בלהבלהבלהבלהבלהבלה

אוקיי,דוברעל המושג והפריע לך שמישהי לאמקצועית

כמוני מזכירה בשיחה את :פסיכולוגיה בגרוש.ואני אומרת שזו בדיוק היתה טענתי על כך שאלירז מבצע ניתוח פסיכולוגי לא מקצועי. אגב,אמרתי לך שאיתגרת אותי לחפש..אז סיירתי קצת בפרופיל שלך ונהניתי לראות פעמים רבות תגובות מעניינות שלך וגיחכתי קצת על כמה תגובות סותרות..(בכללי,לאו דווקא בהקשר לתכנית)אבל זה אחלה..
והנה חלק מהנושא אותו הזכרנו.. ‫כנראה באמת פספסתי רק את ה.."עד הודעה חדשה"‬ אילנה55555 06/02/10 03:02 "אני לא אומרת שהבחור מנוכר לגמרי לרגשותיו,אני רק טוענת שקל יותר לבצע פסיכולוגיה בגרוש אצל האחר מאשר אצלך." סלדין, זה פורום, אני כותבת את דעתי כמוך.‬ Daria83 06/02/10 04:01 "אף אחד לא אוטוריטה בכלום, רק שלזרוק משפטים סתומים כמו ,פסיכולוגיה בגרוש", כשאין מושג ירוק בפסיכולוגיה, זה עקר ושטוח. ולשאר עניתי לך למטה. ואני ואילנה מסתדרות יפה בלעדיך, תודה. כששתי נשים בוגרות משוחחות, הן לא צריכות תיווך של ילדון בן 26." **אגב,הגבת כך כשלא באמת ידעת מהי המקצועיות שלי בתחום הפסיכולוגיה ולאורך כמה תגובות ראיתי שלא בקלות את מקבלת את דעתו של בחור צעיר..אז כבר היו במדינת ישראל בחורים רבים צעירים ומוכשרים שהיו בעלי תפקידים מכובדים..כולל ראשי ערים בגילאי ה30 אז לא הייתי ממהרת לקטול את דעתם של אותם צעירים. "העולם שייך לצעירים"
(וזה היה ממני אלייך)

webguy

New member
לילה טוב ..!!

אני רואה שאת עדיין במלוא התנופה כותבת ....
מה שמוזר שאנשים חושבים להתאהב במה שנקרא אהבה נכזבת זה פשע .... הם לא מבינים שמה שבולט אצל איילה כפי שאמרה זה הרגש שגובר על הרציונל .... לפעמיים ..וזה המקרה ..!! זה דבר נדוש ושכיח ...הזמן עושה את שלו ומתגברים ... היא אמרה אז באמבטיה האמנתי שלי זה לא יקרה (הכוונה שמדובר במבוגר אולי עבורה )... אז זהו ... לילה נעים ..!!

Daria83

New member
מעולה אילנה ו....? לא הבנתי מה הלאה? עדיין

טוענת בדיוק כמו אז שלזרוק "פסיכולוגיה בגרוש" כשאין מושג בפסיכולוגיה זה בעייתי- איפה הסתירה?

הבהרתי את נושא השיחה.והסברתי ש..

בדיוק כפי שאת טוענת לגבי חוסר המקצועיות שלי כאשר אני מזכירה את עניין ה"פסיכולוגיה בגרוש" כך אני טוענת לגבי חוסר מקצועיותו של אלירז בניתוח איילה.אולי התלהבת מאופן הניתוח שלו,אבל פסיכולוג הוא לא. דבר שני,את הערת לגבי זה שאין לי מושג ירוק בפסיכולוגיה עוד טרם ידעת בוודאות אם יש לי או אין איזו הכשרה בתחום. אז לא,אין לי הכשרה מקצועית,אבל מאחר שבבניאדם אנחנו עוסקים..יצא לי במהלך השנים לנהל שיחות עומק עם מגוון אנשים ומכל שיחה כזו את גם מקבלת אי אלו תובנות.פסיכולוגיה היא עיסוק בבני אדם ובזה יש לי מושג ירוק מסויים..לפחות כמו לאלירז.רק שאני לא הופעתי בטלוויזיה עם ניתוח פסיכולוגי של מתמודדת,כאשר לא באמת ביקשה שינתח את אופיה אלא שיתפה פעולה ולכן אף הצליח להגיע איתה לשיחות עומק מעניינות. במסגרת ה"מושג ירוק" שיש לי או אין לי בפסיכולוגיה..נדמה לי שתסכימי אתי כי פסיכולוג מקצועי קודם מקשיב ומקשיב ורק לאחר מכן..ביחד עם המטופל מנסה להגיע לתובנות המתאימות כאשר הכוונה שהתובנות יגיעו מהמטופל ולא מהפסיכולוג..או פסיכותרפיסט.האם תסכימי חלקית עם דעתי זו?

