סקררררר חדש!

mAmA MiSiSiPi

New member
../images/Emo124.gifסקררררר חדש!

בתור אימהות עם פז"מ
{מעניין אם היה כבר סקר כזה} גיל ילד/ה/ים? כמה פעמים במהלך חייהם {היחסית קצרים עד עתה} רצתן/ם איתן/ם למיון/מוקד רפואה דחופה ? כמה מהפעמים האלה זה היה מוצדק וכמה סתם היסטריה? מה הפעם שהכי זכורה לכן/ם? לבריאות

נננההההה

רננה בת שנתיים ורעות בת 7 חודשים בלי עינהרע, טפו, טפו, טפו - מעולם לא!!!!!!!!!!!!!! רננה, שתהיה לי בריאה, אמן אמן אמן, כמעט ולא חולה. ורעות...גם עוד לא עשתה צרות גדולות שכאלה... חוצמזה, יש לי שכן רופא נוירולוג ילדים בדירה ממול, אבל גם איתו התייעצתי פעם אחת:)

liata17

New member
../images/Emo10.gif החזרת אותי 3 שנים אחורה...

כשמתן היה בן חודש וחצי, האכלתי אותו בבקבוק בצהריים ופתאום הוא נעשה מוזר, נשם כבד והעיניים התגלגלו, קראתי לו והוא הסתכל עלי במבט קפוא וכל גופו היה קפוא, ישר קראתי לאחותי שהיתה איתי בבית, הייתי חסרת אונים ומבוהלת, הזמנתי מונית ונסענו לקופ"ח. הגעתי למזכירה רפואית ושאלתי איפה הרופא (הוא לא היה) כי קרה משהו לתינוק שלי, ובמקרה בחדר ליד הניורולוג ילדים שמע אותי (ראש מחלקת ניורולוגיה באסף הרופא), לקח לי את הילד מהידיים ובדק אותו, ראה שהוא לא נושם טוב, ישר הזמין אמבולנס ורץ למוקד יום. שם כבר הנשימו אותו, היתה המולה סביב התינוק, אני כמעט התעלפתי, רעדתי ובכיתי. פתאום הוא התחיל לנשום והאמבולנס הגיע. בקיצור היתה לו מחלת קוואסקי בגיל חודש וחצי, זו דלקת חריפה בעורקי הלב,העורקים התרחבו פי כמה מגודלם, היו לו אנוריזמות בלב, אוושה גדולה ולחץ דם מאוד גבוה. הוא היה מאושפז במחלקה שבוע וחצי ובטיפול נמרץ שבוע וחצי עקב החמרה במצב. כולו היה נפוח מבצקות, פריחה בכפות הידיים ורגליים, קילופים בעור, צד ימין בגרון היה נפוח מאוד עד כדי כך שלא יכל לנשום. רק כעבור שבועיים גילו את המחלה, לפני כן חשבו על לוקמיה (ה' ישמור) וכל מיני מחלות מזעזעות, כשגילו את המחלה ישר קיבל טיפול ודי חזר לעצמו. במשך תקופה ארוכה הזרקתי לו במותן קלקסן, וקיבל דרלין ואספירין. היום ברוך ה' מתן בן שלוש, ילד בריא, נמרץ ומקסים ברוך ה' תודה לאל, אבל עדיין במעקב אקו לב. אף פעם לא מזיק ללכת למוקד או מיון, עדיף לא לקחת סיכון. רק בריאות...

../images/Emo24.gif ואוו איזה סיפור .

לא יכולה לתאר את עצמי במצב הזה. כל הכבוד לך איזו חזקה את
בריאים ושלמים , טפו טפו טפו.

אילתית 2

New member
ןןאי איזה מפחיד

תודה לאל שגילית ערנות ולא לקחת סיכון וברוך השם שהוא בריא ובסדר

tiger mom

New member
הפעם האחת והיחידה זכורה לי הייטב: בגיל שבוע

וזה היה מוצדק. חזרנו הביתה במוצ"ש (אני הייתי מאושפזת עם חום). ביום ראשון היו לקטנה הפרשות מוגלתיות מהעיניים. כמה שניקיתי, הם התמלאו מחדש. דיברתי עם חמותי (אחות בתינוקיה בעברה), שהסבירה לי איך לנקות, אבל זה לא עזר. בערב היא באה ואמרה לנו ללכת לרופא. הלכנו לרופא תורן, שהסתכל עליה ואמר: "בגיל שבוע אני שולח אתכם למיון. לא מתעסק עם תינוקות כל כך קטנים". התוצאה: 6 ימים אשפוז. דלקת קרום המוח וורלית. מאז, בת שנתיים ו-10 (טפו טפו טפו) לא היינו יותר אף פעם במיון, כמה פעמים בודדות אצל רופא. אני לא ממהרת לקחת אותה לרופא, מסתפקת באקמולי, שעושה אצלנו את העבודה ואם אחרי יומיים שלושה החום נשאר גבוה אז לוקחת לרופא. עד היום זה קרה רק פעם אחת. רוב המחלות שלנו קצרות מאד (טפו טפו טפו כבר אמרתי)

shani74

New member
ומה עשו לה בבית החולים?

