ימי הולדת

אלהלה

New member
יומולדת../images/Emo20.gif

לא יודעת אם רעננים אבל הנה מה שאני עושה ביומולדת, וכבר הספקתי לחגוג שניים השנה ועוד אחד בשישי הבא
חוץ מהשירים שחלקם ישנים כדי שגם ההורים יוכלו להשתתף וגם כי אני חושבת שחשוב לא לשכוח שירים ישנים שהוכיחו את עצמם
אני מכניסה ריקודי עם קצת - למשל שם הרי גולן, או באלה הידיים - יש תוכנית שנקראת הבה נצא במחול - אני מכניסה לגן כל פעם ריקוד אחר וזה נחמד מאוד ובסוף השנה נוכל גם להשתמש בזה למסיבה
וגם עוד משהו שההורים מכירים ויכולים להשתתף. - מצנח - הילדים מחזיקים מסביב חתן השמחה יושב בתוך באמצע והילדים מנפנפים מסביב, מסתובבים עם המצנח סביב ושרים ותוך כדי יש איזה שהוא שיר יומולדת נחמד. "חתן השמחה" עומד על הכסא של היומולדת (שאצלי מסביב מקושט בלבבות מסול צבעוני ובאמצע יש לב עם המספר של יום ההולדת ואותו אני מחליפה כל פעם לפי הצורך) והחתן שר - אני בן ... אני כבר גדול, אני בגן הכל יכול. (ההורים מתלהבים
) הכנתי פונפונים צבעוניים מהשאריות של שקיות הניילון הצבעוניות (החלק שנשאר תלוי על המסמר של הירקן) משחילים בחור הזה חוט חזק ומפרידים את החלקים ויוצא אחלה פונפון - עם זה מפעילים במוסיקה - או בחגיגות, ביומולדת יש לי את המנגינה של טיקו טיקו ועם זה פועלים - מרשים וצבעוני. בקיצור - כל החגיגה הזו אורכת מקסימום!!! חצי שעה אוכלים וזהווווווווווו ושיהיה שמח ועליז
ובהצלחה

טלגל

New member
אלה שתי שאלות: מה זה השיר -

אני בן..... אני כבר גדול....זה לפי איזושהיא מנגינה? ושאלה שניה מה זו המנגינה טיקו טיקו? מה עם כלי נגינה את משתמשת?

אלהלה

New member
טיקו טיקו../images/Emo20.gif

אז את טיקו טיקו יש גם בקלטת של עדי סולקין - לא זוכרת באיזו מהן זה שיר מוכר מאוד כזה דרום אמריקאי וכן לדיקלום הזה יש מנגינה אבל פה אני לא יכולה לשיר לכם אותה אז כל אחד מוזמן לחבר מה שנראה לו קליט אני בן 4 אני כבר גדול אני בגן הכל יכול ואז כל הילדים חוזרים שוב מתן בן 4 מתן כבר גדול מתן בגן הכל יכול
וכלי נגינה אני לא משתמשת ביומולדת לפעמים בתופים אבל זה סתם עושה המון רעש ולא שומעים כלום
מוחאים כפיים ושרים יחד.

טלגל

New member
רעיון מצוין לרענן את ימי ההולדת....

גם אני הייתי רוצה לשנות קצת, הנה מה שאני עושה אצלי: הילד/ה נכנסים בתרועת חצוצרות, אחר-כך שירי יום-הולדת מוכרים ובהם הילד כבר בחר מי שם לו את זר יום-ההולדת וזר של פרחים. לפני יום-ההולדת ישבתי עם הילד והוא בחר מה הוא שר לילדים, שיר או שניים שהוא אוהב, אני מפזרת פרחים והילד אוסף אותם לפי מנגינה כל פעם כשהמנגינה עוצרת הוא אוסף פרח אחד ואחר מגיש לאמא., יש את הקפיצה בחישוקים כמובן, משחקים שהילד בחר לשחק, וריקוד עם אמא ואבא, אני מחפשת שירים יותר מוצלחים לריקוד עם אבא ואמא ושיר לריקוד עם כל הילדים, מישהי מכירה? רציתי להוסיף שעם הילדים הגדולים של הגן הם מכינים הצגה ביחד איתי לשאר הילדים. אם למישהי עוד רעיונות נחמד הבה נתחלקה.........

