לוח מודעות

Astroclub

New member
לוח ארועים אסטרונומיים

להלן הסבר למשתמש בלוח הארועים של המועדון האסטרונומי: http://astroclub.tau.ac.il/board/ הלוח כולל גישה לרשימת ארועים אסטרונומיים בישראל. להוספת ארוע יש ללחוץ על כפתור הוספת ארוע. בנוסף הלוח כולל רשימת ארועים שמימיים שאנו עומלים על הרחבתה. במצב בררירת המחדל מופיעים רק ארועים בישראל וארועים שמימיים נבחרים. ניתן לצפות בסוגי ארועים ``לא נבחרים`` על ידי לחיצה על הכפתור בצמוד לסוג הארוע. ניתן למיין את הטבלה לפי כל אחד מהטורים על ידי לחיצה על ההסבר בראש הטור. לחיצה על איור לוח השנה מובילה ללוח שנה חודשי הכולל את זמני זריחת ושקיעת השמש והירח מישראל. הבזקי אירדיום מחושבים עבור ת``א בלבד ומקושרים למפת שמיים המראה את מיקום ההבזק. עזרה בסיסית ניתן לקבל ע``י לחיצה על ``לחצי כאן``. בעתיד יתווספו אפשרויות חדשות וסוגי ארועים חדשים.

