רועי, הלפ!

גנגי

New member
../images/Emo124.gifרועי, הלפ!

אז יש לי גלובל מצ'וכללת ויקרה-רצח שעושה לי נעים באוכל. עכשיו צריך להשחיז. הרופא-סכינים המליץ על משחזת גלובל, כזאת שמיועדת לסכינים של גלובל, משהו קרמי או איזה פלצנות אחרת, אומר שזה שומר על הזווית ולא נותן ללהב להתעקם או משהו כזה. זה עולה בחנות שבה קניתי את הסכין 206 ש"חים טבין ותקילין, ואני כבר על הסכין הוצאתי יותר מ-550 ש"חים, ולא ממש בא לי לשפוך את כספי לשווא. אבל אם אין ברירה וזה באמת ככה - מי אני שאהרוס להב חדש. תגיד לי אתה (כי עליך אני סומכת, למרות שאחרי הפסח הזה אין לי ממש סיבה לסמוך עליך יותר, וועד יוצאי פולין מחרים אותך לגמרי ומאחל לך שאת המרור הבא תאכל בגלות הדוויה, מצידי ברוטב ויניגרט מעודן, כי ככה ייעשה לאיש ששוכח את חבריו כשהוא אוכל מרור ומצה) - האם שווה להשקיע במשחזת יקרה-רצח ש"מותאמת בדיוק לסכין על פי המלצות היצרן", או שכל משחזת עלובה תסכון? היש לך המלצות ספציפיות? וגם המלצות על מקומות זולים יותר מהמשחטה שבה קניתי? אם תענה בתבונה ובסבלנות אולי אני אסלח לך על הביזיון של פסח. לא מבטיחה אבל שווה לך לנסות. ד"ש לצפרדעים.

roihand1

New member
למענך הכל! ../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif../images/Emo105.gif

הקשיבי, הסכיתי ושמעי. יש באפשרותך לקנות שטול, דהיינו מוט מתכת מחוספס שעליו משחיזים את הסכין, בחצי מחיר והתוצאה תהיה נהדרת, בתנאי שידוע לך איך להשתמש בו. אם לא, את תהרסי את הסכין - וחבל... אני קניתי לעצמי את המשחיז של גלובל והוא נהדר. אלא מאי, אני קניתי אותו במבצע בדב לובלינסקי ב130 שקלים ואין לי מושג האם זה עדיין רלוונטי. להשחיז סכין עם משחיז זול, או לא להשחיזו בכלל הם פשע שסופו בזריקת הסכין לפח, לרוב יחד עם אצבעותייך... אני ממליץ לך לרכוש את המשחיז הנ"ל. וכעת, את דורשת ממני משחטה זולה משלך, רק שאינני יודע מהי משחטתך. אני מצאתי מחיר טוב בקישור הבא (ממש לפני עוגיות החמאה). ולעניין הפסח, בי נשבעתי שזו לא אשמתי! אלו הקרפיונים באמבטיה, הם אכלו את הטלפון! ובכלל
ים זה באחריותך! אם לא תחזרי בך אני אעשה לך גילטי-פיש עד סוף ימייך! נ.ב. לא כל דבר שכולל את המילה קרמי הוא פלצני. יש חומרים קרמיים יותר עמידים מפלדת אל חלד ולכן הן משחיזים את הסכין ולא ההיפך. הרעיון של המשחיז של גלובל הוא שאת לא יכולה לטעות בזווית, ובשביל שהפטנט יפעל היטב, יש צורך בחומר קרמי.

גנגי

New member
תודה, נשמה.

את הקישור שנתת לי מצאתי כבר כשכתבתי את ההודעה הראשונה בעניין המשחזת, אני באמת אגש לשם לבדוק. בשטול אני לא יודעת להשתמש, לכן אני אעשה כעצתך וארכוש לי את הזה של גלובל. תגיד, אפשר להשחיז עליו גם סכינים אחרות בבית? פושטיות? משוננות? יש לי משחזת זולה בבית, כזאת בשביל הסכין לחם, למשל, אבל אם ההוא של גלובל יסבול גם סכינים אחרות ולא ייהרס בגללן, אז למה לא. ועוד דבר - צריך לדעת משהו מיוחד על השימוש בו? תראה מה אתה מפסיד - אילו היית בארץ ביום שישי הקרוב היית מתפחגנג עם כולנו אצלי. לא חראם?

