../images/Emo124.gif ../images/Emo53.gif

היי לכולם..אני פה לפעם הראשונה אך חייבת עזרה מהררר בבקשה...כי יש לי עוד כמה שעות כדי להחליט באם אני נרשמת ללימודי רפואה משלימה..ושאלתי היא אם מישהו מכיר את מכללת מדיסין שמלמדת את התחום ועד כמה היא טובה...כי סקר בשוק לא יצא לי לעשות באופן מספק...
תודהההה מראש

ebony

New member
שאלה ????

מה דעתכם על המכללה לטבעונות במגמת נטורופתיה האם כדי להרשם או שמדיסין יותר טובה בתחום ומוכרת יותר תודה

אם המורה שלך רינה רום - לכי על זה!!

היא אישה מדהימה ומורה מעולה את יכולה לקחת אוויר וללכת על זה בעיניים עצומות עם רינה - אי אפשר לטעות...

YinYang

New member
לקחת...

המלצות מאחרים זה טוב ויפה...אבל בסופו של דבר את צריכה לעשות את השיקולים שלך(יש לך די והותר זמן עד תחילת השנה), ולראות מה הכי מתאים בשבילך. מה שטוב בשביל מישהו אחר, לא בהכרח יהיה טוב בשבילך. אז תעשי כמה טלפונים, לכי תתרשמי...ותחליטי. בהצלחה אייל

אדומה2

New member
מכללות

היי ניקול- אני סיימתי עכשיו 4 שנים במדיסין. אני יכולה לספר לך הרבה מאוד על המכללה, אבל יש כמה דברים שחשוב לזכור- אני זו שמספרת לך את הדברים ולכן הדברים יהיו לגמרי מזוית הראיה שלי ומתוך האמונה שלי של איך דברים אמורים להיות, מה אני מצפה, מה אני מחפשת וכיו"ב. אם תדברי עם עוד 3 אנשים תשמעי עוד דיעות ועוד מחשבות והן כולן נכונות- אבל יש לזכור שהן נכונות לגבי אותו אדם בלבד. מה גם שיש הבדלים בין הסניפים ואני מעריכה שאת רוצה ללמוד בחיפה ואני סיימתי בת"א- ויש הבדל גדול בין הסניפים מבחינת גודל (חיפה יותר קטן) ויש לזה יתרונות וחסרונות- שוב תלוי איך את מסתכלת על הדברים. אני סיימתי רפואה סינית ואת רוצה ללמוד רפקלסולוגיה ושם אני באמת לא יכולה לעזור לך כי אני לא מכירה את המגמה הזו. אני די מסכימה עם הדברים של איל, לא מספיק לקבל המלצות, צריך ללכת לערבי מבוא, להתנסות קצת, לשמוע את ההרצאות, להתרשם מהמקום, ללכת למקומות נוספים ואז לשקול ולקבל החלטה. מה שאני כן יכולה לספר לך הוא, ושוב, זו דעתי, שלא משנה לאן תלכי תשמעי אנשים שמאוד מרוצים ויש כאלה שמאוד לא מרוצים ויש את האלה באמצע, שחושבים שיש שילוב בין השניים. תמיד תוכלי לשמוע הרבה מאוד ביקורת על מדיסין, ויש הרבה אמת בביקורת, אבל יש גם דברים טובים במדיסין (ולא, אבא שלי הוא לא הבעלים....
) וצריך לקחת אותם בחשבון. ולדעתי האישית צריך להגיע עם רצון גדול ללמוד ולעבוד הרבה בבית, בעיקר אם את רואה את עתידך במקצוע. יש תמיד הרבה מאוד ללמוד והרבה מזה זה עבודה אישית בבית, הצטיידות בסבלנות ורצון וזמן להשקיע מאוד משתלמים בסוף. בהצלחה. :)

