מותר/אסור

ZINGER777

New member
אם אני לא טועה מותר, אבל אל תתפסי אותי במילה,

תחכי לעוד תגובות.

נועית7

New member
אני אוכלת גלידה תמיד

בלי לברר. כמעט אף פעם לא יודעים, ואני פשוט מבררת אם יש בזה עוגיות או ביסקוויט. כמובן אין בכך המלצה לאף אחד אחר, פשוט דרך חיים- לברר או לא לברר על כל דבר שמכניסים לפה, וכמובן באיזו מידה לברר... ומה הקשר של אבקת חלב?

מגל3

New member
זהירות

גם לנו בשכונה ישנה גלידריה מקומית הם אומנם מדווחים על ייצור הגלידה, אולם הגלידה עם הגלוטן וללא הגלוטן נעשות באותה המכונה. על בתנו הדבר הורגש מיידית, על אף שהתחייבו כי מנקים את המכונה קודם היטב. אנו לא קונים יותר גלידות כך בגלל זיהום המכונה

CATS7

New member
../images/Emo135.gif ואבקת חלב

באופן טבעי חשבתי שגלידת שמנת עשוייה מחלב / שמנת גלידות דר' לק מיוצרות בין היתר מאבקת חלב ואז (שוב באופן טבעי) נקשר לי אבקה לאבקות אחרות / אולי עמילנים - הרי הרבה פעמים אין קשר הגיוני בין המוצר לבין תוספיו. לדוגמא: מה לעזאזל הקשר בין גלוטן למנטוס? סה"כ זה לא מוצר אפוי ואם זה מוכנס מטעמי הוזלת עלויות זה מאד מעצבן.
מפעל דר' לק נמצא בא.ת. החדש ראשון לציון המשווק נקרא "אייס דרים" רח' הכשרת הישוב 9 ראשון לציון. הצליאקון היה השבוע בסניף בעזריאלי, מעבר ליחס הנהדר שקיבל הראו לו את הרכיבים וכך ידע מה מותר לו לאכול.

net the jet

New member
באבקת חלב משתמשים גם להעשיר לחמים נטולי

גלוטן. לא זוכרת בדיוק מה זה עושה ללחם אבל תורם למרקם שלו.

אויי ויי

בהתחשב בעובדה שיש לא מעט חולי צליאק שרגישים לחלב, למה עושים את זה?

net the jet

New member
אני לא יודעת אם מוסיפים את זה ללחמים, רק

קראתי במתכונים שמסבירים על הכנת לחם נטול גלוטן שמומלץ להוסיף. ראיתי גם הרבה מתכונים ללא אבקת חלב.

מתי11

New member
אני היום זרקתי מהארון כל אבקות מרק

שהיו לי - דווקה של ויטה ובמקומם שמתי הבקת מרק ירקות לרגשי גלוטן. מתי

צליאקי

New member
תודה רבה :]

אני מעדיף לא לגעת בזה עד שאדע בוודאות. תודה רבה רבה ואני אתחיל להגיב להודעות (כמובן שרק אם אני אדע משהו! P:) ביי בינתיים , חופש נעים

יעל קלי

New member
אבקת מרק

יש לאוסם אבקת מרק עוף נ''ג. אין הבדל בטעם וראיתי בעדן מרקט עוד חברות שמייצרות אבקות מרק נ''ג

amitshein

New member
../images/Emo24.gifמישהי אצלי בעבודה...

צליאקית כמובן, אמרה שמשתמשת בויטה וזה בסדר.... לילדה קניתי אוסם ללא גלוטן....

CATS7

New member
הייתי היום בחנות המפעל של כרמית../images/Emo211.gif

רח' ההגנה 25, אזור התעשיה החדש בראשון לציון. עד שסופסוף הגעתי לקנות - החנות בשיפוצים עד יום שני
שווה להיכנס לאתר שלהם לפני שמגיעים פתוח א-ה עד 16.30 ו' - סגור

Raz110

New member
מנה חמה-

לפני שבוע -שבועיים בערךש לחו לי לאי מל שמותר לאכול מנה חמה בטעם פירה ברוטב שמנת ובצל. כמובן שקניתי לנסות, ואני לא בטוח שההרגשה היא הכי טובה בעולם עכשיו:X אז.. מותר או אסור?

Reznik

New member
יש שני סוגים של מנה חמה פירה בצל

מה שמותר זה הפרווה מבין שניהם.

למעלה