qwe41

New member
קומבינת הסויה הגדולה

לפני שנתיים התכנסה ועדה מיוחדת של משרד הבריאות כדי לדון במוצר המזון שנחשב ל"אופנתי" ביותר בתחום הבריאות: הסויה. עד אז ההנחה המקובלת היתה שככל שמרבים באכילת סויה הרי זה משובח (מיליארד סינים הרי לא טועים. אולם מחקרים ארוכי טווח מהעולם הראו כי הפיטואסטרוגנים המצויים בסויה - ומשמשים את הצמחים למאבק במזיקים - עלולים לפגוע בילדים אם יצרכו אותם בכמות גדולה. המחקרים מצאו כי הפיטואסטרוגנים, המחקים למעשה את פעולתם של הורמוני המין הנשיים, הם חלק מהגורמים האחראים להתבגרות המוקדמת של נערות במערב, והם עלולים גם לפגוע בפוריותם של נערים. אם כן, המלצת הוועדה היתה להגביל את צריכת הסויה בקרב ילדים עד גיל 18 ל- 3 מנות בשבוע. עם זאת, בדיקת עסקים מראה כי היום, שנתיים אחרי שהוועדה פרסמה ברבים את המלצתה, אין לצרכן הישראלי יכולת ליישם את המלצות משרד הבריאות. הסתרת מידע? כמעט כל מוצר מכיל חלבון סויה, קמח סויה או מייצבים על בסיס סויה, גם כאלה שהצרכן הסביר לא היה מעלה בדעתו שהם מכילים את הרכיב. לחם, למשל. בחנו מגוון לחמים באופן אקראי: לחם שחור אחיד, לחם אחיד פרוס ולחם מחיטה מלאה. כולם הכילו קמח סויה. כמה? אי-אפשר לדעת. זה לא נגמר בלחם. גם מוצרי בצק אחרים מכילים סויה: בורקס, פיצות, מלאווח, עוגות ועוגיות, וגם בהם אין פירוט של הכמויות. בדיקה אקראית של מדף החטיפים העלתה תמונה דומה: "ביסלי" אסם מכיל חלבון סויה, "צ'יטוס" מכיל סויה, חטיפי השוקולד "כיף כף" ו"פסק זמן" של עלית מכילים קמח סויה, וכך גם הביסקוויטים "פתי בר" של אסם. אפילו ממרחים על בסיס חרובים, כמו "ממרח אגוז-חרוב" של תופינית, שאמורים להוות תחליף בריא לממרחי השוקולד - מכילים סויה. ממרחי שוקולד, אגב, מכילים לציטין סויה. ומה עם הגלידות? כצפוי, גלידות על בסיס צמחי מכילות סויה, אבל מקומה אינו נפקד גם מגלידות החלב: "קרמיסימו וניל צ'יפ" ו"קרמריה עוגיות‭,"‬ למשל, מכילות סויה. ואם נעבור לגזרת הבשר, גם שם נמצא את חלבון הסויה בשניצלים. "שניצל עוף טוב בציפוי שומשום" ו"שניצל אוקיאנוס מאמא עוף" למשל ברצועות חזה עוף מעובדות ובכנפי עוף. בנוסף, כמעט כל נקניקייה שבדקנו מכילה חלבון סויה או "חלבון צמחי‭,"‬ שם קוד שעשוי לכלול סויה. כמה? גם אם תבדקו באותיות הקטנות ביותר לא תגלו שום נתון בנוגע לכמות. כשתגיעו לקופה עם עגלת קניות עמוסה, יתברר שגם אם לא רכשתם אף מוצר סויה - היא נמצאת שם באופן סמוי. הסויה משפרת את גימור המוצרים "לקמח סויה יש כמה תכונות שימושיות במוצרי מזון‭,"‬ אומר פרופ' איל שמעוני מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון בחיפה. "הוא יכול לחזק לחם, ליצור לו מרקם משופר, להסמיך מאכלים. בנקניקים ובנקניקיות הוא משמעותי, מכיוון שדיני הכשרות בארץ לא מאפשרים להשתמש בחלבוני חלב ליצירת מרקם מדויק ואחידות, כפי שמוצר תעשייתי דורש. חלבון סויה יכול לייצב מוצרים כמו ממרחים ורטבים, ובגלידות הוא משמש למניעת היווצרות גושי קרח ולהשגת המרקם והרכות הרצויים. השימוש הנרחב בסויה בתעשיית המזון נעשה גם משום שהוא חומר גלם זול‭."‬ המלצות משרד הבריאות הן לצרוך סויה במסגרת תזונה מאוזנת וכחלק ממגוון של קטניות. אולם המשרד גם הגביל את צריכת הסויה המומלצת לילדים ל- 3 מנות בשבוע - אז כיצד אפשר לעקוב אחר הכמויות? והאם יש סיבה לחשש? פרופ' שמעוני לא מודאג: "הבעיה הגדולה היא בקרב מי שצורך אך ורק מזון מתועש, שמכיל יותר מדי שמן ובא על חשבון ירקות ופירות. חשוב שהתזונה תהיה מגוונת. במוצרים שבהם הסויה אינה מרכיב מרכזי, אני מעריך שהיא לא תופסת יותר מאחוז או שניים מהמוצר‭." 