סרטים של בנות ללא אם

../images/Emo124.gifסרטים של בנות ללא אם../images/Emo44.gif

בנות יקרות, שימו לב - חוזרת לשידור סידרת סרטים שכבר שודרה לפני מס' חודשים, ביניהם 2 סרטים שיצרו בנות ללא אם, אחת מהם גולשת לפעמים כאן בפורום. אני ממליצה מאוד לצפות. הסרט הקרוב ישודר ביום רביעי, ה-9.3, בשעה 18:40 בערוץ 2. כמה מילים על הסרט: "חיה בלי אמא" חיה זלקה - בת 17, נולדה באתיופיה, עלתה לישראל בגיל שנתיים. במאית-חונכת: נועה בן-הגיא "אמא שלי נפטרה בלידה שלי, אפילו תמונה לא נשארה לי ממנה". בגיל 17 מחליטה חיה זלקה שהיא חייבת לדעת מי היתה אמא שלה. אמא של חיה נפטרה בלידה, והיא גדלה אצל סבא וסבתא , ואחר כך במשפחה אומנת. מאז שהיא ילדה חיה יודעת שהיא צריכה להסתדר לבד בעולם, אבל פתאום השנה, בגיל 17, סוף סוף קורים לה בחיים דברים טובים. היא עוברת לגור עם אח שלה בדירה שכורה, ומחליטה לברר איך נראתה אמא שלה, ממנה לא נותרה אפילו תמונה." הסרט השני ישודר ביום רביעי, ה-30.3, בשעה 18:40 בערוץ 2. "בחיים הזה" מיריי בראי - בת 16, משפחה ממוצא טורקי במאי-חונך: ירון בן-נון אימה של מיריי נפטרה לפני שלוש שנים, ומאז היא מטפלת באחיה הקטן. סרטה הכנה והמרגש, מתאר את עולמה. אמה של מיריי נפטרה ממחלת הסרטן כשהייתה בת 12 ומאז היא משמשת כאם לאחיה לוני בן השש. בפתיחות וכנות נדירים, משתפת אותנו מיריי, בדילמות שמעסיקות אותה בחייה ובהתמודדות היום יומית עם החלל שנותר לאחר מות אימה. בהודעה הבאה אביא עוד מס' מילים על הפרוייקט "גלויות מכאן" של משה לוינסון בכלו. נשמח לשמוע רשמים וחויות מהסרטים.

על פרוייקט "גלויות מכאן"

"גלויות מכאן" – סיפורי צעירים מהפריפריה סידרה בת 10 סרטי תעודה אישיים מצולמים ע"י צעירים מהפריפריה בחונכות ועריכה של במאים דוקומנטריים פרוייקט קולנועי, רב-תרבותי וחברתי במסגרת הקהילה מחזור הפקה ראשון: סיפורי צעירים מרמלה חמישה פרקים (2 סרטים בפרק) בשדור חוזר החל ב-3 במרץ 2004, ערוץ 2 בשעה 18:40 יוצר הסדרה ומפיק: משה לוינסון "גלויות מכאן" הוא פרוייקט קולנועי, רב-תרבותי וחברתי במסגרת הקהילה, הנוקט בגישה חדשנית ומהפכנית, ובמרכזו תהליך יצירתי מעצים לבני נוער מהפריפריה שברגיל קולם אינו נשמע, באמצעות הפקת סרטים תיעודיים אישיים קצרים שמיועדים לחשיפה ארצית ובינלאומית. הפרוייקט יוצר ומגבש באמצעות סדנה מיוחדת קבוצת צעירים (18-16) המשקפת חתך רב-תרבותי של אוכלוסיית האזור: עולים חדשים ובני עולים מגלי עלייה ותרבויות שונים, ילידי הארץ, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים. "גלויות מכאן – סיפורי צעירים מרמלה" הניב 10 סרטים תעודיים קצרים באורך של כרבע שעה כל אחד, בהם מספרים צעירים סיפורים אישיים ואותנטיים החושפים מחייהם טפח מעולמם, קשייהם וחלומותיהם, ודרכם את דופק החיים של מקום, שכונה, קהילה ומשפחה. דרך יצירת הסרט ובתהליך של התבוננות עצמית הם מתעמתים עם עצמם בסוגיות הכי חשובות בחייהם ועוברים שינוי והנעה לפעולה. הסרטים צולמו והוקלטו ע"י הצעירים עצמם בדל"ת אמותיהם ללא נוכחות מקצועית והם ניחנים בשפה קולנועית ייחודית, רגעים דוקומנטריים נדירים ובעוצמות של גילוי לב וכנות. הסרטים ערוכים ברמה מקצועית גבוהה ע"י הבמאים-החונכים המלווים את הצעירים באופן אישי ומקצועי. הסידרה תשודר בימי רביעי (שידור חוזר) שעות 18:40 – 19:10 החל ב-2.3.05 במשך חמישה שבועות. כל פרק יכלול 2 סרטים. הסידרה הופקה ע"י פרופיל הפקות בע"מ עבור חברת "רשת". יוזם הפרוייקט, מפיק ועורך: משה לוינסון ("החברים של יאנה","סודות משפחה", סידרת הילדים "ג'ינג'י), לשעבר סמנכ"ל טלוויזיה - הרשות השניה לרדיו ולטלוויזיה. חונך ראשי וניהול אומנותי: דורון צברי במאים-חונכים: ירון בן-נון, נועה בן-הגיא, רונן עמר בסיוע: קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה; קרן גשר לקולנוע רב-תרבותי; מועצת הפיס לתרבות ואמנות; הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו; עיריית רמלה; והסוכנות היהודית. פרוייקט "גלויות מכאן – סיפורי צעירים מהפריפריה" מתוכנן לקיים מחזורי הפקה נוספים בעיר שדרות ובמחוזות נוספים בפריפריה הישראלית, כבר בשנת 2005. לפרוייקט יעדים אומנותיים, חברתיים וחינוכיים במישור האישי, הקהילתי, הארצי ובעולם היהודי. הפרוייקט מיועד לחשיפה רחבה בערוצי הטלוויזיה ובמסגרות חברתיות, תרבותיות, קולנועיות וחינוכיות בארץ ובעולם.

