים (לפני מאתיים שנה), חרשתי את הקטלוג, כדי לקבל מושג אילו קורסים יש, ומה לומדים בהם. זה לא אמר לי הרבה, אבל זה עזר מאוחר יותר - כשנתקלתי במושגים חדשים, במקום להיבהל - הם נשמעו לי קצת מוכרים ;) את יכולה גם, בהנחה שאת לא מתחילה ללמוד בסמסטר הקרוב, ללכת לשבת בהרצאה ראשונה של קורס שנה אלף כלשהו, ולראות, כצופה מהצד, איך זה נראה. זה עשוי לעזור להפחית את הלם הלימודים כשיתחיל הסמסטר הראשון שלך.

T i k t a k i t

New member
אפשרי לגמרי

סתם לדוגמה ,בסמסטר הראשון שלי בתואר (במקצוע מספיק קרוב) אחד האנשים שהוציאו את הציון הכי גבוה בקורס תכנות ,היה מישהו ללא רקע קודם בכלל. כמובן שאין להסיק מזה שהכל יבוא בקלות ,ברור שצריך ללמוד ולהשקיע. אגב-ממילא חלק ניכר מהשנה הראשונה ובטח גם השניה הוא לא כל כך הנדסת תוכנה אלא מתמטיקה לסוגיה ובטח גם קצת פיזיקה ... אז אין כל כך קשר לרקע

למעלה