מרווה את השורש עמוק...../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif
ההופעה הזו הגיעה אחרי לילה שלם של הופעות, מוצלחות ומוצלחות פחות, כשמעל כולן מרחפת הציפייה הגדולה לאביתר. הרבה מחשבות בנוגע למוזיקה וליכולת שלה להשפיע עליי. וסקרנות. כי לכאורה זו הסיטואציה הכי לא מתאימה להופעה של אביתר, מקום המוני, רועש, במה עצומה, צריך לעמוד... ותהיתי מה יהיה. באופן מפתיע זה דווקא עבד נהדר. היה אוויר נעים של לילה, הקהל פירגן, ואני דווקא נהניתי לעמוד. העיבודים בהופעה הזו פשוט דורשים את זה. היום והלילה שיחקו תפקיד חשוב בהופעה. יש לאביתר הרבה שירים שנוגעים בנקודות האלה, הוא גם דיבר על זה בין השירים, ואין לי דרך לתאר את הרגעים שבהם השמש עלתה תוך כדי ההופעה והאירה את היום החדש שהתחיל. או כמאמר אביתר בתחילת ההופעה: "אם תשימו לב, איילת השחר כבר מבצבצת ובאה, תראו שבסוף עוד נצליח להדליק פה יום חדש". ועכשיו מההתחלה באמת. ההופעה התחילה עם "שיר טיול", מה שגרם לנו להבין שזה בטח הפלייליסט הרגיל עם מעט דילוגים. אביתר עבר לפסנתר והתחיל לנגן את "יש לי סיכוי" שהיה פשוט מדהים, השתתפות מלאה של הקהל בשירה, כל כך מוזר להיות בהופעה של אביתר ולצרוח את המילים, אבל בדיוק ככה היה ומסתבר שהייתי זקוקה לזה... אני פשוט יותר מדי רגילה להופעות במקומות קטנים, כשאני יושבת לו מתחת לאף... "טיפה של אור" עם העיבוד המטורף שאני כל כך אוהבת, ולפניו: "מה שיציל אותנו זה הילדים". אחריו הגיעו "את שקט" ו"מנגינה יקרה" (צורף לא שר), כשמתישהו אביתר גם דיבר על זה שלהופיע בשוק הבדואי זו ממש סגירת מעגל בשבילו, הוא היה מסתובב כאן בתור ילד וקונה כל מיני דברים, ופעם הוא חיפש פה מעיל, אבל הוא לא ידע שהוא מחפש מעיל חסידי (או משהו בסגנון). בסוף, בין כל התודות לנגנים ולסאונדמן ולאגודת הסטודנטים ולכל מי שזז, הוא גם הודה לשוק הבדואי, זה היה משעשע למדי... שכחתי לציין קודם שבמהלך כל ההופעה אביתר תהה אם לברך "בוקר טוב" או "ערב טוב", אז בערך אחרי כל שיר הוא אמר אחת מהאפשרויות ("שמתי לב שכבר תכף בוקר, אבל אני רגיל להיות על במה ולהגיד ערב טוב, אז זה מבלבל"). בשלב כלשהו הוא נסגר על "צהריים טובים" וזו הברכה שליוותה את כל המשך ההופעה... אביתר חזר לגיטרה, ולפני "עד מחר" הוא אמר שזה שיר שמתנגן עכשיו ברדיו, היה מוזר אך מגניב ביותר לראות את כולם שרים איתו את הפזמון, ב"אותיות פורחות באוויר" זה כבר בכלל היה מטורף, פשוט כל הקהל שר איתו את כל המילים... קשה לי לקלוט שכבר כולם מכירים את השירים האלה... לפחות את "לילה כיום יאיר" עדיין רק אני שרתי איתו. אבל בקרוב... אגב, הוא דיבר בהתרגשות על האלבום שיוצא ביום ראשון הקרוב, שהשיר הזה נושא את שמו, וגרם ללב שלי לפרפר בהתרגשות מטורפת. אחרי השירים החדשים הגיעו "פקק תנועה" ו"תחרות כלבים" הנהדרים. ואז אביתר הרים מפרט מהרצפה, כנראה שאריות מההופעה שקדמה לו, ואמר "את השיר הזה אני צריך לנגן במפרט של שלום (במלעיל). המפרט של שלום, יא רבנן!", פרש את ידיו למעלה וצעק "תודה לך!". התנוחה הזו של ידיים למעלה חזרה עוד כמה פעמים