'יועיל לאלרגיים' "כמות הסויה בלחם היא פחות מאחוז‭,"‬ אומר פרופ' סם שגיא, טכנולוג מזון ומרצה בפקולטה למדעי המזון, החקלאות ואיכות הסביבה ברחובות. "ככל שהילד גדול יותר ומשקל גופו רב יותר, ההשפעה של הסויה קטנה יותר‭."‬ מנגד, חלק מאנשי המקצוע חשים אי-נוחות לנוכח המדיניות של משרד הבריאות - שמצד אחד מפרסם המלצה ומנגד אינו דורש יישום שלה ואינו מפקח עליה. "כדאי לבדוק שהעגלה שלנו לא תתמלא ביותר מדי מוצרים שמכילים סויה‭,"‬ אומר פרופ' רם רייפן, מומחה למחלות בדרכי העיכול ותזונה בילדים, מבית-הספר למדעי התזונה בפקולטה לחקלאות ברחובות. "מדובר באמצעי זהירות. אנחנו לא יודעים בוודאות איך מגיעים תחליפי ההורמונים הנשיים אל גופם של הילדים‭."‬ לדברי פרופ' שגיא, "הבעיה העיקרית בעיניי היא דווקא הסויה ה'גלויה' שמחליפה במקרים רבים בשר ויוצרת אנמיה בקרב ילדים. השכל הישר אומר שיש להגביל את כמות מוצרי הסויה שצורכים לפעמיים בשבוע, והשאר יגיע מהמזון באופן עקיף‭."‬ לדברי אירית פורז, הדיאטנית הראשית של שירותי בריאות כללית, "כדאי מאוד שמשרד הבריאות יחייב חברות לכתוב במפורש איזה חלבון צמחי נמצא במזון. זה יועיל לצרכנים שאלרגיים לסויה, וגם לכלל הצרכנים שיוכלו לשמור על המינון הנכון של צריכת הסויה של ילדיהם. באופן כללי, מומלץ לאכול מזון מגוון, ולכלול בתפריט פירות, ירקות, דגנים וחלבון‭."‬ מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז דן של שירותי בריאות כללית, תוקפת גם היא את משרד הבריאות: "מצד אחד בא גוף ממשלתי ומפרסם הנחיות ברורות, ומנגד הוא לא מספק לצרכנים כלים לעמידה באותן הנחיות". "חלק מהחברות אינן מציינות על המוצרים שהם מכילים חלבון סויה, אלא מסתפקות בהגדרה 'חלבון צמחי‭.'‬ אבל גם הציון אינו מספיק: צריך שיהיה פירוט של הכמויות, אחרת לצרכן אין שום בקרה על כמות הסויה שהוא צורך. אני מכירה ילדים שאוכלים מספר מצומצם מאוד של מאכלים, ואם אלה מאכלים שמכילים חלבון סויה, התוצאה היא שהם מכניסים לגופם כמות סויה גדולה יותר מכפי שהם מעלים על הדעת‭."‬ חקיקה חדשה במשרד הבריאות שוקדים בימים אלה על חקיקה חדשה, שתדרוש מהיצרנים ומהיבואנים לציין את מקורות החלבון והשמן במוצרים. ועדיין, הכמויות המדויקות של הסויה לא יצוינו. המשרד מסר בתגובה: "אנחנו עוקבים אחרי החקיקה בעולם בנושא. "לא ידוע לנו על חקיקה שלפיה קיימת חובת סימון של כמות הסויה במוצרי מזון‭."‬ שטראוס וגלידות שטראוס מסרו בתגובה: "החברה מקפידה על התקנים המחמירים ביותר. ההנחיות הקיימות אינן דורשות סימון של שיעור המרכיבים השונים במוצר, ובכללם הסויה. אם תהיה דרישה כזו, נפעל בהתאם‭."‬ אסם: "אסם מפרטת את כל רכיבי המוצר על גבי האריזה על-פי הוראות משרד הבריאות. יש להדגיש שבמוצרים המכילים חלבון סויה מדובר בכמויות מזעריות של פחות מ- 1/2%". תנובה: "בשניצלים של 'מאמא עוף' יש כמות מזערית של סויה. השימוש ברכיב נועד לתרום לעסיסיות המוצר. איננו חושפים את הכמויות של אף מוצר, כדי לא לחשוף את המתכון‭."‬ עוף טוב: "החברה אינה מציינת את כמות הסויה במוצרים, מאחר שהחוק אינו מחייב להצהיר על כמויות רכיבים, אלא רק לציינם‭."‬ מעדנות: "החברה פועלת על-פי התקנים וההוראות של משרד הבריאות‭."‬ גלידות נסטלה: "סימון הרכיבים נעשה בהתאם לכל התקנים והתקנות. הגלידה המוזכרת בכתבה מכילה לציטין סויה, אך הכמות שלו בגלידה היא אפסית‭."‬ זוגלובק: "ההנחיות הקיימות אינן דורשות סימון של שיעור המרכיבים במוצר, ובכללם הסויה‭."‬ תופינית: "ממרחי החרובים שלנו כוללים כמויות מזעריות של סויה‭."‬

