יום האם / יום המשפחה

../images/Emo124.gif יום האם / יום המשפחה

בוקר טוב בנות. היום, ל' בשבט, הוא יום המשפחה – במקור יום האם. לרובנו כאן בפורום אני מניחה שהוא מתקשר אסוציאטיבית דווקא לכותרתו המקורית, יום האם. וגם אם לא – גם עצם חגיגת יום המשפחה מזכיר את החלק החסר ... לכן צפוי שהיום הזה יהיה מורכב מבחינתנו. יחד עם זאת, הייתי מציעה שנציין את היום הזה השנה בדרך אחרת. אני מציעה שהשנה נתמקד ביש, ולא באין. נכון שאמא לא נמצאת איתנו פיזית, אבל היא נמצאת איתנו בכל כך הרבה מימדים אחרים.... הרי עצם קיומה לא נמוג, היא קיימת בגנטיקה שלנו, ובחינוך שהספיקה לתת לנו, ובמכתבים שהשאירה אחריה, ובזכרונות שנחקקו בליבנו ... ואלה הן כמובן רק דוגמאות. כאן ואני חייבת לציין, שמאז שקם הפורום, והעיסוק שלי בנושא גבר, אני מרגישה שאמא נוכחת הרבה יותר בחיים שלי מאשר מקודם. היא פשוט נמצאת איתי כמעט עם כל הודעה שאני קוראת ומזכירה לי משהו, ועם כל הודעה שאני כותבת, ובמיוחד כשאני כותבת עליה. אז אני מציעה, שהיום נבלה את היום במחיצתה של אמא – במימדים שאנחנו יכולים לעשות זאת. נעלה זכרונות נעימים, מי שרוצה להעלות תמונות מוזמנת, מי שכתבה משהו לאמא ורוצה לחלוק – מוזמנת גם. אפתח שרשורים נפרדים לכותרות השונות.
חשוב - אני רוצה להדגיש כאן, שמי שמרגישה שזה יקשה עליה במקום להקל [במיוחד הבנות שאצלן האבל עדיין טרי], שתשמור על עצמה ולא תעשה שום דבר יגביר את הכאב. אנחנו תמיד חייבות לשמור על עצמנו, בנות. ההצעה השניה שלי במסגרת הההתמקדות ב'יש', היא להתסכל על מה שכן יש לנו. אבא, אחים, סבים, ילדים, בני דודים ... את כל מי שיש לנו, והיום אנחנו יודעות כמה החשיבות של זה גדולה, בואו נוקיר היום. בואו נחשוב כמה אנחנו ברות מזל שם איתנו ... ואולי גם נספר להם את זה ... אז בנות, מקווה שיהיה יום משמעותי לכולנו, ואוהבת את כולכן!

יום האם - יום המשפחה

בשבילי - היום הזה היה ונותר יום האם. עם השנים ועם לידת ילדי, בחרתי בדרך אחרת לחוות את היום הזה. הפסקתי להתייחס ליום הזה כאל היום של אמי , והוא הפך במחשבתי ובהתייחסות שלי אליו, כאל היום המציין את האמהות שלי . וביום מורכב זה שולחת, לאמהות שלנו שאינן (כאן) לאמהות שביננו כאן (בפורום) לאלו שתהיינה אמהות עם הזמן ולכולן אהבה רבה וחיבוק חם

חולפת2

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif יום המשפחה ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

יום חשוב אבל מה לעשות יום שהוא גם כאוב הווה ועבר הכל מתערבב משתרגים אלה באלה, הכל מתכדרר לכדור אחד מצדו האחד רגשות ומצדו השני זורמים הזכרונות, שמעלים בנו מחשבות מה היה אם... בנות יקרות,רוצה לאחל לכל אחת ואחת מכן שזה יהיה יום נפלא עבורכן,מושלם מן הסתם הוא לא יהיה,אבל אם נסתכל על חצי הכוס המלאה-נמצא ונוקיר את אותם הדברים הטובים. תודה לאל ששינו את היום הזה ליום המשפחה(מי אמר שאין נחמות קטנות?). רוצה לעטוף את כולכן
בחיבוק גדול
ואוהב. נכון,אמא לא פה,לא נוכחת איתנו,אבל אצל כל אחת ואחת מאיתנו היא ב-
,ושם תשכון ותשאר לעולמים,באהבת אין קץ וללא גבולות.

גלית1304

New member
יום האם

גם אני תמיד שנאתי את יום האם, וגם אני מאז שנולדה בתי הבכורה רואה אותו כיום בשבילי, בשביל האימהות שלי שהיא חגיגה אינסופית...

Ofra m

New member
יום האם שלי../images/Emo23.gif

אני חושבת שלרובנו לא עובר יום אחד בלי שאמא תעלה לפחות פעם ביום במחשבה,כך שאני באופן אישי לא מרגישה עצוב ביום זה דווקא,היות ואני בעצמי אמא לשלושה ילדים ואני ביום זה מרגישה יותר אמא של ולא בת של אז כך שלא עצוב לי ביום זה,כמו שכתבתי בפורום בעבר קשה לי יותר עם חגים ושבתות שם אני מרגישה יותר את החלל הריק החור הנורא בלב החסר ששום אדם בעולם אינו יכול באותה מידה למלא,נכון שאמא אצלנו בלב אבל מי לא היתה מוכנה לעשות הכל אבל הכל כדי שהגלגל יחזור אחורנית,אבל אין מה לעשות וחבל מה שכן אפשר לעשות זה להמשיך הלאה בחיים ולנסות לחפש כל הזמן את חצי הכוס המלאה ותאמינו לי שיש חצי כזו.

