THREE

יה-יה

New member
../images/Emo124.gif THREE

אל תניחו הנחות. אם לא תשאל/י - לא תדע/י. התסריט שאת/ה מריץ/ה בכל רגע הוא דימיוני לחלוטין. בקש/י לקרוא את התסריט, אל תכתוב/תכתבי אותו בעצמך. ספרו, אם בא לכם, מה שבא לכם, על יישום/אי-יישום ההסכמה.

MsPiggy

New member
אבל אין לי כותרת!

הבנתי את זה אולי לפני ששמעתי על ארבע הסכמות - אבל זה עדיין רלוונטי, ואני עדיין נאבקת בזה, אז ככה: כשהייתי קטנה היו לי הרבה בעיות חברתיות, לא השתלבתי בקלות בחברה אבל אז הייתי יותר מדי קטנה כדי לתת לזה משמעות רבה מדי, כשגדלתי זה כבר הפך למשהו אחר - זה התחיל בבית הספר היסודי, לא היו חיים קלים שמה וגם לא היו לי חברים, חשבתי שכשאני אעבור לחטיבת ביינים תהיה לי התחלה חדשה - אבל זה לא היה ככה, והסיוט נמשך... החותמת הכי חזקה שזה השאיר עלי זה היחס שלי לאנשים אחרים, אני פחדתי מאנשים אחרים די הרבה זמן, חשבתי שכולם רוצים לפגוע בי ושכולם שונאים אותי, לקח לי הרבה זמן לראות שזו בעצם נבואה שמגשימה את עצמה - אני חושבת שאנשים שונאים אותי, וזה מה שקורה, ולקח לי עוד יותר הרבה זמן להפסיק עם זה, למרות שאני עדיין עושה את זה לפעמים. רק עכשיו אני באמת מפסיקה לחשוב שכולם שונאים אותי ושכל העולם נגדי. זה מרגיש נפלא להיות מחוץ לזה סוף סוף - הצורת מחשבה הזו עדיין משתלטת עלי, אבל כאן מה שקראתי על ארבע הסכמות נורא עזר לי - אני יודעת מתי זה בא ואני יודעת גם להפסיק את זה.

יה-יה

New member
אז שיהיה בלי כותרת ../images/Emo8.gif

נפלא לקרוא שהסכמת עם עצמך לא להסכים יותר להסכמות ההן... "החלום החדש - גן עדן עלי אדמות: ברצוני שתשכחו את מה שלמדתם כל חייכם. זוהי תחילתה של הבנה חדשה, תחילתו של חלום חדש. החלום שאותו אתם חיים הוא היצירה שלכם. הוא תפיסת המציאות שלכם, אותה אתם יכולים לשנות בכל רגע. ניחנתם בכוח ליצור גיהנום וניחנתם בכוח ליצור גן עדן. מדוע שלא תחלמו חלום חדש? מדוע שלא תשתמשו בתודעתכם, בדמיונכם וברגשותיכם כדי לחלום את גן העדן?" (´ארבע ההסכמות, מדריך מעשי לחופש אישי´ / דון מיגל רואיס. תרגום מאנגלית: מיכל שלו, פראג הוצאה לאור) אגב, קראת את הספר?
יה-יה

MsPiggy

New member
לא קראתי...

אבל אני מעוניינת לקרוא, זה נשמע כמו ספר מלא השראה... את כל מה שאני יודעת על ארבע הסכמות אני יודעת מכל הציטוטים שלכם והדיונים שלכם עליו בפורום.

יה-יה

New member
כל מה שתרצי לדעת

תשאלי. (עד שתקראי את הספר בעצמך
)
יה-יה

ש1234

New member
רק היום עשיתי את השטות הזו

היום אכלתי צהורים אצלי הוריי, עם חבר שלי. אמא שלי וחבר שלי התחילו לדבר עלי באיזה שהוא נושא, הם אמרו כל מיני דברים, שמטרתם היתה לקדם אותי הלאה בחיים. ואני- ישר לוקחת דברים אישית ומניחה הנחות מפגרות - למה הם בכלל דנים עלי וההנחה אוף, הם בטח מבקרים אותי כי אני לא טובה ב X,Y,Z , אני התחלתי לבקר את עצמי כבר בעקבות ההנחה הזו, ואחרי מספר דקות של ביקורת עצמית כמעט והתחילו הדמעות להתגלגל בעיני. ביקשתי מהם שיעברו נושא, אך הם לא סיימו את הדיון עליי, חבר שלי אמר עוד מילה ופרץ דמעות שטף את לחיי - להפתעת כל בני משפחתי... אף אחד לא הבין מה הוא עשה ולמה. לימדו מכך די להניח הנחות די לביקורת בי שופט הרסני.... (בטח, כאילו הוא שומע אות

דרדרית

New member
...אל תניחו הנחות...

טוב, עדיין לא הצלחתי לקרוא את הספר... הייתי בפסח בחנות הספרים הקבועה שלי, שאלתי על הספר... המוכרת נשבעה שראתה את הספר על המדף, הוא היה עם כמה מחבריו, היא הפכה את החנות ו- הספר כאילו בלעה אותו האדמה... הנחתי שאם הספר לא נמצא למרות שהוא בחנות- אני לא צריכה לרכוש אותו בשלב זה... אבל כמובן אי אפשר בלי יישום לחיים של הנאמר בו (ואני קוראת דרך דברי חברי הפורום) אז- אתמול בערב בתי הגדולה הניחה הנחה "הגיונית למדי"... "אם אבא לא מצלצל אלי ורק מצלצל אל אחותי הקטנה - אז אבא אוהב רק אותה ולא אוהב אותי..." כמובן שאמרתי לה שלא תניח הנחות כאלה ופשוט תצלצל אליו היא כי יכולות להיות מיליון סיבות לכך שהוא לא התקשר אליה... זה עבד!!!! הסתבר שהקטנה צלצלה אליו לכן הוא דיבר איתה ואחר כך הוא היה עסוק ולא צלצל לגדולה... בלי שום קשר להנחה המוטעית שלה. וואללה- זה עובד!!! דרדרית

למעלה