../images/Emo103.gif משחק השבוע

והמשחק הולך ככה מישהו/י כותב/ת מונח מחיי
נוער תל"ם (לדוגמא ב = ברכת המזון, ת = תפילה) הבא/ה בתור צריך/ה להגדיר את המונח שקודמו/תו כתב/ה ולכתוב מונח חדש . . .
כך הלאה מא' עד ת' ... המטרה היא לקיים כמה שיותר סבבים מא' ועד ת' אנחנו נתחיל ... והמונח הוא:
אבא הלל סילבר

אבא הלל סילבר... ננסה את מזלי

רב רפורמי שחי בארצות הברית. היה מאמין גדול של רעיון הלאומיות וכן פעל למענה. הוא פעל במישורים רבים בהקמת מדינת ישראל, ובכל שנותיו כרב רפורמי פעל במקהילות רפורמיות בארצות הברית. הוא היה יושב ראש ההסתדרות הציונית בארה"ב, וגם של מוסדות אחרים. תמך ופעל להגשמת החזון של הרצל, ומהווה מודל לתנועות הרפורמיות בארץ. כמו כן כפר סילבר המהולל נקרא על שמו. ב'....? טוב, נהיה ממש לא מקוריים, אבל יש לי זכות כי אני הראשונה שהשתתפה.. ב= ברכת המזון.

yuvalberger

New member
ברכת המזון....

ברכה שנאמרת לפני אכילת ארוחה כלשהי ובה מברכים על האוכל (ברוך אתה אדוניי...) במספר צורות . גם אחרי הארוחה נאמרת ברכה שמודה על האוכל שאכלנו ועל כל מה שעל שלוחננו...! המושג הבא הוא.....! גמילות חסדים!

יב שולט

New member
../images/Emo38.gifגמילות חסדים

גמילות חסדים = גמ"ח מושג המשקף את חובתו של היהודי על פי ההלכה, להיטיב עם הזולת בכל אמצעי אפשרי: ממונו, גופו (עזרה פיזית), נפשו (חיוך, מילה טובה), שכלו (מתן עצה טובה או הדרכה מועילה). מקור שם המושג הוא מהמילה חסד, שמשמעותו הטבה ונתינה, ללא כל חשבון ומידה ולפנים משורת הדין הקבועה והרגילה. חסיד על פי המקרא, הוא אדם שעניינו בגמילות חסדים ובנתינה גמילות חסדים = נתינה היא ערך מרכזי בנוער תל"ם והמונח הבא הוא
דודה טובה

גולדי14

New member
היי...יש לי 2 שאלות..

דבר ראשון מי זה יב שולט?? דבר שני מזה דודה טובה??

שלום

שאלתה של ענבר היא ממש במקום.. מי זה/זאת? דודה טובה אישה צנועה ופשוט שהקדישה את חייה לגידול תרנגולות ועיבוד האדמה. בעקבות כך ביקשנו ממנה להיות לנו למודל לחיקוי והערצה, וכיום אנו משחקים את המשחק "לדודה טובה יש תרנגולות"... ה'... (הופה! אות חושבה!) הנהגת שבט! בהצלחה!

גולדי14

New member
הנהגת שבט

גוף בקהילה האחרי על התפקוד בקהילה, יש בו נציגים מכל שכבות השכב"ג ויו"ר (כן כן- נועה גיבסון!!) ואת היור"ים של הועדות השונות... והנה משהו באות ו'.... ועדות!

וועדות

תתי גופים, שאחראים על הפעלת השכב"ג בנושאים שונים, שנבחרו ע"י השכב"ג, מחולקות לפי אזורי קהילות- ואמורות לעשות, לעשות, לעשות!!!!! ואני מוסיף- והפעם באות ז' זהות יהודית אוהב ים יאיר נ.ב מי שלא בא לטיול סוכות............................................

זהות יהודית

מצאת לך אחד טוב, וקשה חחח זהות יהודית היא ההגדרה העצמית שכל יהודי/יהודיה נותן/ת (טוב עברתי לכתוב רק בגוף זכר סליחה) לעצמו בתור יהודי. (האם אני יהודי דתי, לאומי....) ובאיזה אופן הוא משלב את היהדות בחייו... טוב יצא לי לא משהו, אבל אני באמת רוצה אולי לראות הגדרה אחרת (שאולי תהיה יותר טובה משלי) ח'...... חווי"ה! (כולל מה הם ראשי התיבות!) בהצלחה

shaiarm

New member
חווי"ה - חופש ויהדות :)

מחנה שיש פעם בשנה , בכפר סילבר [בקיץ] ... מחולקים לפי עדות ויש כמה מרדריכים לכל עדה ובעדה מתחלקים לקבוצות.. יש פעולות ומעמדים עדתיים ויש קבוציים. יש כל שנה מלחמת צבעים במחנה , נוסעים לפארק מים , לעדות ה וט' יש גיחה... אממ.. משו בט'... טיולים ...!

טיולים... אויש זה קל

טיולים- מטיילים בכל מיני מקומות (הכי טוב לטייל בארץ) , מטפסים על ההרים, מחליקים על המסלול הירידה, בזמן המסלול מתבוננים בסביבנו-רגע מיוחד, בזמן המסלול תמיד יש מחשבות בראשנו, בזמן המסלול יש צחוקים ודיבורים עם חברים, תמיד כיף אף פעם לא משעמם בטיולים אפילו אם אנחנו לא מדברים. המטיילים מביאים איתם תיק גב שבתוכו מים, כובע, ארוחת בוקר וצהריים, בגד ים, סנדלים, וסוודר וקרם שיזוף והכי חשוב זה שק שינה ללילה באמצע מדבר... (תהנו המון המון בטיול סוכות!! אני מתגעגעת!) אוקי המונח הבא..... אממממ- יום הכנה מחנה חוויה

גולדי14

New member
יום הכנה מחנה חווי"ה

יום בו נפגש כל הצוות של המחנה ועוזה הכנות לקראת המחנה הכי כיף שיש... (מאוד עמוקה ההגדרה.. חח) מ'... מעמד!

למעלה