יש טיפול בכלל לדלקת קרום המח וירלית?

tiger mom

New member
המון אנטביוטיקה

גם לקח זמן לעלות על זה. פשוט המון אנטיביוטיקה לווריד עד שהיו בטוחים שזה עבר

shani74

New member
אז את בטוחה שזה היה וירלי?

אנטיביוטיקה נותנים נגד חיידקים, לא נגד וירוסים.

tiger mom

New member
את האנטיביוטיקה נתנו לפני

כי לא ידעו מה יש נתנו כמה סוגים במינונים גבוהים יחד עם שני סוגים של טיפות עיניים. בסוף גילו מה זה היה. וזה גם נגמר מהר (גילו ביום רביעי, הלכנו הביתה בשישי בבוקר) וכמובן, שיש מצב שאני מתבלבלת. אבל זה הסוג הפחות חמור של דלקת קרום המוח

shani74

New member
אז בעצם

בהנחה שאת לא מתבלבלת, העובדה שהיא הייתה בבית חולים לא השפיעה בכלל על מצבה (כי הם בסך הכל גילו מה יש לה, אבל לא נתנו לה שום דבר נגד זה) - כלומר אם היא הייתה נחה בבית זה גם היה עובר פשוט תוך שבוע?

tiger mom

New member
את זה אפשר לדעת רק בדיעבד

מצד שני, לוקחים תינוקת בת שבוע, עם עיניים מוגלתיות (זה התחיל עם אחת אבל עבר כמובן מהר מאד לשניה) שמתמלאות כל שעה, אחרי לידה לא קלה (מיים מקוניאליים, ירידת דופק) ואחרי שאני אושפזתי עם חום בלתי מוסבר. ויותר מזה, בגלל שאני הייתי מאושפזת עם חום והיא לא הייתה בביות מלא יצא שכששאלו אותנו אם היא מתנהגת כרגיל, לא ידענו לענות. מה זה כרגיל אצל תינוקת בת שבוע שנמצאת בבית רק 24 שעות? כשלוקחים את כל זה ביחד, הגיוני שיש פה צורך בטיפול ומעקב. להגיד שיוכלנו לעשות את הכל בבית? יכולנו. אבל זה אנ ייכולה להגיד רק בדיעבד אחרי שאני יודעת שלא היה למעשה שום דבר חמור ואנטיביוטיקה וטיפות עיניים אפשר לתת גם בבית (ממילא המשכנו את הטיפול הזה בבית) אחרי שלמדתי להכיר את הבת שלי אני יודעת מתי לקחת ולא לקחת לרופא. כי אני יודעת לזהות התנהגות תקינה או דברים קיצוניים. אבל אז לאף אחד לא היה מושג אם זה חמור או לא.

shani74

New member
טייגר, בסך הכל רציתי לדעת אם היא קיבלה טיפול

ואם יש טיפול - לא התכוונתי להגיד שזה לא היה מוצדק ללכת איתה לבית החולים, במיוחד כשרופא תורן אמר לכם ללכת!

tiger mom

New member
אני לא כועסת

אני מצטערת אם זה יצא כאילו כעסתי או נעלבתי. לגמרי לא. פשוט ניסיתי להסביר למה רק בדיעבד אני יכולה להגיד שאפשר היה לטפל בבית. (אייקונים לא פועלים לי, אבל רציתי לשים אחד חזרה של חיבוק)

shani74

New member
מה זאת אומרת האייקונים לא פועלים לך?

אני כדי לכתוב חיבוק כותבת | ואז חיבוק ואז | ונעזרת בלוח הסמיילים והסימנים רק כדי לדעת איך לכתוב את הסימן, ולא מנסה ללחוץ ולחכות שהוא יוכנס לטקסט.

tiger mom

New member
לא נפתח לי החלון בכלל

זה קורה לי לפעמים, בעיקר על המחשב הצולע בבית. ואני אף פעם לא בטוחה שאני כותבת נכון, אז אני מעדיפה שלא.

shani74

New member
גם אצלי המחשב

צולע, והחלון לפעמים לא נפתח. אבל את האייקונים השימושיים אני כבר זוכרת...
.

אכדית

New member
איזה מזל

אני לא הייתי חושבת בכלל לקחת תינוקת לבי"ח בגלל דלקת עיניים...

למעלה