גנגי

New member
ואגב, בדב לובלינסקי

מוכרים את המשחזת ההיא ב-206 ש"ח, שזה בדיוק מה שביקשו ממני במשחטה שאני קונה בה (אלא מאי? נחמד מאוד לקנות במשחטה דנן, וגם היחס נחמד).

roihand1

New member
סכין נהדר!

אני מת על הסכינים עם החריצים בצדדים, אפשר לחתוך איתם תפוחי אדמה בלי שהם יידבקו!

מהסיבה הפשוטה..

שבעת החיתוך נשאר אוויר בין חריצי הסכין לאותו מוצר שנחתך...כך הסכין אינה נידבקת.

roihand1

New member
בבקשה, עיניים.

לסכינים משוננות השתמשי במשחזת הישנה, זה עלול להיות קצת בעייתי עם המשחיז הקרמי. סכינים שטוחות ייתקבלו בברכה. הכי חשוב לגבי ההשחזה היא לא להפעיל לחץ עם הסכין על המשחזת. פשוט העבירי אותה כמה פעמים בגלגל מס' 1 וכמה פעמים בגלגל מס' 2, השתמשי במשקל הסכין, לא יותר מכך, והיא תושחז במהירות. ולגבי יום שישי, אכן צר לי שלא אוכל להגיע, אבל עשי לי טובה ושכנעי את הצדקת הגמורה לבוא
אל תשכחי למסור מזל טוב לאיש שאיתך, וכשתגיעו לכאן אזמין אתכם לכוס פלפורת' כהה.

גנגי

New member
נגיע באיחור מסוים,

בגלל אילוצים של האיש. נוסע בעולם זה, מה אני אעשה... אז המרתי לו את החופשה בגליל, ואליך נגיע בסביבות... מתישהו. לא יודעת. אבל נגיע. שומרת על הזכות לשתות את מה שהבטחת. אגב, היות שאני כבר לא אלרגית לקקאו וליין אדום (מנפלאות הכימותרפיה), נפתחו בפניי דלתות חדשות לעולמות מרהיבים (אם כי משמינים רצח). יאללה, הולכת להעביר לנמען את המזלטוב.
תודה על כל העצות החשובות. אני אעשה בדיוק מה שאמרת.

לא מוכרח קרמי...

גם שטול טוב יעשה את העבודה..בכול מקרה אם הסכין ממש קהה..אין מנוס מהשחזה. ולמי שיודע להשחיז..גם אבן תעשה את העבודה.

roihand1

New member
אם תקרא את השרשור מתחילתו ועד סופו

תבין שנבחנה אופציית השטול, רק שהיא לא יודעת לעבוד איתו
משחיז מהסוג שגנגי רוצה לקנות חייב להיות קרמי...

roihand1

New member
../images/Emo71.gif ומעביר סדנאות בישול

אתה עובד בתחום המסעדנות?

חוץ מלהעביר סדנאות בישול...

מה הרקע המקצועי שלך? האם עבדת במסעדות, בתי מלון, קייטרינג או במשהו פרטי משלך? כמה שנים אתה נמצא בענף?

אני יכול רק להמחיא לך...

בגיל 21 עם 4 שנות ניסיון כבר זה לא רע בכלל...אתה יכול ללמוד בחו"ל ולהפוך בגיל 24-25 כבר לשף... יש היום לא מעט שפים צעירים ...אם אתה סגור על זה ..לך על זה.

Chase106

New member
באותה הזדמנו, יש המלצה לחנות בטווח הזול יותר?

אני רוצה לקנות סכין של גלובל בעיקרון זה יהיה סכין שף מחוזקת יש המלצה לחנות זול באזור המרכז ששם ניתן למצא את הסכין? אני חושב שאני אלך על 8 או 9 אינץ'.

למעלה