gamari

New member
פרוויז ג'אן

לפני שנה הייתי בגוואטמלה ובמקסיקו - במרכז תרבות המאיה. קצת ארכיאולוגיה פה, הסטוריה שם, , וכמובן תרבות מדהימה. בין היתר מכל המידע שנחשפתי אליו למדתי דבר או 2 על לוחות השנה בקרב תרבויות. ואחד הדברים שנתפס אצלם זהו התאריך של היום הכי קצר בסוף שנת 2012, שנחשב לסוף העולם מבחינתם, ה -21/12/2012. כדי להבין את זה כדאי להיות על אחד מהפירמידות ביום הזריחה שבתאריכים האלה, סביר להניח שהם חזו משהו אסטרונומי שיחול במחזוריות השמש או הירח ומבחינתם זה סוף העולם. המבנים באחד מכל המרכזים שלהם נבנה באוריינטציה כזאת שממדרגה מסוימת על הפירמידה בשעת הזריחה באחד מ-4 התאריכים המשוונים בשנה נראה מחזה מאד סימטרי ומאד מדויק של השמש. 21 למרץ ולספטמבר - ימים ולילות שווים. 21 ליוני היום הארוך ו21 לדצמבר היום הקצר ביותר. זהו יום שהמון חובבים ואסטרונומים ונהרו לגוואטמלה ולמקסיקו. לפני כמה מאות שנים במקום אחר די רחוק משם (בממלכת פרס) , מתמטיקאי ומשורר בשם עומר כ'אים גילה את אותו הדבר, מבחינתו בתאריך הזה מערכת השמש עתידה לחוות מעין שינוי או מחזה מרהיב, הוא הרכיב לוח שנה ע"פ הכוכבים המבוסס על חישוב מתמטי בהתבסס על מחזוריות הירח והשמש, , , בערך מקביל ללוח השנה היהודי המובסס על הירח והוא הצליח לנבא שבתאריך הזה יקרה משהו רק לא ידע להגיד מה.... כנראה שיש בסיס די חזק לתגלית ובעוד שנתיים נצפה לתחזית בעלת לא מעט פרשנויות.

פרויז1

New member
נראה לכאורה שכולם מעתיקים מכולם.

מבחן פתוח כזה..
הדתות, החוזים למיניהם, כולם הולכים לספריות ואוספים בבליו'.. ומגישים. יש ומוסיפים משו מעצמם
לפי מה שאני מתרשם מקריאה וצפיה בסרטי מדע עתידני ניבויי : לא צפויה קטסטרופה ב - 21.12.2012 בתאריך הזה נישלם מחזור גלקטי בן 5,000 שנה ומשהו. ביום הזה, כדור הארץ יגיע להיבט מיוחד מול השמש ובכך נישלם עוד מחזור מאייני לפי הלו"ז הנ"ל. מה שכן : תהליכים יואצו. אני גם יכול להבין למה ואיך - פחות או יותר - וגם יכול לתמוך בזה בהסברים. החוויה המעשית באתר - מראה את העוצמות הבלתי רגילות של כוחות הטבע. אין ספק !

מועדים לשמחה לכל החברים

שיר מאוד יפה פרויז גון אני ממליצה שתראה את הסרט מלוקה באתר הסרטים של פרסי זה סדרה בת 30 פרקים מרתק מלא מסרים

פרויז1

New member
סלאמו עליכום !

תני לינק לסרט/סדרה. לא יהיה לי זמן להכל., אבל משהו - אשמח! איך הדברים ששלחתי לך במייל? שבת שלום וגמר חתימה טובה !

פרויז1

New member
את כבר קוראת פרסית?

سلام به تمام كساني كه اين ميل را ميخوانند. مساله حقوق زنان فقط مربوط به زنان نيست،مربوط به تمام زندگي ماستراستي اگر ما با يك جنسيت ديگر متولد ميشديم اين شرايط را برمي تابيديم؟ بابا آب داد بابا نان داد بابا فقط آب داد و نان داد، مامان عشق داد بابا گول شیطان را خورد و شناسنامه اش چند بار پر شد. پر شد، خالی شد خالی نشد.خط خورد. زن ها خط خوردند، مادر ها خط خوردند دخترها زن شدند، زن ها مادر شدند و خط خوردند و بابا چون حق دارد، آب می دهد. نان می دهد. مامان، زوجه مامان، ضعیفه مامان، عفیفه مامان غذا پخت، بابا غذا خورد. مامان لباس را اتو کرد، بابا لباس را پوشید و رفت بیرون ...مامان ظرف شست، بابا روزنامه خواند. بابا روزنامه خواند و اخبار دنیا را فهمید ولی نفهمید مامان غم دارد بابا اخم کرد. بابا فحش داد.آخر بابا ناموس دارد .پشت سر ناموسش حرف بود. مامان، کار مامان، پیکار مامان، تکرار. مامان، بیدار. مامان، دار، سنگ مامان،شهلا.مامان، دلارام. مامان،افسانه،لیلا بابا نان می دهد و فوتبال خیلی دوست دارد بابا رونالدو را از مامان بیشتر دوست دارد بابا می خوابد، مامان می خوابد. مامان می زاید. مامان با درد می زاید. مامان شیر می دهد، بزرگ می کند، حقیر می شود، پیر می شود بابا زن گرفت. صیغه بابا برای مامان طلا گرفت. مامان بغض کرد مامان رفت. صیغه یعنی رفتم، رفتی، رفت ... مامان برگشت کسی با بابا کار ندارد. بابا حق دارد. حتی اگر شب ها هم نیاید ولی مامان باید با آبرو باشد آبرو یعنی مامان ساکت باشد. من ساکت باشم. زن ساکت باشد و مرد آب بدهد، نان بدهد بابا "پرسپولیس" را دوست دارد بابا "آنجلینا جولی" را دوست دارد &#1

