שמעתי ש.................

jiji1

New member
../images/Emo124.gifשמעתי ש.................

כבר שאלתי בכמה פורומים נקווה שאצלכם המקצוענים תהיה תשובה. שמעתי שהולכים לשדר את הפרסומת של קרוקר בתפוז. מישהו בכלל ראה אותה בכלל? מה הקטע שלה? הולכים לשדר אותה פה באתר? ואם כן איך? מצפה לתשובות

itan1

New member
אז כך

הרשות השנייה (שאחראית על ערוץ 10,2 ועוד כול מיני תחנות רדיו) לא מאשרת לשדר את הפרסומת. תוכלי לקרוא את זה כאן. כדאי בכול זאת לשדר את הפרסומות, אפשר להשתמש במדיות אחרות שלא באחריות הרשות השנייה (עיתון, תחנות טלוויזיה ורדיו אחרים, אינטרנט וכדומה). אז הגיוני שאחרי שחברה משקיעה כול כך הרבה כסף על פרסומת, היא תרצה גם לדשר אותה, באינטרנט. אני לא יודע אם ישדרו את הפרסומת פה בתפוז, אבל שידרו כבר הרבה פרסומות באינטרנט (גם בתפוז) בשיטה שאני לא זוכר את שמה. אבל רואים את הפרסומת כאילו זה סרט. מה שבטוח הצליח להם, עובדה אנחנו מדברים על הפרסומת שלהם. מקווה שעזרתי.

haddar

New member
אתם לא חושבים שזה טיפה... זול?

במקום להתאמץ עוד טיפה ולהביא את הסרט של החיים שלהם (שאנשים גם יראו אותו) כותבים סרט ש_אין מצב_ שישודר, ונחים על זרי הצנזורה. לעיתים רחוקות זה נחמד, אבל מה הרעיון להביא את הרשות ל OD של פסילות? פוקס, קסטרו, בצלאל, קרוקר, אקסטרה מוד (אם מעתיקים אז לפחות כמו שצריך - OFF TOPIC), באמת! ציבור הצופים לדעתי צריך כבר לומר been there, done that, הציצים והמתים והערבים שלכם כבר לא מרגשים כשהם באים במסות כאלה. גם התקשורת צריכה כבר להפסיק לשתף פעולה עם המשחקים הטפשיים האלה, בעיקר אם זה קורה כמעט פעם בשבוע. מחפשים את הפיתרון הקל.

itan1

New member
אני חושב שכאשר פרסום צריך להשאיר

עיקבות אצל הצופים, אז זה נכון לעשות פרסומת שלא תעבור כאילו כלום ליד הצופה. אני חושב שבמיקרים כללו צריך לחפש את האיזון, בין משהו שיעבור את הצנזורה, לבין משהו שיגרום לאנשים לדבר עליו. אגב בשיעורי דרמה אצלי בבית הספר דיברנו על הפרסומת של מתאים לי (עם ההומואים). אני חושב שזאתי דוגמא טובה לאיזון.

haddar

New member
גורילות

מה שאמר דייויד סקוט על הגורילה בחצאית סקוטית - תופס כאן על ההתגרות בצנזורה. הומואים, מתים, מסכות אב"כ וערומות יכולים ליצור זכירות. יצא לי לשאול לאחרונה מישהו למה היה הקמפיין עם שלטי החוצות בערבית. הוא לא זכר. את זה שהיו שלטים כאלה הוא זכר טוב מאוד. אולי במקום לקפוץ מיד למכנה המשותף הנמוך ביותר כדאי לחשוב עד כמה כדאי להיות "חריג" בכלל אם מסתמנת תופעה של היפוך היחס בין ה"חריגים" לבין ה"קונסרבטיבים". עד כמה הומואים מוכרים מידות גדולות. עד כמה הלקוח בוטח בך שלא תבזבז את כספו על סרטים חסרי סיכוי. עד כמה אתה יכול להבריק בקופי אם אתה צריך הומואים מתנשקים כדי שיזכרו את הסרט שלך - כנראה שהקופי לא הכי-הכי.

itan1

New member
יש לך דוגמא לפרסומת שזכרו אותה

מבלי שהיה צורך לשלב בה משהו חריג? לפי הבנתי (ותקני אותי אם אני טועה) את אומרת שמי שמשתמש במשהו חריג כדי שיזכרו את הפרסומת שלו בעצם "מרמה", כאילו קופי טוב, אבל בעצם הוא עובד עלינו כי הוא סתם הכניס לתוך התסריט פריט חריג, שכול אחד יכול לדחוף, מבלי להיות כישרוני במיוחד, נכון? אז אם כך, למה להשתמש במוזיקה בפרסומות? גם זה רמאות? מה, כול אחד יכול לדחוף לפרסומת מוזיקה! למה לבדל פרסומות בצבעים (יופלה, אורנג`, סלקום, חדשות ערוץ 10) כול אחד יכול לדחוף צבעים לא רגילים לפרסומות. אני לא מצליח להבין אותך, באמת שניסיתי. את אמרת לי בפרטי משהו כזה פעם: תנסה שהחריגות תיווצר מהתסריט ולא שהתסריט יווצר מהחריגות. המשפט הזה שונה ממה שאת כותבת כאן (אלה אם כן, שוב לא הבנתי אותך).