גן אלון

New member
ימי הולדת בגן-גם אי מחפשת רענון

השנה נשארו ילדים שהיו בשנה שעברה, ואני רוצה לגוון. אצלי בגן מתחילים בארוחת בוקר שהמשפחה מביאה לכל הילדים, ההורים לא שולחים סנדוויץ באותו יום. והשפחה מביאה משהו מיוחד. אתמול הביאו 4 סוגי דגנים וחלב. כל ילד בחר ושם לעצמו . לפעמים מביאים בורקסים או פיתות עם כל מיני גבינות וירקות כך שכל ילד יכול להכין לעצמו פרוסה מקושטת. אחרי ארוחת הבוקר אנו מתאספים לחגיגה. יששתי קלטות טובות אחת של דץ ודצה "אין אין אין מסיבה בלי עוגה..." והשנייה שבזכותה חידשתי שירים היא של דלית כהנא-אבדוק בגן את שמה . יש בה רצף של שירים שאני משתמשת כפתיח ואנו שרים עם הקלטת. מכיוון שיש לי גן בוגר וההורים מחפשים למידה. במקום חישוקים הוצאתי את שטיחי הסול עם המספרים, והילד מסדר בעזרתי את המספרים וקופץ בינהם . החלק הבא הוא מקורי - אני שמה אוסף תמונות של אמנים על השטיח ושמה את המוסיקה תמונות בתערוכה. ילד היומולדת מטייל בין התמונות וכשבחר תמונה מתיישב. הילדים צריכים לגלות באיזה תמונה בחר . אני מעודדת שאילת שאלות "זה תמונה עם עצים?" זו תמונה שיש בה בתים?\אנשים? -במשך השנה הם גם יודעים לזהות זאת תמונה של ואן גוך\פיקאסו\שגאל? התמונה שנבחרה מקשטת את הגן עד יום ההולדת הבא. השלב הבא הוא ריקוד משותף עם רכבת יומולדת, מרימים את הילד בעזרת ההורים ועם העוגה הילד מבקש משאלה. ו

אלהלה

New member
עוד תוספת../images/Emo20.gif

במהלך יום ההולדת הילדים מברכים את חתן השמחה - לפני כן ישבנו וחשבנו מה מאחלים ומחפשים רעיונות לברכות ואיחולים מקוריים ונחמדים. - ערכתי חידון הכרות להורים - לפני יומולדת אני שואלת את הילד וממלאת את השאלון וביום ההולדת ההורים צריכים לנחש מה הילד אמר (אם לא יודעים אני רומזת להם כדי שלא תהיה אי נעימות
שאלות כמו - מה הצבע האהוב עלי?, מה השיר האהוב עלי?, מי החברים הטובים שלי? - מה המאכל האהוב עלי וכו´. על כל תשובה נכונה מקבל ההורה נקודה (דבקית) ובמקום ארוחה רגילה באותו יום ההורים מביאים מאכלים שונים לגן לגוון את הארוחה.

טלגל

New member
וואו יופי של רעיונות,

מצא חן בעיני המשחק עם התמונות, גם אני מעודדת שאילת שאלות בקבלת שבת, אני שולחת יום לפני קבלת-שבת 2 קופסאות אחת לאב השבת ואחת לאם השבת, הם צריכים להכניס בקופסא סוד כל שהוא שהם אוהבים ואחר-כך במפגש יום שישי הילדים מנסים לשאול שאלות ולברר מה החפץ, לאט לאט אני מלמדת אותם לשאול בהכללה.(האם שייך לכלי תחבורה למשל...).

טלגל

New member
וואו יופי של רעיונות,

מצא חן בעיני המשחק עם התמונות, גם אני מעודדת שאילת שאלות בקבלת שבת, אני שולחת יום לפני קבלת-שבת 2 קופסאות אחת לאב השבת ואחת לאם השבת, הם צריכים להכניס בקופסא סוד כל שהוא שהם אוהבים ואחר-כך במפגש יום שישי הילדים מנסים לשאול שאלות ולברר מה החפץ, לאט לאט אני מלמדת אותם לשאול בהכללה.(האם שייך לכלי תחבורה למשל...).

תודה על כל הרעיונות (ואפשר להוסיף

עוד).והנה משלי: רעיון של רונית יעקובי-לפי המנגינה "הגשר על נהר קוואי"כולם משתמשים במשרוקיות. במקום או בנוסף לאלבום הציורים המסורתי-לפי רעיון של אחת האימהות,השנה נשלח אגרות ברכה. (מכיוון שמדובר במושב,פשוט נמסור את האגרות במזכירות והן יושמו בתא הדואר,וכך נחסוך עלות גבוהה למדי של הבולים).

אלהלה

New member
יופי של רעיון../images/Emo20.gif

אבל מאיפה לך המנגינה של הגשר על נהר קוואי????????

גן אלון

New member
ברכות+מתנה לוח שעם.

גם רעיון זה הגיע מההורים. בגן שלי נותנים מתנה לילד מהגן- מתקציב ועד ההורים. קנינו 30 לוחות שעם בגודל 40x60. בסוף היום אני פותחת ומקריאה את הברכות שהילדים הכינו בבית ותולה אותם על לוח השעם. הילד יוצא עם לוח מלא בברכות. בהמשך הלוח הופך ללוח שבו תולים בבית עבודות מהגן...

הגשר על נהר קוואי- איפוא לחפש

צריך להתאמץ-לבקש ממי שלומד באחד הסמינרים שייכנס למרכז האורקולי,או מסטודנט מוסיקולוגיה,או ממי שמכיר אפשרויות באינטרנט,או ממי שיכול לכתוב ולהקליט גרסת מחשב...וכנראה שזה גם נמצא באחת הקלטות של רונית יעקובי, כך שאפשר לבקש מהמורה לריתמוסיקה.

הגשר על נהר קוואי- איפוא לחפש

צריך להתאמץ-לבקש ממי שלומד באחד הסמינרים שייכנס למרכז האורקולי,או מסטודנט מוסיקולוגיה,או ממי שמכיר אפשרויות באינטרנט,או ממי שיכול לכתוב ולהקליט גרסת מחשב...וכנראה שזה גם נמצא באחת הקלטות של רונית יעקובי, כך שאפשר לבקש מהמורה לריתמוסיקה.

למעלה