שאלה..חשובה.

G e o r g i a

New member
../images/Emo124.gifשאלה..חשובה.

יש לנו בבי"ס שיעורי חינוך תעבורתי שמעביר פעם בשבוע מורה לנהיגה. היום הוא נתן לנו מצב כזה
כביש בין עירוני בעל שני נתיבים (לאותו כיוון), הרכב בנתיב הימני נוסע 90 קמ"ש, והרכב בנתיב השמאלי נוסע 70 קמ"ש (או פחות. בכל אופן, פחות מ-90 קמ"ש). הוא אמר שאסור לרכב בנתיב הימני (הירוק) לעבור את הרכב בנתיב השמאלי (הכחול). אסור לו לעבור לידו, כי עקיפה מבצעים רק מצד שמאל. הוא אומר שזה נחשב עקיפה. כלומר, הרכב הירוק צריך להוריד את מהירותו למהירות הרכב הכחול, כל עוד הכחול לא מגביר את המהירות (או שאפשר לעבור לנתיב השמאלי ולצפור לו כדי שיעבור לימני). זה נשמע לי ממש לא הגיוני. האם זה נכון?

א1ט1

New member
אני חושב שהוא טועה-

ציטוט מספר תיאוריה: "תנועתם שלי כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות של כלי הרכב בנתיב האחר אינה נחשבת לעקיפה. לפיכך, גם אם מהירותו של הטור הימני עולה על זו של השמאלי, אין היא נחשבת לעקיפה."

Superdror

New member
הוא לא טועה.

הציטוט שלך מתייחס למצב של צפיפות/גודש תנועה בכביש, כאשר הטור הימני מתקדם בקצב יותר מהיר מהשמאלי.

G e o r g i a

New member
בדקתי עכשיו בספר תיאוריה ו...

יש שם גם התייחסות לגודש תנועה וגם את ההתייחסות ש"א1ט1" הציג.

Superdror

New member
שימי לב לציטוט שלו.....

"תנועתם שלי כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות של כלי הרכב בנתיב האחר אינה נחשבת לעקיפה. לפיכך, גם אם מהירותו של הטור הימני עולה על זו של השמאלי, אין היא נחשבת לעקיפה." מדובר על מספר כלי רכב בתור(גודש/צפיפות, לא על רכב אחד בכל נתיב - כפי שהוא תיאר למעלה.

למעלה