תחרויות ופרסים ב-../images/Emo43.gif אנשים

טקס "שמיניסט הזהב" יוצא לדרך! שנת הלימודים מתקרבת לסיומה ופורום שמיניסטים ומבקש מכם להצביע לנבחרי השנה שלו שעשו את הפורום למקום מוצלח ומעניין יותר. בואו לעזור לפורום לבחור - הצביעו והשפיעו! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=463&msgid=99170510
תחרות הפדיחות בפורום חתונות מתקרבת לסיומה! בואו לקרוא את ההודעות, להשתעשע ולבחור את הפדיחה שאהבתם ביותר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=153&msgid=99242190
הצילום זורם לכם בדם? תמיד האמנתם שיום אחד תמונות שלכם יופיעו על השערים של המגזינים הנחשבים בעולם? בואו להוכיח את זה! פורום צילום - אמנות הצילום מזמין אתכם לצלם תמונת פורטרט אמנותית וייחודית, ואולי אתם תזכו בפרס הגדול: מצלמה דיגיטלית יוקרתית, מתנת תפוז
אנשים!
אז למה אתם מחכים? הוציאו את המצלמה והתחילו להקליק! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=215&msgid=98858006
תחרות בגדי הים נמשכת תחרות בגדי הים הגדולה של פורום דוגמנות ממשיכה, ואתם מוזמנים לבוא ולהכיר מעט יותר לעומק את המתמודדות. והשבוע, מועמדת מספר 5 - תמר לב http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1502&msgid=99240765
רוצים להיות השריף המקומי? אם אכפת לכם מהישוב שלך ומתחשק לך לדבר עם אנשים מהסביבה, זה הזמן לפתוח פורום בתפוז אנשים! להגשת מועמדות, יש למלא את טופס הבקשה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/forms_applications/form.asp *מגיל 18 בלבד

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

קפטן ג'ק עושה חיל ומקבל סדרת בת משלו. מצטרפים לפורום המחודש לסדרות דוקטור הו וטורוצ`ווד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1649
כיצד תעצבו את אלבומי התמונות שלכם? מחפשים רעיון לכרטיס מיוחד? קבלו טיפים בפורום עיצוב אלבומים וכרטיסים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/forum.asp?forum=1767
איך מתחברות עלילותיהם של ראש משפחת פשע ועובד סוציאלי ישר? מגלים בדרמה החדשה והסוחפת הבורר http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1769
לא קל להיות היום תושב דרום הארץ. תושבי האיזור מוזמנים לדבר על זה בפורום ישובי עוטף עזה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1770

ערב בריאות בנושא השמנת יתר ../images/Emo101.gif

במסגרת ערבי "בריאות בת"א" המתקיימים במרכז הרפואי ת"א, בחסות "עיתון ת"א", ייערך הערב ביום ג' ה- 29/5/07 בשעה 20:00, באולם ההרצאות (אודיטוריום), בניין סוראסקי, קומה 2- , אגף ד'. "הגודל כן קובע": ערב בריאות המוקדש להתמודדות עם השמנת יתר השמנת יתר חולנית אינה עניין קוסמטי או עניין הנוגע למראה ולהופעה חיצונית, אלא מחלה המסכנת חיים. ארגון הבריאות העולמי אף קבע כי השמנת יתר היא המגיפה של המאה ה-21. 1. "עליה וקוץ בה..." - הסיבות והנזקים הנגרמים מהשמנת יתר - ד"ר גלינה שיינקרמן, מומחית לאנדוקרינולוגיה, מנהלת המרכז לטיפול בהשמנת יתר כרונית. 2. "לקחת את עצמך בידיים" – מגוון הטיפולים המוצעים בהתאמה אישית – גב' רותי מלץ, אחות אחראית מרפאת השמנת יתר. 3. "לשים גבולות" - ניתוחי קיבה להרזיה מתי, ולמי? – ד"ר סובחי אבו עביד, מנהל המרכז לטיפול בהשמנת יתר כרונית. 4. "להדק את החגורה" - על עיצוב הגוף לאחר ירידה במשקל – ד"ר בני מייליק, מומחה בכירורגיה פלסטית, אחראי השירות לניתוחי שחזור ועיצוב הגוף לאחר ירידה במשקל. 5. "קרוב לצלחת" - שינוי הרגלי אכילה ואורחות חיים – אולגה רז, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה.
ההשתתפות עומדת על 15 ₪ לאדם, תרומה לביה"ח.
את הכרטיסים ניתן יהיה להזמין בימים א' – ה' בטלפון: 6974239 -03 . יש להזמין כרטיסים מראש! קבלת כרטיסים מוזמנים תתבצע ביום האירוע בין השעות 19:50 -19:00 , בכניסה לאולם ההרצאות, בניין סוראסקי, קומה 2-, אגף ד'. נשמח לראותכם בין אורחינו, מרכז מידע וזימון תורים: 6974000 -03 כתובתנו באתר האינטרנט: http://www.tasmc.org.il

