יש לי שאלה:

../images/Emo124.gifיש לי שאלה:

נושא השאלה: מים מינרלים ממעיינות עין גדי. לפני כשנה, רצה באינטרנט הודעת דואר שהמליצה לא לרכוש את המים של החברה הזו. אני אישית יודע: 1.
שמעיין זה לא מאגר בלתי נדלה, 2.
שישראל זו ארץ שחונה, יבשה, דלה בגשמים. 3.
שמעיין עין גדי עוד יותר בסיכון - היות והוא מצוי במדבר. 4.
שהמעיין הזה קשור לשמורת עין גדי ונותן את מימיו לצמחיה ולבעלי החיים. אני צריך שתעזרו לי להביא הוכחות (רצוי כתובות) למישהו שמסרב להפסיק לקנות וגם למכור את המים הללו. הוכחות לשני הכיוונים - בעד ונגד. תודה מראש.

מי עין גדי-תשובה

אינני יודע מה המודעה שקראת אם כי ידוע לי שמי עין גדי עשירים מעט יותר במלחים יחסית למעין סלוקיה(מי עדן) או המעינות שליד ק. שמונה (נביעות). א. מעיין אמנם אינו בלתי נדלה אך במקרה זה של מעינות עין גדי (ומדובר בכמה מעינות) מקור המיים הוא בהרי ירושלים ויהודה. בעצם קו פרשת המים של היום הוא קו מדומה וכל המים היורדים על צידו המערבי העליון של הרכס מחלחלים ונובעים במינות סביב ים המלח ובתוכם עין גדי. למיים לוקח כמה שבעות לעבור את המסלול. ב. מכיוון שלמרות השנים השכונות כל שנה יורד גשם באזור י-ם נביעת המים בעין גדי לא נפסקת אלא רק תפוקת המים משתנה. ג. מדבר יהודה אינו מדבר אמיתי אלא "מדבר בצל הגשם" ולכן האזור אינו בסיכון שכן מקורות המים מחוץ לאזור. ד. מי המעיין נכנסים לצינור ומשם לאזור הקיבוץ. חלקם של המים מבוקבקים והשאר לצריכת האזור. כל עודפי המים ממשיכים לזרום בערוץ הנחל בכדי לשמור על המערכת האקולוגית. באחד השטפונות של החורף האחרון נפגע הצינור ולמשך תקופה מסוימת הזרימה בנחל היתה רבה יותר. נ.ב. למיטב ידיעתי שאיבת המיים נעשית מערוץ נחל ערוגות ולא מנחל דוד. והמסקנה- מי עין גדי אכן מים מינרלים אמיתיים.

אהאבל

New member
עשיתי פיפי בעין גדי- ועכשיו בבקבוק

אם עשיתי פיפי במים של עין גדי או אפילו בהרי ירושלים אז עכשיו הם במים של עין גדי או אולי בקיוסק בתל אביב?

למעלה