../images/Emo125.gif אחד על אחד
מהשבוע עולה פינה חדשה בשם אחד על אחד, בה אראיין את אחד מחברי הפורום ואנפיק תעודת זהות על קבוצתו. המרואיין הראשון הוא: רז, או אם תרצו Arsene Wenger1, או Thierry Henry, או רז אמיר, או כל מי שנמצא בהודעה הבאה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=554&msgid=102547389
The Y.M.T.A Reloaded F.C (153537) שייכת ל: רז אמיר, מנהל פורום האטריק לשעבר ואחד מותיקי הפורום. נוסדה ב: 31.1.04 ליגה נוכחית: V.240 תארים: 3 אליפויות. עונות 6 ו7 בליגות 6.93 ו 5.105 בהתאמה וכן אליפות בעונה 10 - ליגה 5 אמנם שונה, 6 במספרה. ליגות קודמות: V.161, VI.93, V.105, IV.44, V.6, IV.49, V.240 מספר העברות: 528 סכום מכירות: 590,963,580 סכום קניות: 532,009,297 הישג בולט בגביע: סיבוב 7 עונות 10 ו13 ותק במשחק: 4 שנים ו5 חודשים, כ-13 ורבע עונות. ראיון: עידן: נתחיל עם שאלת זונע, מה המצב?
רז: בסדר גמור..
עידן: ספר לנו על עצמך. רז: רז אמיר, בן 20, חייל. גר כרגע בכפר יונה. אוהד של מכבי ת"א וארסנל. אממ מה עוד.. אה, לא הפסדתי לסנטה קולומה מעולם. עידן: איך הגעת להאטריק ואיך לפורום? רז: אל הפורום הגעתי מתוך שעמום. לא הרבה יודעים את זה, אבל בגיל 15 חוויתי פציעה קשה בברך. קרעתי את הרצועות במשחק אימון והייתי משותק לבית פחות או יותר 3 חודשים. כמו כל ילד בגיל הזה אין הרבה מה לעשות כשמשעמם. אז שיחקתי פיפא, NBA, מנג'ר...את הפורום הכרתי כבר מגיל 13 אבל לא הייתי פעיל..עם הפציעה נכנסתי אל הפורום, ראיתי שיש שם בסיס נחמד והתמכרתי. מאז לא עזבתי את הפורום. אל האטריק הגעתי דרך הפורום כמובן. פוזיטיב אנרג'י וJRM, שני גולשים שאחד מהם כבר לא בהאטריק היו מפרסמים מידי שבת סיפורים על המשחק שלהם. המשחק עוד היה בחיתוליו, ממש בעונתו הראשונה. נרשמתי ונסגרתי בערך כמו שאני מחליף ניקים הייתי טרול האטריק אפשר להגיד. בסופו של דבר התמכרתי חזק מה שהוביל אותי לפתיחת הקבוצה הקיימת ומאז אני איתה. עידן: אתה כבר הרבה עונות במשחק, איך זה שאתה "רק" בליגה 5? רז: אני מניח שמי שמכיר אותי מחכה לתשובה של "המנוע דפק אותי". אז כן, אני לא אגיד שלא. הוכחתי לאורך השנים שאני והמנוע לא הולכים יד ביד. מעבר לכך, הרבה דברים שעשיתי גרמו להדרדרות שלי. את עונת הירידה הראשונה שלי מליגה 4 קיבלתי בעיקר כי רציתי חיזוק מהיר כדי לעלות מהר שבפועל הליגה שלי התחזקה ברמה שלא יכלה לעזור לי. הנפילה הייתה כואבת והכסף התבזבז לחינם. עוד דבר שפגע בי זה אימון לא נכון, זה כבר קרה בקדנציה הרביעית בליגה 4. שם הצלחתי בסופו של דבר להשתחל למקום החמישי אבל הפסדתי בפלייאוף אכזרי. 