יום האם

הרבה זמן לא נכנסתי לכאן. הרגשתי קצת רצון לברוח מהאובדן שלי...לא שבאמת זה אפשרי, אבל קצת לא לדבר על זה. אפילו נמנעתי ולהכנס לקרוא תגובות. כאילו לא שייך אליי. אבל בימים האחרונים, אין בררה, אני כל יום שרה את "בואי אמא" ו"אמא יקרה לי" ו"אלוהים שמור על אמא"( שהוא האחרון, מזכיר לי בעיקר את אמא שלי). כשהייתי קטנה, אמא לימדה אותי לשיר את השיר הזה ברוסית,היא היתה יושבת ליד הפסנתר שלה, ואני בשמלה לבנה עם פרחים עומדת לידה ושרה "פוסיגדה, בודיט מאמא..." בלילה האחרון של חייה. ולדעתי ממש כשהיא נשמה את נשימתה האחרונה( כמה דקות אח"כ אחותי התקשרה לספר לי..), הייתי בטיול עם הכלבה של אמא, והסתכלתי לשמיים, ראיתי את הירח, וידעתי שאמא כבר במצב מאוד מאוד גרוע..ואז יצא לי בשיא הטבעיות" פוסיגדה בודיט מאמא.." הילדים אצלי בגן שרים את השיר בשמחה גדולה, למזלי יש לי גם שתיי ילדות דוברות רוסית, וכך שאני דואגת לשיר את השיר הזה בעיברית ורוסית גם היום. וכן אני עם חיוך גדול על השפתיים ועם אמונה, שאמא שומעת ושאלוהים באמת שומר לי עלייה שם למעלה. אמא, מתגעגעת אלייך. צריכה אותך כאן איתי.

הי לימונית!

מרגש מה שכתבת. כל כך שמחה לראות אותך כאן שוב. אבל כל פעם שאת מרגישה שלא בנוח כשאת נכנסת, אם זה יוצר מתח והרגשה לא נוחה - אז המנעי באותה תקופה, בדיוק כמו שעשית לאחרונה. מטרתו של הפורום הזה היא לסייע ולהקל, בוודאי לא לגרום לכאב נוסף. וכמו שאני תמיד אומרת - אנחנו חייבות לשמור על עצמנו.

יום האם שלי

היום היה ה- 30 של אמא שלי. עמדתי ליד הקבר, הסתכלתי במצבה שהקמתי לה וחשבתי שהיא דווקא מאוד מתאימה ליום הזה. על המצבה של אמא כתבתי: סבתא אמא רעיה בכל נשמתה וליבה. וזה כ"כ מתאים.היה היתה פשוט אמא בכולה, בכל מהותה. זה מה שהיא היתה. וכשאני ילדתי - היא הפכה לסבתא מופלאה, בדיוק כמו שהיתה אמא. אמא, אני כ"כ אוהבת אותך.

gcnet

New member
רציתי לשתף

זהו שיר שסבי כתב לאימי כאשר הייתה בת שנתיים, מאז בכל הזכרה אנחנו נוהגים לקרוא אותו, הוא קיבל בחלקו משמעות קצת ... בשבילי השיר הזה תמיד מסמל את אמא שלי כבן אדם חי, מכיוון שהיא הייתה חיה שהוא נכתב, והוא מסמל אותה ואת מה שאהבה, אפילו אם הייתה רק בת שנתיים... אבא נסע כבר באוטובוס ואמא הלכה לעבוד, אז רינהל'ה קטינהל'ה פוקחת עיניים חומות. בוקר-טוב לרינהל'ה, לרינהל'ה שלום. לרינהל'ה שלום, שלום, תזרח לנו שמש היום. נועם לומד בביה"ס יגאל משחק בגנון, אז רינהל'ה קטינהל'ה אומרת לדובון: "שלום דובון, שלום חמוד שב ואל נא תבכה אתן לך דברים טובים, אפילו עוגה וקפה". השמש שוקעת במים, צובעת בצבע אדום, אז רינהל'ה קטינהל'ה הולכת כבר לישון. לילה טוב לרינהל'ה, לרינהל'ה שלום, לרינהל'ה שלום, שלום נראה אותך בחלום. יום אם ומשפחה מקסים לכולן!

gitta

New member
זאת יצירה מקסימה ושובת לב

וניכרת בו האהבה העצומה של האב לבתו הקטנה. זהו אוצר משפחתי ממש, נכס גם לדורות הבאים. תודה ששיתפת אותנו
.

יום המשפחה

אני בכל שנה דואגת לציין לעצמי היום הזה במשהו קטנטן ומחוייך, היום למשל קניתי לי עציץ רקפות נחמד שיושב על אדן החלון ועושה שמח בעינים. זה לא שאין עם מי לחגוג, אבל ההגדרות האלטרנטיביות לפעמים נראות לי קצת מעושות...

miss1s

New member
../images/Emo26.gif חייבת לספר משהו מוזר

מאז שאימי נפטרה, בכלל לא שמתי לב ליום האם, היום הזה היה חולף מבלי שאשים לב אליו, פתאום השבוע מישהי שאלה אותי "עושים משהו במעון לכבוד יום האם?" פתאום נזכרתי שעכשיו יש ליום הזה משמעות חיובית בשבילי הרי אני אמא! ועוד לילדה מדהימה שבעיניי היא מאוד דומה לאמי...

למעלה