Fireman

calya

New member
../images/Emo124.gifFireman

אפשר לשאול על בטיחות אש ? כמו שאמרתי, אני פחדנית. ואני גרה לבד עם שני ילדים קטנים. מאד חשוב לי לתכנן את הבית נכון מבחינת בטיחות בעיקר בעת צרה כמו אש (לא רק) - שיהיו דרכי המלטות ואמצעי הגנה. יש טיפים בנושא שאתה יכול לתת ? תודה

bar 23

New member
בדיוק היתה לי שיחה על זה עם בן זוגי השבוע...

(וסליחה שאני נדחפת אבל זה נושא שמטריד אותי מאוד). הנושא עלה אחרי השריפה שהיתה שבוע שעבר בבאר יעקב שבה נספתה אם ובנה בן ה-4 בעיקר בגלל שלא יכלו להיחלץ מהמבנה המסורג...
אני אמרתי שמאוד חשוב לי שיהיו דרכי מילוט רבים בבית גם אם זה אומר שנאלץ לוותר על סורגים בבית. מצד שני מאוד קשה לוותר על סורגים בבית קרקע פרטי מה גם שבביטוח של הבית בטח יעשו עם זה קצת בעיות.... אז מערכת גילוי עשן/אש נרחבת בבית כבר לקחנו בחשבון שתהיה (על זה אני כבר אתייעץ בבוא הזמן מה כדאי וכו'). השאלה היא איך פותרים את נושא הסורגים?
אמרו לי שיש תריסים חשמליים שיש אפשרות להכניס בתוך כל אחד מהשלבים מוט ברזל שמהווה בעצם סורג נסתר, עוד לא בדקתי את זה לעומק....

calya

New member
אני לא מתקינה סורגים...

תשמעי, בעיניי סורגים זה משהו שאנשים שבאים מהעיר לבית קרקע שמים וזה לא ברור לי למה... אני תמיד גדלתי בבתי קרקע (ההורים שלי גרים על 10 דונם בלי שכנים...) ואף פעם זה לא הפחיד אותי. מה אני כן מתכננת (בונה בשרון ויש לא מעט פריצות בישוב): 1. לפני הכל ביטוח דירה מקיף. שגם אם יגנבו - שיגנבו. יש ביטוח. 2. אזעקה ומוקד. הוצאה כדאית מאד בעיניי במיוחד כי יש כפתור מצוקה שאם יש כל בעיה שהיא אני לוחצת ומישהו מגיע (זה מה שעושים אם האזעקה מצפצפת כשאני בתוך הבית עם הילדים ואני מפחדת ללכת לראות מי נכנס). תמיד היה לי מוקד ותמיד יהיה. 3. תריסים חשמליים בקומה התחתונה שסגורים בלילה. זה מספיק טוב. לא חושבת שאלך על כאלו עם סורג נסתר. 4. אזעקה בגינה מסביב לפתחים, שוקלת את זה. יש לי חברים שיש להם וזה יעיל. מכוונים את זה כך שזה מתריע רק מעל משקל מסויים (כך שחתולים וכלבים לא מפעילים את זה). 5. הסתרת צופר האזעקה על הגג וכיסוי בסורג ברזל (כי אחד הפטנטים זה שהם באים כמה ימים קודם, שוברים את הצופר עם מקל של מטאטא או משהו ואז אחרי כמה ימים כשאת לא בבית פורצים בשקט...). זהו, מספיק מבחינתי. 32 שנים אני גרה בבתי קרקע ופרצו לי פעמיים. בשתי הפעמים האזעקה פעלה ומיד הם ברחו. לא שווה להם להסתבך עם אף אחד בשביל מה שיש לי בבית.

bar 23

New member
גם אני חייתי כל השנים בבית קרקע בלי סורגים

וחמסה חמסה חמסה..... אבל בכל זאת מדובר בשכונת וילות....די קורץ לפורצים.....

calya

New member
אז מה ? קורץ זה לא אומר שכדאי.

אם יש אזעקה לא כדאי להם. בכלל רוב הפריצות לבתים פרטיים הם כדי לגנוב את המפתחות של הרכב וארנקים. ארנק אני תמיד מחזיקה אצלי בחדר בלילה. מפתחות של האוטו - ליד הדלת. כדי שאם כבר פרצו שיקחו וילכו, שלא יסתובבו לי בבית.

איריסג

New member
אני מתגוררת היום באחד הישובים הכי יוקרתיים

בארץ. החזית של הבית שלנו - כולה חלונות. הדלת של המטבח - דלת אלומניום שכל דרדס מעיף בבעיטה. אין לי ולו סורג אחד לרפואה. יש ביטוח מקיף. יש מערכת אזעקה מחוברת למוקד, ויש נבחנית קטנה. זהו. גם בבית שאנחנו בונים, שנמצא בישוב מאד מבוקש בשרון - יהיו המון המון מפתחים - ואין לנו כוונה לשים סורג ולא תריסים חשמליים. אנחנו לא הולכים לגור בכלא. זה כמובן גורם לעוויתות של חוסר נחת אצל חמותי - אבל הרגענו אותה שהכל יהיה בסדר - שוב, בעזרת מוקד אבטחה, גלאים גם בחצר, כלבה בבית - וביטוח מאד מאד מקיף. אה, וגם בעזרת ההכרה שגם אם לא יצליחו - ינסו לפרוץ את הבית הזה כנראה. אנחנו מוכנים לזה נפשית - ועדיין - זה לא מספיק בעיניינו כדי להתסגר מאחורי סורגים וחומות.

