מוטי baronm 10

../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif מוטי baronm 10

צא מהארון אני בדיוק קוראת את זמנים מודרנים של אתמול רשום מתכון לחמין עיראקי- טבית ציטוט מתכון של הבשלן baronm באשראת המתכון של סימונה מפורום האוכל YNET מהבלוג "אוכל מכל הלב " בבלוגיה של תפוז אז מגיע לך קצת(המון) פירגון כל הכבוד!!!!!!!!!!!!!!!

ככה בשקט בשקט מוטי מה זה לא מספר לנו?

לא יפה.............. מה זה ככה לא לספר לנו. אפשר את המתכון, מעניין אם אנחנו עושים אותו הדבר? והכל הכבוד לך

../images/Emo92.gifמתכון לטבית

טבית – החמין של העירקים טבית , חמין מדהים ,שונה מהחמין האשכנזי המוכר ,שילוב של עוף ממולא ,בשר ,אורז ותבלינים נהדרים .טעמו של העוף הנימוח לאחר 18 שעות בתנור פשוט לא ניתן לתיאור .טבית הוא תבשיל שאפשר לאכול גם בקיץ לא כמו אחיו הפולני. המתכון המצורף הוא של סימונה מפורום אוכל ב ynet ,המתכון שונה מהרבה מתכונים אחרים ברשת והמיוחד בו היא כמות הנוזלים הנמוכה ביחס לכמות האורז אשר מביאה אותנו לתוצאה של אורז מעולה פריך בקצותיו {חקאקה } ולא דייסתי . טבית 1 עוף שלם 1 קילו אורז 3 עגבניות בשלות 2 בצלים קצוצים 100 גרם רסק עגבניות מלח פלפל תבלין בהרת הל טחון קמצוץ קינמון פפריקה מתוקה – תוספת שלי אני מוסיף גם קוביות בשר בקר להשבחת הטעם מילוי העוף בשר בקר קצוץ דק 1/2 כוס אורז שטוף בצל קצוץ דק עגבנייה מגורדת פטרוזיליה כף שמן מלח ,פלפל שחור קינמון הכנה מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים עד שהן מתרככות. מוסיפים רסק ותבלינים מערבבים היטב. מוסיפים את האורז השטוף וכוס מים מבשלים תוך עירבוב עד שהמים נספגים, מכבים את האש. שמים במרכז את העוף. אפשר להוסיף תפוחי אדמה קלופים מתובלים במלח ופלפל. אני { סימונה } מניחה מעל נייר אפייה ומעליו ביצים. מכניסים לתנור מחומם לחום 200 מעלות לחצי שעה. מנמיכים את החום ל-100 מעלות ומשאירים לכל הלילה. סה"כ אני אופה 18 שעות . התיבול בבהרט וקינמון יוצרים בבית ריח מטריף שמעורר את כל בלוטות הטעם בפה וכולם מחכים מתי תגיע ארוחת הצהריים המיוחלת

baronm10

New member
תודה ../images/Emo24.gifלגבי כמות מים....

נראה שכמות המים קטנה אבל לא לדאוג 1 כוס מים ו הנוזלים של 3 העגבניות והנוזלים המופרשים מהעוף מספיקים בכדי להפוך את האורז למעדן אמיתי נסיתי עוד גירסאות שבהן כמות המים גדולה יותר והתוצאה אמנם טעימה אבל האורז דיסתי לטעמנו ממליץ מאד על המתכון הזה של סימונה פשוט מדהים

למעלה