שלום ארז
ראשית, אני רוצה לפתוח את דבריי בכך שהתאכזבתי שאתה הודחת ולא סער, שלטעמי ולטעם רבים תרם הרבה פחות ממך ליצירת אוירה כייפית ונעימה לצופים במשך כל התקופה הזו. מעבר לכך אני חייבת להוסיף שלטעמי השתמשת יותר מדי בססמאות ומנטרות חסרות עומק ופחות בלהקשיב ולהפנים את הביקורת של דיירי הבית, ולדעתי זו היתה גם הסיבה שבגללה הודחת. הרבה מאד פעמים קיבלת ביקורת בונה, הרבה יותר מכפי שניתנה לאחרים. רוב דיירי הבית התייחסו אליך באדיבות ואמרו לך את האמת שלהם ואתה בחרת פעם אחר פעם לנאום ואז לקום וללכת (מעבר לעובדה שלא תרמת באופן מלא כמו אחרים את חלקך במטלות הבית, דבר שקומם גם את הקהל נגדך כמו גם נגד איילה). השאלות היחידות שיש לי אליך הן בנושא יחסיך עם גואל: 1. האם כיום, אחרי שהודחת, אתה מודע סוף כל סוף לנזק שעשית לגואל כשחשבת שיש לך אינטואיציות ולפיהן המרדת את האחרים בבית נגדו? האם אתה מבין שבהשפעתך גם סער והאחרים לקבוצה דיברו עליו רעות ושפכו את דמו? (והאמת שלא באמת היתה לך סיבה, כי גואל לא דיבר עליך רעות, לפחות לא לפני שאתה התחלת עם העליהום עליו). 2. האם אתה מבין כיום שטעית ושאתה צריך להתנצל בפני גואל? 3. האם אינך חושב שהתחלת לגלות יחס הגון יותר כלפי גואל מאוחר מדי? האם היית מתנהל אחרת מולו אם יכולת לחזור בזמן אחורה? אני חייבת להוסיף שגואל אולי דיבר וריכל, אך גם אחרים עשו זאת בלי סוף, גם חבריך הטובים, סער, איילה, תומר ושרה. גואל מעולם לא פגע בך כפי שפגעת בו, וחבל שהשתמשת ב"נכויות" ובחסרונות שלו כדי להלבין פניו, גם ברבים וגם בפניו. חבל שהיית כה מודע לאיך מתבוננים האחרים על הנכות שלך ולא השכלת להבין שגם אתה לא צריך לשפוט בעיות של אנשים אלא לגלות כלפיהם את אותה מידת סבלנות שאתה מצפה לקבל. הסיבה למה אתה הודחת וגואל נשאר אינה רק בשל כמות האנשים שהצביעו אלא המסר שהועבר דרך ההצבעה: עשית לגואל רצח אופי שבגללו גם הקהל שנא אותו וקרא לו "נחש" וחיפש אותו על כל דבר הכי קטן שיצא לו מ מהפה, אך בסופו של דבר הקהל השפוי החליט לחזק אותו ולתת לו את הקולות בדיוק מהסיבה שמאחורי כל העליהום שעשית עליו עמד רק הרצון שלך להתקדם במשחק תוך דריסת אחרים. המלצה שלי אליך ארז - את המסיכה תקפיד להוריד גם אתה, כי במהלך שהותך בבית נוכחנו לראות שאתה היית האדם בעל הכי הרבה דמויות ופנים! שיהיה בהצלחה!