calya

New member
נו וככה לא הזכרת את הפתרון המופתי שלי

לעניין ? (חברים, גברת איריס ג. בונה ב"אחוזה משפחתית" של כמה וכמה שטחים שביחד יוצרים רצף ענק ומרשים... אז הצעתי שאם ככה שיעשו מסביב לה-כ-ל חפיר וישימו תנינים. לדעתי ? מגיע לי פרס נובל
)

איריסג

New member
אבל יקירתי - חמותי כבר מתכננת את הנסיעה לחמת

גדר והצטיידה די מזמן בטוריות... ברו שיהיה חפיר ותנינים... והמשאית, עם הפרס נובל - היא כבר בדרך אליך. מזמן....

noa scotland

New member
זה גם מה שאני אמרתי תמיד

ולפני שבוע הכנסתי את עצמי לכלא
. שום ביטוח, מקיף כשיהיה, לא יכול להחזיר לי את הרגשת הביטחון לישון בשקט בלילה בידיעה שאנשים הסתובבו לי בבית כשישנתי (כן, והכלב סומם).

אטיוד5

Active member
לגבי 4 - מעל משקל מסוים

יש גם פטנט שבו יש יותר מקרן אחת. למשל, 2 קרניים מקבילות מרוחקות זו מזו, נניח 40 ס"מ. רק שבירה של שתי הקרניים גוררת אזעקה. יוצא שכלבים וצפרים לא מפעילים את האזעקה הזאת אבל גופים יותר גדולים (חמורים) כן.

calya

New member
ועוד משהו על ביטוח:

אני אף פעם לא אומרת לביטוח שיש אזעקה ומוקד. אומרת להם שאין כלום ומשלמת קצת יותר. אני לא רוצה שאם יפרצו הם יתחילו להתווכח איתי לגבי "הפעלת או לא הפעלת אזעקה" וכאלו דברים... את אמצעי הבטיחות נגד פריצה אני עושה עבור עצמי. ביטוח אני עושה עבור הבית "כמו שהוא" בלי אמצעי בטיחות. הם לא עושים בעיות, רק פשוט משלמים קצת יותר (לא ממש משמעותי לדעתי).

avi5199

New member
האזעקה הטובה ביותר ../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif../images/Emo107.gif

bar 23

New member
אם לא יהיו שינויים בתוכניות....

אז יהיה לפחות אחד
וגם על הדברה נגד ג'וקים, עכברים ושות' אני מתכננת לחסוך...

calya

New member
אכן גם אחד כזה נמצא בתוכנית

(כרגע יש רק
. בבית החדש יהיה גם
בחצר).

avi5199

New member
הם צריכים להיות מאד מתוחכמים בשביל זה

ונגד פורצים כאלה שום דבר לא יעזור, פורץ מתוחכם יכול לפרוץ גם בנקים. המניעה צריכה להתמקד נגד פורצים חובבים נרקומנים וכ"ד. פורץ כזה שישמע כלב יעדיף לפרוץ לשכנים. ביטוח נגד פריצה לא משתלם, (ברוב המיקרים הנזק בגובה ההשתתפות העצמית, ואם זה יותר, אז חברת הביטוח תאשים אותך ברשלנות ולא תשלם) לכן אני מבטח רק נגד שריפה ופגעי טבע , נגד פריצה אין לי ביטוח. אני גם לא מחזיק בבית דברים יקרים ששוה לגנוב, או ששוה לבטח, הדבר היחידי ששוה לבטח אצלי בבית אלה מפתחות המכונית, ולמכונית יש ביטוח. לאזעקות אף אחד לא מתיחס, סורגים ודלתות פלדה, זו בדיחה שמצחיקה גם פורצים חובבים , בכל חנות חומרי בנין אפשר להשיג כלים לפריצה בקלות של הדלתות והסורגים האלה.. ידידה שלי מהעבודה גרה במרכז גבעתיים ואצלה בבניין ובבנינים שכנים, באמצע היום פרצו דווקא את הדירות עם דלתות הפלדה של כל מי שלא היה בבית. בעזרת מכשיר כל שהוא, הם שלפו את הדלתות מהמשקופים בשקט ובמהירות, ורוקנו את הדירות מחפצי ערך בדקות ספורות. הם פסחו על דירות עם כלבים, או דירות שהיו בהם אנשים, והשכנים שהיו בבתים שלהם לא שמעו ולא ראו כלום.

happy

New member
חיבת להגיד שנו עד לפני כמה חודשים

היתה כלבת לוורדור שחורה וגדולה. והגנבים פשוט פחדו ממנה. היא היתה פחדנית מאוד אבל נבחנית מאוד וחיה רק בתוך הבית. כשאנחנו הינו בבית היא היתה בחצר אבל בלילה היא היתה בבית וישנה איתנו בחדר שינה. פרצו לכל הבתים באיזור ורק לנו לא. איך שניסו לפתוח חלון במטבח היא התחילה לנבוח ולרוץ וישר הפעילה את האזעקה בבית
לצערי היא נפטרה לפני כמה חודשים....

למעלה