אפשר להתרגל?

reedgreenwhait

New member
../images/Emo129.gifאפשר להתרגל?

אין לי נדודי שינה, אבל יש לי שאלה בנוגע לשינה ולא מצאתי פורום מתאים יותר. השאלה היא: אם במשך תקופה ארוכה אשן רק 4 שעות ביממה נגיד, אני אתרגל לזה ולא אסבול מעייפות או משהו?

Scept

New member
תשובה:

לא. (האמת שדוקא בחרת פורום די מתאים).

מנסיוני...

אי אפשר להרגיל את הגוף לפחות מידי שעות בלילה זה אינדבדואלי לכל אדם ואדם מספר שעות השינה בלילה שהוא זקוק להם אם אתה מבחינת מה שהגוף האישי שלך.. זקוק ליותר מ4 שעות בלילה אז אתה תהיה עייף, תצבור עיפות מצתברת, אחרי יום יומיים שלושה (אין לי מושג כמה) תיפול! ותרדם (תכנס למיטה מוקדם ותרדם כמו תינוק=תיפול) אח"כ אם אתה, סובל מנדודי שינה כרוניים.. יחזור הסיפור על עצמו--> עיפות מצתברת--> נופלים--> ישנים "טוב"--> וחוזר חלילה

shaiush4

New member
מסכימה לגמרי

כשהייתי בטירונות אמרו לי שאני אתרגל ל-5-6 שעות שינה בלילה, אבל ממש ממש לא. כל שבת הייתי נופלת מתה וישנה כל היום.

Evil Gremlin

New member
נראה לי שכן

למרות שאצלי די חוזר הקטע של לישון קצת אבל בעקרון הייתה לי תקופה שהייתי חייב לישון קצת ודי התרגלתי למרות שהייתי נופל בשבתות... חוץ מזה שלפי תאוריות מסויימות בן אדם "מפותח" יותר זקוק לפחות שינה

דווקא כן....

ולכל חברי הפורום הוותיקים שלא יבינו מאיפה הביטחון להכריז זאת : קראתי על זה פעם וחקרו את הדבר. אם תלך לישון כל יום משעה 12 בלילה עד שעה 4 לפנות בוקר או בכל שעות קבועות שהן בשלב מסויים הגוף יתרגל רק לזה. הדבר דורש כוח רצון.. אנרגיות למי שלא רגיל לזה.. והרבה הרבה התמדה. כי זה אמר שאין יציאות בשעות האלו, אין כלום. קבוע כל יום תישן באותן שעות. אולי בשבוע שבועיים הראשונים תהיה עייף.. ועיפ0ות זה דבר יותר פיזי ממה שמעריכים אותה.. אתה חלש.. אתה לא מרוכז, והגוף כואבבבב... כי הוא רוצה לישון. אם תעמוד בזה... בשלב מסויים {אחרי כמה שנים} לא תוכל לישון הרבה יותר.... אבל השאלה היא מאוד פשוטה... למה? הנבדקים היו ברובם פחות משכילים משאר האוכללוסיה עקב בעיות ריכוז וקשב... וסבלנות זה דבר נרכש אז נגד שלא אייחס אותה לשינה.... למה זה מעניין אותך?

דנטל

New member
מניחה שאנשים רוצים יותר זמן

לכן הם מנסים להרגיל את עצמם לישון פחות. הענין הוא שחוסר שינה והתופעות שנגרמות בגללו (כמו שציינת - חוסר ריכוז ובעיות קשב) גורמות לאיטיות בפעולות, כך שאולי יש יותר שעות במהלך היום לעשות דברים, אבל עם האיטיות שתווצר ההספק לא יעלה.

ואגב, לא כולם ככה...

אני לדוגמא ב4 שעות מתפקדת סביר+... פעם בכמה זמן אני נזרקת.. ישנה 13 שעות וחוזרת לתפקד.. 4 שעות, 6 שעות... מה זה משנה? אבל זה אינדווידואלי.... אחותי פחות מ8 שעות לא זזה... {בצבא זה קצת השתנה אבל לא הרבה}

דנטל

New member
אני לא מדברת על אותו לילה של 4 שעות

אלא על המצטבר. חוסר מצטבר בשעות שינה פוגם בתפקוד המוחי/מוטורי/אנאעארף שלנו.

לקשמי

New member
תלוי באורח החיים שלך

כלומר מה את עושה חוץ מלישון 4 שעות ביממה. יש תרגילים ואורח חיים מסויים שמאפשרים את זה.

אני עשיתי את זה אז אני יכול לענות ל

בתקופת בית ספר י"א י"ב רציתי להנות מכל העולמות.. כלומר גם להצליח בלימודים וגם כל יום לבלות עם חברים. אז מה שעשיתי היה לקצץ משמעותית בשעות השינה שלי.. מה שהיום אני ישן ביום פעם הייתי ישן בשבוע... ומה שקורה הוא שברוב הזמן אם תרצה אתה תתנהג כאילו אתה עירני והכל אבל פתאום אחרי כמה לילות אתה תקרוס פתאום לשינה עמוקה מאוד מאוד של כמה שעות... בכל מקרה אם אתה יכול להימנע מזה תמנע.. זו לא חוויה.. כי אתה תשוש תמיד למרות שאתה מצליח לתפקד עם כל התשישות.

למעלה