3 העונות שאח"כ היו פשוט התעלמות מוחלטת מהמשחק. עוד השקעתי בפורום והייתי פעיל, אבל כשנכנסתי להרכב הייתי כמו טייס אוטומטי. קבעתי הרכב סתם והתוצאות היו בהתאם. עונה שעברה התחלתי לחזור ולהשקיע אבל הנזקים שעשיתי לקבוצה שלי היו גדולים מאוד. אני מאמין שתיקח לי עוד עונה לפחות כדי לשקם את הקבוצה לחלוטין ולחזור לליגה 4. אני יודע שמבחינת ידע והבנה אני מתאים לליגה 3 בשקט. יש לא מעט גולשים בליגות האלו שיכולים להעיד על כך. אבל כרגע טוב לי איפה שאני. זה נחמד. אני מאמין שכשימאס לי לא תראו אותי ב5 יותר. עידן: אמרת שאתה לא אימנת נכון, מה הכוונה, ומה אתה עושה כיום כדי לתקן את הטעות? רז: רציתי כסף ומהר. האימון הנכון היחיד שבאמת עשיתי היה בהתחלה כשאימנתי 3 עונות ווינגרים. כשהשוק הפך ללא כדאי אימנתי חלוצים עוד 2 עונות בהצלחה גדולה אפשר להגיד. מאותו רגע בעצם, אפשר לציין אותו כעונה 12, נמאס לי לחכות. רציתי הצלחה ורציתי אותה מהר. התחלתי לעשות אימונים עונתיים. פעם הגנה, פעם פיסס, פעם מסירות, חזרה לסקורינג, אפילו כמה שבועות של שוערים. זה כמובן הוביל אותי לאובדן כלכלי. ההתחזקויות היו רגעיות ופגעו בי לטווח הארוך. בעונה שעברה חזרתי לאמן חלוצים באופן שקט ורגוע ופחות או יותר יצבתי את הקבוצה שלי. את העונש למדתי. החלפת אימונים בסיטונאות הייתה המחלה שלי ואין ספק שלאמן לטווח ארוך משריש שקט למרות שהייתי צריך ואני עדיין צריך לסבול את התוצאות של זה. היום אני מאמן 3 חלוצים ומקדיש 3 עמדות נוספות לסקילים. עידן: איזה שינויים צריך לדעתך לעשות בתחום אימון השחקנים ושוק ההעברות (אם בכלל) כדי לייצב אותו? רז: אני לא יודע עד כמה אפשר לשנות את שיטת האימונים. היא די מוצלחת לטעמי. השינוי צריך לבוא בשוק ההעברות. המשכורות הורגות והן הפכו אימונים ללא כדאים בעליל. האטריק הודיעו וכבר התחילו לבצע שינויים כדי לפטור את זה. אני לא יודע מתי השוק יתייצב. לפי דעתי זה תהליך ארוך שיקח לפחות 2 עונות. אם השוק יחזור למצב של עונות 10-11 כולנו נהנה הרבה יותר. אבל כולנו יודעים שלא זה יהיה המצב. אני רק מקווה שהמצב יהיה טוב מעכשיו שבו קשר מיתיקל נמכר ב400 אלף שקל... השינויי, שוב, צריך לבוא מלמעלה. אני מקווה שמה שהתחיל העונה יגרור הצלחה. עידן: מה לדעתך יותר חשוב, טקטיקן דגול או כלכלן נבון? רז: שאלת מיליון הדולר. כמובן שבמצב הקיים, כלכלן. טקטיקה יכולה להביא אותך להרבה הצלחות, הבעייה שאי אפשר להסתמך עליה. אין ספק שמי שמצליח למצוא יתרון כלכלי משמעותי יצליח להציב הרכבים שבאמת קשה מאוד להתמודד איתם. ראו מקרה יפת ולפניו נהריה. שני כלכלנים דגולים שעשו לעצמם שם מכלכלה בלבד. הטקטיקנים הגדולים כמו ולאדי, גילי וכדומה בסופו של דבר נכשלו תחת כלכלה לא נכונה. עידן: מה אתה עושה כדי לשפר את מצבך הכלכלי? רז: מה אני עושה? לא הרבה. משתדל להעמיד סגל משכורות מצומצם. ומקווה שהסקילים יצליחו. אין הרבה מה לעשות כמובן. בסופו של דבר, סיימתי את עונה שעברה מורווח וזה הצלחה בשונה מעונות קודמות שפשוט הייתי מתעסק כל העונה לצאת מהמינוס.
מהשבוע עולה פינה חדשה בשם אחד על אחד, בה אראיין את אחד מחברי הפורום ואנפיק תעודת זהות על קבוצתו. המרואיין הראשון הוא: רז, או אם תרצו Arsene Wenger1, או Thierry Henry, או רז אמיר, או כל מי שנמצא בהודעה הבאה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=554&msgid=102547389