פרויז1

New member
תרגום לעברית :

תרגום מפרסית לעברית שלום לכולם מי קרא את האימייל הזה. סוגיית הזכויות של נשים אינה קשורה רק לנשים, כדי Mastrasty כל החיים אנחנו נולדים עם מין אחר Myshdym Tabydym לוקח את התנאים האלה? בבה בבה לחם ומים בבה היה מים ולחם בלבד, אמא מאוהבת אבא אכל את השוטה השטן ואת תעודת הלידה שלו היה מלא מספר פעמים. היו מלאים עד ריקים לא ריקה. מושמט. נשים אכלו הקו, הקו של אמא אכלה בנות היו נשים, נשים היו אמהות אכלו קו ואבא הוא הנכון, כי המים יכולים. עד לחם. אמא, רעיה אמא, חלש אמא, Fyfh אוכל, אמא מבשלת, אבא לאכול. אמא תהיה מגוהצת בגדים, ללבוש בגדים אבא עזב את אמא ... בתוך האגודל, קורא אבא. חדשות קרא אבא של ולהבין את העולם, אבל אמא לא הבינה צער אבא קימט את מצחו. אבא נשבע. האם כבודו האחרון אבא. Namvssh מאחורי המקצוע. אמא, אל אמא, לריב אמא, לחזור. אמא, תתעוררי. אמא, עם אבן, אמא, שהלא. אמא, מותק. , המיתוס אמא, ליילה בבה נותן לחם אוהב כדורגל מדי אבא רונאלדו מאמא אוהב יותר בבה ישן, אמא ישנה היא. אמא לבזבז. אמא זאיד עם הכאב. חלב של אמא נותן גדולה, כדי להיות עניו, להיות בן אבא היה אישה. נישואין לאמא ואבא לקח זהב. אמא עד דמעות היא עזבה. נישואים זה הלך, הלך, הלך ... חזרה אל אמא אבא לא עובד עם מישהו. לאבא יש את הזכות. גם אם הלילה יטופלו בכבוד, אבל אמא היא אמא היא כבוד שתק. אני שקט. אדם שקט אישה היא לתת מים, לתת לחם באבא, "פרספוליס" אוהב באבא, "אנג 'לינה ג' ולי" אוהב אמא, אל אמא, לריב אמא, מלא להילחם אמא, בית הסוהר, חולה, קודח אבא בבית, במכונית, ירושה, את הגאווה, הכוח הוא אמא צעיפים, אבל שום דבר אחר. רק אמא הנדוניה, זכות המזונות, הזכות לחופש. צריך לשתוק, גם אם, נדוניה מזונות אין חופש. מזון באבא, יחד עם האשה מתחת לגשר יותר כמו אמא אוהבת את אלוהים, אבל אני לא יודעת אם הוא אוהב את אלוהים יותר מדי? אז למה אמא יש חום? אבא לא יכול לראות אמא לא יכולה לראות את הצער, הכאב הוא Babahay לא רואה כאן בבה נותן רק מים, לחם הולך ונותן לנו כל יום, אנו מודים Baydkhda אלף פעמים ביום ...

פרויז1

New member
עוד משהו שקיבלתי במייל :