מישהי ראתה "סוף העולם שמאלה"?

אתמול ראיתי את הסרט ויש שם קטע שבו אמא של אחת הכוכבות הראשיות גוססת ונפרדת מכולם ,ומתארת איך היא רוצה למות ולאחר מכן מתה.... מאוד נהניתי מהסרט,עד שהגיע הקטע הזה ואז
זהו. מאוד מקווה שלא הרסתי לאף אחת את הסרט. נ.ב-סקאלו'ש.. בקשר למבחן ההוא שהיה לי..להפתעתי הרבה קיבלתי 70...!!! שזה ציון עובר (איזה כיף..לא נכשלתי) ... ולא,אני לא עושה את המבחן הזה שוב...
הוקוס פוקוס1

נו ....

מי אמר "חכי, אולי תופתעי"??? [מצטערת, אבל הייתי חייבת תגובה פולניה ...] כל הכבוד, שמחתי לשמוע, ותודה על העדכון!

shtuty

New member
אני ראיתי

סרט מדהים ששווה לכל אחת לראות.... גם אני בכיתי בקטע הזה.....

shtuty

New member
יש איזשהו סרט....

אתמול יצא לי לראות סרט על מחליקת קרח שאמא שלה נפטרה בגיל צעיר... לא הסרט הכי מדהים בעולם, אבל לראות את כל מה שיש לה להגיד לגבי זה שאמא שלה חסרה לה היה מאוד מרגש

shtuty

New member
אני לא זוכרת

אבל זה סרט שמתאר את החיים של אוקסנה ביול, מחליקת קרח. הסרט הוא סרט דרמה, אבל הוא סיפור אמיתי...

shtuty

New member
נראה לי שקוראים לו

ההבטחה שקוימה, או משהו בסגנון (הוא היה אתמול בערוץ הולמרק)

לונה..

New member
אכן

"ההבטחה שקוימה" - סיפורה של זוכת מדליית הזהב האולימפית, אוקסנה באיול, שהחלה להחליק על הקרח בגיל 3 ובבגרותה הפכה לאלופת העולם חרף טרגדיה אישית, תחרות עזה ותהפוכות פוליטיות. למיטב ידיעתי לא יהיו החודש שידורים חוזרים, מי שמעוניינת לצפות בסרט יכולה פשוט להכנס לאתר הולמארק הישראלי ולברר שם. סרט מאוד מרגש, צפיתי בו לפני כמה שנים והוא באמת השאיר בי חותם מסויים.

למעלה