אדומה את עשר../images/Emo24.gif

תודה רבה על התגובה..מעריכה מאוד אז ככה..הייתי במדיסון בראיון אישי..התרשמתי מהמקום- והייתי בשיעור לדוגמה לנושאים שעניינו אותי.. ועד כה אכן התרשמתי לטובה.. מדובר על סניף חיפה נכון- כי אני עובדת במשרה מלאה וחייבת משהו קרוב מבלי לפספס יותר מדי שעות עבודה! המקום שם קטן ולא יודעת עד כמה אני צריכה לתת ליוקרת המקום להשפיע על שיקוליי!! בכלל לא מצאתי מכללות ידועות אחרות שמובילות בתחום פה בצפון אלא אולי " מכללת גליל מערבי" ועוד לא הייתי שם! שוב תודה אדומה..ובהצלחה בדרכך יקירתי

אדומה2

New member
סניפים קטנים

קודם כל תודה. :) אני יודעת לומר לך שאנשים שלומדים רפואה סינית בחיפה נדרשים להשקיע הרבה יותר- וזה רק יאמר לזכותם. זה לא שבת"א לא דורשים השקעה, אבל זה אחרת. בגלל שהסניף קטן יש אפשרות למעקב יותר צמוד על הסטודנטים. אני לא ביקרתי שם אף פעם אבל הבנתי שיש שם אוירה אחרת לגמרי מאשר בת"א- ואני דווקא בעד הסניף, עם כל הביקורת. מבחינת היוקרה- תראי יש שם בעיות תקציביות מעצבנות שמונעות הרבה דברים שהם חשובים מאוד- למשל הקמת ספריה ראויה לשמה בחיפה (גם זו שבת"א לוקה בהרבה חסר). אני מציעה לך בכל זאת לבדוק את המכללה שהזכרת, לא כי אני חושבת שמדיסין לא טובה מספיק, אלא מפני שאני חושבת שהמקום אליו את הולכת ללמוד תחום שכל כך פותח את הנשמה ואת החיים צריך להרגיש לך נוח ושיהיה לך כיף שם. אז תבדקי את האופציות ואז תשבי ותחליטי בלי לחץ.

אייל- תודה../images/Emo39.gif רק ש..

חשבתי שבפורום הזה יהיו אנשים שבטח השתפשפו קצת בתחום ואקבל תגובות דיי אמיתיות בענין.. כי ללכת למכללה עצמה..אני רק אשמע מהם שבחים על עצמם! והעובדה שהתחום עדיין לא הכי מוכר או שלא נוטים עדיין לתת תמיכה למי שרוצה ללמוד אותו- הופך את המלאכה ליותר קשה- כי צריך לעבוד בהרבה מישורים ולהיות עם תשובות להרבה שאלות שעוד יצוצו!! אבל אייל תודהההה רבה על העצה :)

ניקול

אני לא נוהגת להמליץ על בתי ספר אלו ואחרים , וזאת מהסיבה שזה מאוד אינדוידואלי ולא קשור לשיפשוף וליוקרה. בית ספר לרפואה משלימה - בכל תחום שתלמדי אמור מעבר לידע וכלים לטיפול, להקנות לך אורח חיים והחדיר בך את האהבה והאמונה בגוף האדם בכלל ובגופך בפרט - תלמיד שלא מתחבר למוריו ולבית סיפרו מפספס מטרה עיקרית , אולי את החשובה ביותר וזה השינוי הגדול שחווים תוך כדי הלימוד - המעבר מתלמיד למטפל. לכן, את לא צריכה המלצות מבית הספר ובטח שלא ממני , שבי עם עצמך וחישבי מה מתאים לך - בית ספר קטן או גדול , רציני או חפיפניקי, אוירה או קליניקה? ועוד ועוד ואז עשי ניפוי ראשוני, לבתי הספר שלאחר הצימצום פשוט לכי , כנסי לשעורים דברי עם התלמידים.. ולכי עם תחושות ה
בהצלחה יעל

מצטערת שלא עניתי קודם אבל הייתי

בשארם לשבוע..היום חזרתי ורציתי להודות ליעל וקרן אור על התגובות המעודדות..היום יש מבחן התאמה טן במדיסין אני מתכוונת ללכת.. וחבל שזה כרוך בתשלום כי אני סתם אזרוק כסף אם אחליט לגשת לרידמן למשל.. יעללל וקרן אוררר המון תודות

ואל תילחצי כל כך אפשר להרשם גם ביום

הראשון ללימודים ואפילו קצת אחרי. ככה אני עשיתי.......... בכל אופן, בהצלחה.

למעלה