داستانی از عرش اعلا میگویند روزی از روز ها، خداوند به آدم گفت: "میخوام کاری برام انجام بدی."آدم گفت: "با کمال میل ای خدای بزرگ. چه کار کنم؟"خدا گفت: "میخوام به زمین بری و از اون دره عبور کنی."آدم گفت: "دره چیه؟"خداوند بعد از آنکه شرح داد که دره چیست، به او گفت: "به اون جا که رسیدی از عرض رودخونه عبور کن."آدم پرسید: "رودخونه چیه؟"خداوند به او توضیح داد که رودخانه چیست، و سپس گفت: "از رودخونه که عبور کردی، به اون تپه برو."آدم پرسید: "تپه چیه؟"خداوند به او شرح داد که تپه چیست. بعد به او گفت: "به اون طرف تپه که رسیدی، یک غار میبینی."آدم پرسید: "غار چیه؟"خداوند بعد از اینکه شرح داد که غار چیست، گفت: "در اون غار یک زن خواهی دید."آدم گفت: "یک زن؟ زن دیگه چیه؟"خداوند بعد از اینکه برای او شرح داد که زن چیست، گفت: "چیزی که ازت میخوام اینه که با اون زن جفتگیری کنی تا نسل انسان زیاد بشه."آدم پرسید: "من چطوری باید با اون زن جفتگیری کنم؟"خداوند برایش شرح داد که راه و رسم جفتگیری چگونه است.پس آدم به زمین آمد، به آن دره رفت، از عرض رودخانه عبور کرد، از روی تپه گذشت، به غار رسید و در آنجا زن را یافت. ولی هنوز پنجدقیقه هم نگذشته بود که شتابزده به درگاه باری تعالی بازگشت.خداوند که صبر و شکیبائیش تمام شده بود زیر لب گفت عجب آدمیه، و با خشم پرسید: "پس چی شد که به این زودی برگشتی؟"و آدم گفت: "میخوام بدونم که جملهُ سرم درد میکنه یعنی چی؟"

פרויז1

New member
והתרגום של זה לעברית :

תרגום מפרסית לעברית הסיפור כולו מתוך כס תגיד מיום ליום, אמר אלוהים לאדם: "אני רוצה לעשות משהו בשבילי." אדם אמר: "בעזרת האל מאושרת. מה אני צריך לעשות?" אלוהים אמר: "אני הולך על האדמה ואני רוצה לחצות את העמק. "אדם אמר:" מה עמק? "אחרי אלוהים הסביר כי מה העמק, אמר:" אני מגיע לשם חציית הנהר הרחב. "אדם שאל:" מה הנהר? "אלוהים, הוא הסביר מהו הנהר, ולאחר מכן אמר: "הנהר הזה לא יעבור, אל הגבעה אני לך." אדם שאל: "מה הגבעה?" אלוהים, הוא הסביר כי מה הגבעה. ואז הוא אמר: "אני מגיע לצד הגבעה, אתה רואה במערה." אדם שאל: "מה המערה?" אחרי אלוהים הסביר כי מה המערה, אמר: "אני אישה המערה." אמר אדם, : "אשה? אישה מה עוד?" אלוהים לאחר הסבירה מה אמרה האישה: "אני רוצה משהו עם המראה ההזדווגות הנקבה לה שאתה רוצה את המין האנושי מדי." אדם שאל: "איך אני אמור אני הזדווגות עם נקבות? "הסביר לו אלוהים כי הוא איך את הדרך של ההזדווגות. ואז אדם בא לארץ, הוא ניגש אל העמק, חצה את הנהר הרחב, על גבעה מעל למערה שבה אישה נמצאה . זמן Pnjdqyqh עברו עדיין את ההחזר חפוזה למצוינות המטען לנמל. Shkybayysh אלוהים וכל זה סבלנות היה מתחת לשפה מדי Dmyh אמר בזעם ושאל: "אז מה היה בקרוב לחזור?" וגם אמר אדם: "אני הראש כואב לי לדעת כאלה ומה זה אומר? "

Davitak

New member
יפה מאד - מומלץ לכוכב נולד הבא

אבל ממתי מאיר סוויסה מדבר פרסית, זה לא הבנתי.

פרויז1

New member
קבל תרגום המילים לעברית :

מצטער על השיבושים - זה בתרגומון האוטומטי. چشاي بچه پلنگش خنده ماه و قشنگش موهاي خرماي نگش دلمو برده بجنگش دلمو برده بجنگش دلمو برده بجنگش جلوي لوله تفنگش بزن اونو با فشنگش بزن اونو با فشنگش بزن و حال هواش برو محضر مال ماش کن بذارش بالاي گنبد سر تا غرق طلاش کن دربدر دنبال عشقش بذارش بالي معبد همه دنيارو فداش کن همه دنيارو فداش کن همه دنيارو فداش کن טעם ילדים Plngsh חודשים צחוק Qshngsh תאריכי שיער Ngsh Dlmv נלקחה Bjngsh Dlmv נלקחה Bjngsh Dlmv נלקחה Bjngsh החזית צינור Tfngsh להכות אותו עם Fshngsh להכות אותו עם Fshngsh קשה ולהציג Hvash עבור אל העושר הגדול של בקיה תשאיר את זה בחלק העליון של הראש כיפה שקועה ידי Tlash נווד מחפש אהבה השאירו אותו כל Fdash Dnyarv ידי מקדש באלי עכשיו כל Fdash Dnyarv עכשיו כל Fdash Dnyarv

למעלה