להעלב- זו בחירה../images/Emo10.gif../images/Emo6.gif
קל לומר , אולי ש
להעלב זו בחירהומלמדים זאת בכל סדנאת מודעות (כמעט) . אבל איך ליישם זאת??? לעיתים נאמרים דברים שממש "פוגעים" בי, אינני יודעת למה נאמרו הדברים, הרי זו לא אני? הרי אני יודעת שאני לא כזו כלל? אז למה??? ואז עלתה בי בעבר תחושת עלבון צורבת, המחנק בגרון, הדמעות שאיימו לפרוץ החוצה.. ולא פעם אף פרצו... היום, קודם כל אומרת לי את ה"מנטרה" שלמדתי ש
להעלב זו בחירה ואני בוחרת לא להעלב. אולי זה דבר טכני אבל באותו רגע אני מפעילה את הצד הלא רגשי שבי, מכאן קל יותר לעבור לצד ה"לוגי" ולחשוב בהיגיון.. ...רגע, אז הוא אמר, מה הוא אלוהים? ... למה אמר? לפגוע בי? שיהיה לו לבריאות.. מי הוא בכלל שיגיד לי כך?? הוא לא חבר, לא קרוב, טוב,,, יש לו פה - שידבר כאוות נפשו, אני יוצאת מהסרט הזה... אבל כשחבר קרוב אומר משהו, התסריט משתנה, קשה יותר לעבור לפסים ה"לא אישיים", אבל בכל זאת, מנסה בכל כוחי להפעיל את אותו צד לוגי חבוי ומסתתר שבי וממש מכריחה עצמי להבין למה הוא אמר לי כך?? * אולי לא הסברתי לו את המצב ובגלל זה כך הוא ראה את התמונה והגיב?- אם כך- אגש ואסביר לו שוב.. * אולי זה בכלל לא קשור אלי???- אם כך- אתן לעניינים להרגע ואשוחח איתו, * אולי באמת כך הוא חשב? למרות שאני משוכנעת שהסברתי או התנהגתי כראוי??- אם כך- מכריחה עצמי להסביר לעצמי שמותר לו לחשוב אחרת ממני, לראות את התמונה באופן שונה ולעיתים פשוט מקבלת את זה שזו דעתו, גם אן זה לא מתאים לי.... זה לא קל, אבל משתדלת תמיד לזכור שכשמישהו מדבר אלי בנקודה שפוגעת ברגש- אני נוטה לקבל את זה באותה נקודה, וכשהרגש שולט- קשה לצד הלוגי להיכנס ולחשוב בהיגיון.. ואזי מנסה, כמו שחקן תיאטרון- לעמוד מהצד ולראות את הסיטואציה שקרתה כאילו מהצד.. לרוב, זה עובד... ואם לא הצלחתי- תמיד יש לי טישו בתיק...(לנגב ת´דמעות)
דרדרית