לכל הבחורים/ות בגיל העשרה.

(מופנה לבנים והבנות כאחד אך נכתב בלשון זכר מפאת הנוחות. זהו מכתב שחיברתי לאחר מחשבה על הבחורים/ות של היום ועצוב לי לדעת את כאבם שהם עוברים ולכן חיברתי את זה, שלא תבינו במכתב הזה שאני איזה מבוגר, אני כולה בן 22, עדיין ילד, אך חיברתי את המכתב מהסיבה שלעיל וכולי תקוה שאועיל לכם ולו במעט) פוסע אני לבדי בדרך לא דרך, פוסע לאיטי ומחפש את הערך. זהו סיפור על שביל החיים, שאם אדם יפנים, הוא ישכיל ויחכים. זה הרגע יצאתי מרחם אימי, בסיוע האחיות ובכוחות עצמי. בוכה ומדוכא מקטיעת שלוותי הפנימית, אך זהו רצונו של המחיה והממית. הנה הוריי בידם הרכה אוחזים אותי, מלטפים ומנשקים ומראים לי את ביתי. שם אני גודל בבית מלא אהבה, עם הורים מקסימים ומשפחה טובה. עוברת שנה וחולפים גם שנתיים, ואני בזמן הזה גודל בינתיים. הנה הגעתי לגיל שש, עולה לכיתה א` וכולי מתרגש. מוחי הקטן על החיים ילמד מעכשיו, שהם מתחילים מ-אלף אך לא נגמרים ב-תו. החיים עוד ארוכים מאוווד, וכל יום אצטרך יותר ללמוד. והשנים חולפות זריז, ואני למצוות נכנס עליז. נשיקה מאמא נשיקה מאבא, והנה גם הדודה מכפר סבא. כולם הגיעו להיות איתי, כי זהו היום המאושר יום שמחתי. הטעם של הבר מצוה נשאר כמה ימים, ואני ממשיך להתקדם במרוצת החיים. הנה אני בגיל שש עשרה כעת, עם מלא חלומות ולב בועט. וכעת קורא/ת יקר/ה... זהו הגיל בו אני רוצה להתמקד, התרכז טוב ובדבריי היה שוקד. זהו גיל בו יש מלא חלומות, לעשות, לקנות, ומחשבות עצומות. ואז אתה ניגש עם בקשתך להוריך, ונדחה על הסף ונשלח לחדרך. כולך פגוע כועס וזועם, חושב טוב ומחליט להתנקם. אך אינך מבין שבכך אתה פותח מלחמה, עם הוריך מגדליך אחרי ילדות מדהימה. חושב בליבך אני אנצח אותם, אראה להם מה זה ולא אהיה כמותם. ואז כשהם מבקשים ממך משהו אתה מתמרד, וכל המצב רוח שלך פתאום יורד. במקום להפעיל את ההגיון, בוחר בדרך הכשלון. אם תעצור לרגע ותחשוב למה זה בא לך? תגלה פתאום את התשובות בעצמך. תבין שזאת לא חלילה משנאתם אליך, גם לא מיחסם כלפיך. אלא כל זאת נובע מאהבתם המרובה, לגוננך מהחיים ומהסכנות שבה. אך מול עיניך אתה רואה רק את ``טובתך``, ולא מבין שזהו בעצם תחילת נפילתך. ואם הוריך בעדך לא יעצרו, בבוא הזמן תרחיק לכת וחייך יתמררו. לכן גם אם זה קשה וכואב לפעמים, שמונעים ממך דברים ושאר מנעמים. הבן שהוריך בחיים כבר מנוסים, ולעשות לך רק טוב הם בהחלט ששים. אך מפני ששכלך עדיין מצומצם, להבין ולהכיל את כמות המכשולים הנעצם. אתה רואה רק את ה``רוע`` של הוריך נגדך, ואת בקשתך שנדחת בהתנגדותם אליך. ולא רואה בכך את הטוב, במניעתם ממך את הכשל והכאוב. אך בטוחני שגם כשאתה תהיה אבא לילד, גם אתה תנקוט באותה השיטה ללמד. כי זהו בנך שאותו אתה אוהב, וכל שכן שאתה דואג ואחריו עוקב. וגם אם הוא ימשיך להתחנן זה לא יעזור, כי אתה את טובתו דורש ואותו תעצור. לכן חשוב נא שוב לרגע קט מה הוריך עוברים, על כל התמרדות שלך הרבה יסורים. חשוב בהבנה שאם גם אתה היית הורה גם אתה היית מתנהג כך, ותראה שכעסך בהחלט ישכך. נסה להגיע עם הוריך לשיויון, חשוב בשכל ופעל בהיגיון. דבר על ליבם ותן להם הרגשה שאתה בוגר בעצמך, ואז תראה איך שהדלתות פתוחות לרווחה בפניך. תיזום איתם שיחה לבבית מידי פעם, תחלוק רגשות ודבר איתם גלויות אך בטעם. ותראה שבע``ה השינוי יחול מהר, והרגשתך תשתפר לבלי הכר. ואסיים את מכתבי אליך בברכה, כדי שתתעודד ותאזר בשמחה. כולי תקוה שבע``ה תאמץ את הדרך הזאת, והאל מלמעלה ישמרך מצרות. שהאור והשמחה יהיו תמיד מנת חלקך, והשלום והאהבה תמיד יהיו איתך! מכל הלב, ~ב~ה~צ~ל~ח~ה~.