במהלך ההופעה... בכל אופן, השיר שנוגן במפרט של שלום הוא "כה ציפיתי ליום והגיע", אביתר רקד והשתגע ועלה על אמיר צורף, היה מעולה כרגיל. מיד אחר כך הגיע "מתנות" שהיה מצוין, ואז אביתר חזר לפסנתר וניגן את "כשזה עמוק", בניסיון לא מוצלח במיוחד לגרום לקהל לשיר קול שני. לא נורא. נראה לי שכאן אביתר ביצע את "חתונה לבנה", עם הקדמה על כך שזו שוב סגירת מעגל כי לפני פחות משעה שלום חנוך שר את השיר הזה על הבמה הזו (אביתר כנראה נהנה מההופעה של שלום יותר מאיתנו. ראינו אותו רוקד לעצמו בצד). אבישי מבקש להוסיף שאין ספק שאביתר לוקח... ואז אביתר אמר משהו כמו: "זה שיר שמח באמת, תתעלמו מהציניות שבו, כי הוא שמח והוא מתאים לבוקר הזה, אז תתרכזו במילים אבל... אל תקשיבו למילים", וכאן היה ביצוע הזוי לגמרי ל"כלום לא עצוב", שהיה אפילו יותר מחורפן מתמיד. בכל פעם שהיה מעבר מוזיקלי אביתר קם פתאום מהקלידים והתחיל לרקוד ולקפוץ על הבמה עם ידיים באוויר, ואז החליק באלגנטיות בחזרה לכיסא והמשיך לנגן, זה היה נורא נורא מצחיק, אני לא יכולה לתאר עד כמה... בהחלט היה שמח. אביתר סיים את השיר ב"הכל שקט... הבוקר", הציג את הנגנים והודה לכל מי שצריך כולל בורא עולם (וכאן היו גם צעקת "אין עוד מלבדו!" והנפת הידיים באוויר פעם נוספת). פה הם ירדו מהבמה, לשמחתנו בגלל שזו הייתה ההופעה האחרונה היה זמן להדרנים, ואז הגיעו ההפתעות... הראשונה שבהן הייתה "ברוש" בעיבוד מגניב ביותר ועבודה מצוינת של הלהקה. כמובן שאביתר הרגיש צורך להתבלבל במילים, והתעקש לשיר "מול פני הגשם" במקום "השמש" פעמיים... והשנייה הייתה "שימו לב אל הנשמה", שאביתר החליט שקוראים לו "כוכבי בוקר". הוא אמר שהוא לא יכול לא לשיר את השיר הזה עכשיו, כי הוא כל כך מתאים, וסיפר מה שהוא היה מספר פעם על זה שאבא שלו היה שר לו את השיר הזה, ובבית השני הוא כבר היה צריך לעמוד כמו חייל טוב ולשיר איתו, וכו'. היה ביצוע מיוחד ובאמת מתאים מאד, השמש כבר מילאה את העולם באור... נראה לי שבשלב הזה הם ירדו שוב וחזרו, והיה ביצוע מעורר ל"אבא", וזהו, זה נגמר... זו הייתה פשוט הופעה של אושר מטורף, החיוך לא ירד לי מהפנים, כל כך נהניתי... והייתי צריכה את זה. היה מאד מיוחד להיות שם כשהלילה נגמר והיום מתחיל ואביתר שר ברקע, אני באמת לא יכולה להסביר את זה. אביתר גם היה ממש שמח, וזה כל כך משפיע. היה נפלא... לא נראה לי שיש לי עוד מה לספר, אז אעצור כאן, לא לפני שאאחל לאביתר את כל הטוב שבעולם, באמת, הלוואי שהוא יקבל בחזרה ולו קצת מכל מה שהוא נותן. תודה על עוד שעה וקצת של שמחה בעולם הזה, זה לא עניין של מה בכך... שמחה פנימית, עמוקה, חודרת, שגם אחרי שהיא חולפת היא משאירה אורות קטנים מפוזרים בכל הגוף. הוא מרווה את השורש עמוק... וכנראה שלא יימאס לי בחיים. אז באמת תודה. אבישי ביקש שאני אציין גם שאחרי ההופעה ראינו את עירד דיין, חברו "היקר והגבוה" של אביתר שצייר את העיצובים של הסינגלים והדיסק. הנה ציינתי! וגם חשוב להוסיף שניצלתי את העובדה שסוף סוף אפשר לצלם כמו שצריך בהופעה של אביתר, אז יש המון תמונות שאני אעלה בקרוב. ערב נעים