Daria83

New member
אילנה, ההתכתבות הנוכחית היתה עם רעם

שהשתמש בלימודי הפסיכולוגיה שלו על מנת לנגח את אלירז. אם הוא היה מביע דעה סתם ככה, לא הייתי אומרת דבר, אבל כשאתה מנופף במשהו, אז ..... עם כל הניסיון שיש לי - אין לי מושג מי מבין דיירי האח הגדול יכול להיות פסיכולוג/פסיכותרפיסט טוב או לא, וזה נכון לגבי כולם. אי אפשר לקבוע דברים כאלו עפ"י צפייה בתוכנית. אנשים מראים צדדים מסוימים בתוכנית, הם מתנהגים אחרת בחוץ, יכולים להשתנות וכן הלאה. לכן בנק' הזמן הזו - מבחינתי לכולם יש את הפוטנציאל להיות הכל, עד שיוכח אחרת. וכל הענין אז והיום הוא אחד- לא למהר לחרוץ גורלות, לאבחן ולהחליט החלטות. לגבייך- אני בטוחה (ואת טובה בזה, לכי חפשי את ההודעה המקורית), שמה שאמרתי הוא שקל לזרוק "פסיכולוגיה בגרוש" כשאין מושג ירוק- ובכן אילנה - זו אמירה כללית ובכוונה נכתבה באופן כללי - כי באמת לא היה לי מושג אם יש לך או אין לך- אני יוצאת מנק' הנחה (ומסתבר שצדקתי) שאיש מקצוע לא ימהר לערוך אבחנות שכאלו. לגבי איך נוהגים פסיכולוגים/פסיכותרפיסטים- זה נכון חלקית, מה גם שיש הבדל בדרך עבודתם של השניים ובין הכלים העומדים לרשותם. לגבי חיפושים בפרופיל ובכרטיס - זה מצחיק, אבל טוב, שיהיה- אני מוכנה להתערב איתך שאם תחפשי בכל פרופיל תמצאי הודעות שונות ומשונות- זה מה שיפה בנו כבני אדם, אנחנו משתנים ומשנים. וזה שיש לך זמן לעשות את זה - תיסלם, תהני.

אז ככה..

לא הייתי קוראת למה שרעם עשה ניגוח של אלירז אמר שלדעתו הבחור לא מתאים לתחום מאיך שהוא רואה את תחום הפסיכולוגיה. ותודה לאל שאלירז לא באמת נבנה מדעתו של מישהו מאיתנו. מצד אחד הפריע לך דעתי הלא מקצועית ומצד שני הפריעה לך אבחנתו של רעם שמתיימר כנראה לפי ראות עינייך(אם הבנתי נכון)להיות מקצועי ומתוך מקצועיותו עורך אבחנות "שרלטניות"(אם אני מנסה להבין את הלך מחשבתך). אכן מסכימה אתך כי לא ניתן לקבוע את הדברים עפ"י צפייה בטלוויזיה ובוודאי שאסור לחרוץ גורלות עפ"י צפייה בטלוויזיה..אבל זה פורום וכאן המקום להבעת דעות וזה מה שעשינו שלושתנו(את..רעם ואני). איזו אבחנה אני עשיתי?!בסה"כ כתבתי שלתפישתי קל יותר לערוך פסיכולוגיה בגרוש על אחר מאשר על עצמך.והרי גם אלירז לא איש מקצוע בנושא ולכן ניתן לאמר בהכללה גם לגביו בעניין הפסיכולוגיה בגרוש. לגבי חיפושים בפרופיל..כתבתי לך למעלה שאתגרת אותי לחפש ונהנתי לקרא את הפרופיל שלך..ציינתי שהסתירה בדברייך היא לאו דווקא בהקשר לתכנית..ברור שניתן בתכנית לשנות דעה ולא להתקבע.התכוונתי יותר להטפות מוסר שכתבת כאן וקצת סתרת את עצמך מפעם לפעם.הרשיתי לעצמי להזכיר לך בעניין את הגיחוך..לאחר שהבעת דעתך ב"כובד ראש"(ובגיחוך) באחת הפעמים על אופן התנסחותי. לגבי נושא הזמן שלי..אשתדל להמשיך להינות באמת..והסברתי לך מראש שזו היתה היענות מצדי ל"אתגר" ש"הצבת" בפניי.ושיהיה לילה טוב ונעים:)

Shame in you

New member
בעיניי הוא חכם הרבה יותר

מכל מיני בעלי תואר ופסיכומטרי גבוה כאילו אינטיליגנטים (ואני לא מדברת אישית עליך)

תגידי מה הקשר בין חכם לבין מה שרעם

הגלשן כתב כאן??? זה כבר באמת גובל ב....לא רוצה לכתוב כי המנהלים ישר מוחקים.

Shame in you

New member
גובל במה?

תכתבי, שימחקו הוא כתב שלדעתו הוא לא מתאים למקצוע. הוא לא כתב למה, חוץ מזה שהמקצוע קשה. למה, אחרת, הוא התכוון? יכול להיות שבאמת הוא לא התחכוון לקטלג אותו כחכם/טיפש, ואם הבנתי לא נכון אני מצטערת

Shame in you צודקת!

הרי רעם טען שלימודי הפסיכולוגיה קשים, ולכן Shame in you הסבירה שהוא בחור חכם מאוד, וזה לא יהיה קשה לו.

זה טעון הוכחה

לא בדקנו עד כמה הבחור [אלירז] חכם יש סוגי חוכמה רבים ולא תמיד חוכמת רחוב או אינטיליגנציה ריגשית מספיקה ללימודים אקדמיים.

אוקי, אף אחד לא אמר שהוא לא צריך לעבור מבחנים

התאמה מתאמים. אך על פניו, וכפני מה שאנו מכירים אותו, אנו נוטים לומר שהוא מתאים לזה. להבנתנו.

חוכמה היא מושג מאוד כללי וקשה למדידה

לפעמים חכם גדול בעיני האחד יכול להיות טיפש מושלם בעיני אחר. אם יבחר ללמוד יבחן בתחום הלימוד. לחוכמתו או אי חוכמתו אין קשר לעניין הלימודים. יכול להיות כישרון שלא ניתן לממש אותו במסגרת לימודים. ימים יגידו למה הבחור מוכשר.

אני כלל לא חולק עליך!

אני רק חושב, שעל פניו, וממה שאני מסוגל להבין, הבחור מתאים ללימודי פסיכולוגיה. אך זה לא סותר שהוא אמור להיבחן אם יש לו כישרון ספציפי לכך. ובאמת ימים יגידו למה הבחור מוכשר

למעלה