Sun Hello

New member
היי

נראה לי שזה יהיה רעיון טוב אם תהיה ספציפי לגבי המקרה שאתה מדבר עליו. זה סוג של קונצנוס בחברה שלנו להגיד על ילדים ש"הם לא יודעים מה טוב בשבילם", ולהגיד שהמבוגרים יודעים טוב יותר, ושחוסר החופש והדיכוי של ילדים ונוער הוא מוצדק מכיוון שההורים יודעים טוב יותר בשביל הילדים שלהם, יודעים מה טוב בשבילם, מה הדרך הנכונה עבורם וכו'. לא שאני טוענת שהורים לא יכולים לצדוק, אבל כשהם עומדים בדרך של הילדים שלהם מסיבות של פחד אישי, חוסר בירור לגבי המצוקה של הילד\ה, או של אלטרנטיבות, מסיבות אגואיסטיות אחרות וכו', ומתוך אי-ניסיון לדבר אלא לתת פקודות ולרצות להפוך את הילד לממשומע להם, זה לא הוגן. אדם צריך להיות ממושמע לעצמו. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני חושבת שלהורים יש המון חשיבות בחיים של הילד\ה שלהם\ן, אבל לא בדרך המקובלת של לאסור ולתת עונשים, אלא בדרך אחרת, של קבלת השוני של הילד, של הקשבה ופתיחות אמיתית והדדית, תחושה שאפשר לבטוח בהורים. אני מאד בעד לעודד הורים וילדים לדבר, זה לא העניין. וזה מצויין שכתבת על לעוד את זה וליזום את זה. אני פשוט לא חושבת שבני נוער צריכים לקבל את מרות ההורים שלהם, ולהאמין שהם לא יודעים מה טוב בשביל עצמם. מאז שאתה קטן אתה יודע מה טוב עבורך (כמובן שמאד חשוב שיהיה הורה אכפתי שידאג שלא קורה שום אסון, ושיהיה שם בשביל הילד שלו, כי זה מאד חשוב להתפתחות של הילד), וכל הזמן טוענים שאתה לא יודע מה טוב בשבילך. הרבה פעמים בוחרים בשבילך מה תעשה, אילו איסורים ינחתו עלייך וכן הלאה. עד שבשלב מסויים, נראה לי שמאבדים את הרצון העצמאי, כשמישהו כל הזמן אומר לך מה מותר ומה אסור, מטיל את מרותו ולא כל כך נותן לך לשקול את הדברים ונותן לך חופש לחשוב על דברים כפי שאתה חושב.

