מותר, אסור

האם מותר סירופ מייפל של אפיכל? מישהו רשם בעבר

שאסור, אין איזכור במוצר, וכמו כן פניתי לחברה והם אמרו שלא מכיל גלוטן, אך תחזור אליי (טרם חזרה....) עם תשובה חד משמעית, למרות שאמרה שלה רשום שללא גלוטן, תודה

תבלינים מותרים

בהמשך לשרשור הפלאפל: האם תוכלו לכתוב לי אילו חברות תבלינים מותרות? אני שואלת משום שעדיין לא הוגדרתי רשמית כצליאקית ולכן עדיין לא נרשמתי לעמותה. רק בנובמבר יש לי בדיקת גסטו נוספת ואחריה אדע בוודאות - צליאקית או לא. הבדיקות שלי היו גבוליות... ולכן אני מנסה לתמרן ומדי פעם שואלת שאלות מותר או אסור. תודה לעונים לי. יעזור לי מאוד.

net the jet

New member
איזה כדור משכך כאבים אתם לוקחים ?

אני לוקחת אקמול בד"כ, למרות שאאני לפעמים מעדיפה אדוויל כי הוא פועל מהר יותר ולאורך זמן יותר ארוך, אבל פעם איזה רוקח אמר לי שעדיף להמנע ממנו ( למרות שהוא ללא גלוטן ) אני לא זוכרת למה ( משהו בהקשר למעי ) ואני "תקועה" עם אקמול... לפעמים צריכה משהו יותר חזק ( כמו עכשיו, בגלל כאבי גב ) תודה

ofek abadi

New member
קטשופ היינץ

שלום לכולם, רציתי לדעת האם קטשופ היינץ מכיל גלוטן (TOMATO KETCHUP מיוצר בארה"ב). חיפשתי בפורום אבל לא מצעתי לזה תשובה חד משמעית. מצטער אם זאת שאלה קצת בנאלית אבל התחלתי את הדיאטה נ"ג רק היום לאחר קבלת תשובות הביופסיה. אודה לכל מי שיוכל לענות תשובה מהימנה.

net the jet

New member
אני קונה של מקקורמיק, לא תערובות שלהם

רק תבלינים, אם אני זוכרת נכון אז באתר שלהם מצוין איזה תערובות לא גלוטן רק לי אין שימוש.

ADEELI

New member
מותר של תנובה וטרה

אלה חברות שמציינות על המוצרים אם הם מכילים גלוטן. אם לא כתוב כלום, אז המוצר כשר לצליאקים.

blabla83

New member
תשובה לגבי אייסקפה

בארומה הם לא מתחייבים לגבי הגלוטן באייס קפה שלהם.. האייס המותר היחידי שאני מצאתי שניתן לשתות ללא גלוטן ( אבל לא קפה ) זה אייס שוקו ואייס וניל של קופי בין יש להם ליד הקופה את הקופסאות של המשקאות האלו ובמידה לאלרגנים רשום סויה וחלב. יכול להיות שיש שם עוד דברים מותרים - אבל אני מצאתי רק את הקופסאות של הווניל והשוקו.. ממש טעים

a m o u r

New member
לא בדקתי את נושא הגלוטן

אבל לכאבי גב - אם הוא נ"ג - קחי נרוסין. לא מומלץ בתדירות גבוהה, אבל עושה את העבודה

d a p h n a

New member
advil הוא איבופרופן שיכול לפגוע במעי

בשימוש ממושך, ובמיוחד לא מומלץ למי שסובלים ממחלות מעי (כמו תסמונת מעי רגיז). לכן לעיתים קרובות ממליצים להשתמש במשכחי כאבים אחרים, שאינם איבופרופנים, כמו טיילנול, שהוא אצטמינופן.

net the jet

New member
אז זה כנראה ההסבר שקיבלתי...טיילנול זה כמו

אדויל מבחינת מהירות ואורך פעולה ?

תיקתקית

New member
וכדאי לציין שגם נורופן ואיבורפופן של לייף הם

אותו דבר בדיוק. אם כתוב במשכך כאבים שצריך לקחת אותו על קיבה מלאה, זה בד"כ בגלל שהוא יכול לגרום לכיב בקיבה וכו'.

טליאמתי

New member
הנה התשובה שלהם לאחר בלבול בשיחת טלפון:

תשובה מספטמבר 2009: ערב טוב טלי. יתכן וטעינו בתשובה לגבי האייס קפה והתייחסנו למעשה לאייס ארומה; שם לבטח יש בעיית גלוטן. אייס קפה וקפה עלולים ללקות בבעיית גלוטן ממקור משני. ראובן

שמנת להקצפה

אני מודה שקצת קשה לי להבין את השאלה : למי מותר למה מותר...כמה... ומי מחליט מה מותר... שמנת להקצפה היא בהחלט מוצר עתיר שומן. הענין הוא שאנחנו לא אוכלים קצפת כל יום ובדרך כלל גם לא כמות גדולה... שמנת מתוקה לקצפת היא מוצר שמבוסס על שומן החלב והוא טבעי, שמנת צמחית מבוסס על שומן צמחי והיא מעובדת יותר. השיקול המרכזי לצרוך שמנת צמחית הוא כשרות. מבחינה בריאותית ין לה יתרונות ואף להיפך חשוה להסביר לגבי אחוז שומן במוצר אחוז השומן הוא כמות השומן במאה גרם במקרב של שמנת להקצפה מזובר בכ- 35% שומן כלומר בשמנת, טרום הקצפתה יש 35 גרם שומן בכל 100 גרם שמנת לאחר ההקצפה הנפח גדל מאד. כמות הקצפת שאנחנו אוכלים היא כ- 20 גרם. כלומר כ- 7 גרם שומן... בערך מה שיש בפחות מגביע קוטג' 5% פרופורציות!

למעלה