Jorel

New member
השאלה שלך לא מדוייקת...

תראה כמה פרסומות משודרות, כשכל מה שנותר מהן הוא הגימיק. מקרים כאלה הם הבעיתיים, שכן אז הגימיק השתלט על המוצר (והיה לי כאן דיון לא תרבותי <עם מישהו שאוהב סימני קריאה> בדיוק על הנושא הזה): מקרים כדוגמת 'טרי לי'/'תראי לי' או 'מיאו חתולה' - 2 פרסומות לבורקסים בהן שם החברה המייצרת נשכח מזמן, אבל הגימיק נותר חקוק. לשאלתך, יש ה-מ-ו-ן פרסומות שהמותג שלהן נותר בזכרון שלא בזכות פרובוקציה. לשמחתי, עדיין רוב הפרסומות הן כאלה.

itan1

New member
אני לא מגדיר "חריג" כפרובוקציה

לדוגמא הלשון של יופלה, לא רואים את זה כול יום בטלוויזיה, וגם לא דראג-כוינז, וגם לא שמנות כושיות (סילחו לי על החוסר נימוס) מקפצות באוויר. כול מה שציינתי עכשיו מוגדר כחריג (לפי דעתי) ובאף אחד מהן יש פרובוקציה. מה שאני אומר הוא כשלאנשים אין זמן, ויש להם מספיק דברים על הראש (במיוחד בתקופת מלחמה) הדבר האחרון שיענין אותם הוא פרסומות, בטח אם הם רואים אותם בכול מקום, ומנסים לא לראות אותם. במצב כזה לפי דעתי צריך פרסומת חריגה, כדי שתזכה ליחס הרצוי, וכדי שלא יתייחסו עליה כ"עוד פרסומת".

haddar

New member
אז כאן חוסר ההבנה

קודם כל, חדר מתים הוא לא לוקיישן חריג. הוא פרובוקציה. ולפרובוקציה התכוונתי כשכתבתי חריגות.

haddar

New member
זה בדיוק זה

כשפרובוקציה נובעת מתסריט טוב, התסריט הוא אכן טוב. כשפרובוקציה היא הבסיס לתסריט יוצא תסריט ריק ומשעמם, שתלוי בפרובוקציה. אני אנסה להסביר: אני מאמינה שקראת את תקציר התסריט של קרוקר. עכשיו תחליף את חדר המתים בסלון, והנערה נרדמה בו מול הטלויזיה, והיא כמובן חיה ונושמת. עדיין מעניין? חדר המתים (=פרובוקציה) הוא הסרט. בלעדיו אין סרט. מלבדו כלום לא מעניין. בטח לא המוצר. חס וחלילה לא אמרתי שמי שמשתמש בפרובוקציה הוא רמאי. אמרתי שקפיצה למכנה המשותף הנמוך ביותר, על חשבון הרלוונטיות ועל חשבון התסריט והמוצר - יש בה משום חיפוש הפתרון הקל. אמרתי שמי שמרגיש שללא הגויה אין לו סרט, כנראה שגם עם הגויה אין לו סרט. יש המון קמפיינים שיוצרים זכירות למותג בלי פרובוקציות זולות. בארץ, לדוגמא, אסקייפ.

no bigi

New member
אסקייפ היא לא דוגמא טובה

אסקייפ שפכו חצי מהתקציב הלאומי של מדינת ישראל כדי שיזכרו אותם. נסי לעשות קמפיין בכמה עשרות אלפי דולרים (שזה לדעתי בערך מה שאסקייפ הוציאו על הקייטרינג להפסקות צהריים בצילומים) ושבסופו יזכרו שיש בכלל מוצר כזה, ואז תגלי שלא משנה כמה הקופי שלך היה מבריק- הצרכן בדיוק מצמץ כשהקרינו את הפרסומת שלך, מה שכמובן לא ממש ירים את המכירות. כדי להעלות את האימפקט של קמפיין עם תקציב קטן, הייתי שוקל שימוש באלמנט קיצוני מהמקובל. ואגב, זה לדעתי מה שהפך את קסטרו למה שהיא היום (יעל אבוקסיס חושפת- אוי כמה רעש שזה עשה) וכנ"ל לגבי פוקס. זאת הסיבה שאני דווקא מתייחס בסלחנות לפרובוקטורים (והם מתרבים לאחרונה). יש המון ג'ינסים שם בחוץ, ואם אתה רוצה לנצח את השאר כדאי שתוציא את התותחים הכבדים.

haddar

New member
דוגמא מחו"ל

סדרת סרטי "לומינו" לא נראו יקרים כמו אסקייפ. האם זו דוגמא מספקת?

no bigi

New member
דוגמה מצויינת אבל

בל נשכח שאנחנו לא יודעים מה היה תקציב המדיה שלהם. אני בטוח שאם הם היו מפרסמים כמה ספוטים בתכניות בוקר משמימות, ואולי איזה שבריר ספוט ב2 בלילה, אף אחד לא היה זוכר במי מדובר. אז נכון, יכול להיות שהם עדיין היו זוכים בתחרויות קריאייטיב, אבל מכאן ועד למכירות הדרך ארוכה. אסקייפ, אורנג' או סלקום למינהם דואגים להופיע כמעט בכל ברייק אפשרי.

למעלה