Sun Hello

New member
זה ממש מצחיק שאתה לא מדבר על העיקר

שכחת לציין, אני לא יודעת למה, שתעשיות המזון מהחי משתמשות ללא הרף בסויה - הן נותנות לבעלי החיים את זה כאוכל במשקים המתועשים. ולכן, בגלל ש"צריך להאכיל" הרבה בעלי חיים מייצרים הרבה יותר סויה, מה שגורם לכך שצריך יותר שטחים לגידול סויה = כריתת יערות גשם. ככה שכל בן אדם כמעט שאוכל בשר, בעצם אוכל את כל מה שאכל בעל החיים לפני ששחטו אותו, או חלק ממה שהוא אכל. ולכן לפי שיטתך, אם סויה היא כל כך נוראית, ואני לא מפקפקת בכך שיש בה בעיה או שתיים, אבל לא יותר - אדם לא צריך לאכול בשר. אבל על זה אתה לא מדבר. מעניין למה לא מדברים גם על נזקי החלב הבשר והביצים, אשר הוכחו במחקרים רבים ונכתב המון על זה שהם אינם בריאים. אבל לתעשיות יותר נח ככה, תנובה לא רוצה שאנשים יפסיקו לקנות את המוצרים שלה (ע"ע קניית כל הספרים של דר' אבני שגינה את החלב, "עזוב ת'עטינים שלי", תנובה קנתה את כל העותקים של הספר תוך שלושה שבועות אחרי שהספר יצא לחנויות) וכנ"ל לגבי שאר החברות שמייצרות את המוצרים האלה. אני לא טוענת שבסויה אין חסרונות בכלל, אבל אני כן טוענת שזה מאד מאד בלתי הגיוני שמדברים רק על החסרונות של סויה, כשמוצרים מהחי גורמים כל כך הרבה נזק לגוף.וגם אם מדברים על סויה, לא אומרים שיש את זה במזון מהחי. תחפשו על זה מידע, ותמצאו בלי סוף. למשל, זה שלא פרסמו בטלויזיה (לפחות לפי הידוע לי) את אחד המחקרים הגדולים והמקיפים שנעשו בתחום המזון מהחי, שנמשך מס' שנים, והגיע לתוצאות ממש חדשניות בנושא. אחת הסיבות לכך שהמחקר לא פורסם בארה"ב, הארץ בה עשו את המחקר, היא מכיוון שהחברות הגדולות רצו להמנע מהפסדים כלכליים. הספר שנכתב על המחקר נקרא "the china study" והוא נערך ע"י דר' קמפבל, פרופסור אמריטוס לביוכימיה תזונתית באוניברסיטת קורנל, אחת הדמויות הסמכותיות בתחום מחקר התזונה בארצות-הברית ושותף בחיבורם של למעלה מ-350 מאמרים מדעיים. ניסו ממש להמנע מלדבר על המחקר הזה, בגלל מניעים כלכליים ושמרנות. ספרים שעוסקים בנושא של הסכנות הבריאותיות בצריכת חלב: "שוטי החלב", "עזוב ת'עטינים שלי" (אפשר לקרא באינטרנט), יש את "מחקר סין" שיש עליו סיכום ואפשר לקרא אותו באנגלית.

Sun Hello

New member
עזוב ת'עטינים שלי באינטרנט -

http://www.heartcenter.co.il/siteArticle.asp?aid=379&cid=49

Sun Hello

New member
תיקון-

ארה"ב היא המדינה בה חי החוקר. המחקר עצמו נעשה בשיתוף סין וארה"ב

למעלה