חידון קולות

yaakii

New member
../images/Emo124.gifחידון קולות../images/Emo79.gif

לאחרונה יותר מדי שקט בפורום-אז במיוחד בשבילכם הכנתי:חידון קולות
כל תשובה מזכה ב-5 נקודות. בהצלחה!
1. תקיעה בשופר-לפחות 3 סיפורים. 2. 5 שירות. 3. קולות שהסגירו רשלנות...? 4. ארוע בו ראו קולות. 5. קול שיוביל לגאולה? 6. הנערה שרה שיר המבשר רעות. מי שרה? ומתי? (אם אני לא טועה זה לא מופיע בפשט). 7. כידוע לקולות של כל חיה יש שם. השם של קול החמור, לדוגמא הוא: נעירה. יש רק חיה אחת (על-פי חיפושיי הלא עמוקים בכלל..
) שהשם של הקול שלה מופיע בתנ"ך. מי היא? 8. הקול שכמעט והסגיר. 9. פסוק עם 4 "קול" ? (
מותר להיעזר באתר הניווט..
) ו...כריל-אתם מוזמנים גם להוסיף שאלות
.

chen97

New member
../images/Emo124.gifתשובות

1.יריחו, נפילת החומות- יהושע המלכת שלמה גדעון שנתן ללוחמים שופרות, נכנסו למחנה מדין בלילה 2. שירת הים, שירת חנה, שירת דבורה, שירת הבאר, שירת האזינו. 4. מעמד הר סיני 7. ארי נוהם [משלי].. לביא שואג[ישעיהו] 8. "הקול קול יעקב והידיים ידי עשיו" 9 "קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול כלה" (בלי ניווט
)

benaymr

New member
אממ

יש גם "הלוך וגעו" אצל הפרות שנשלחו לבית שמש. געיה של פרה.

yaakii

New member
מתברר שהאריה לא לבדו../images/Emo8.gif

מישהו זוכר אולי עוד קולות?

yaakii

New member
../images/Emo177.gifניקוד

1. אמת. 3X5=15 נקודות 2. 5X5= 25 נקודות. 4.. 5 נקודות. 7. נכון
-כלומר, זו החיה השאני חשבתי עליה, אבל בניה מצא חיה אחרת.. 5 נקודות 8. 5 נקודות 9. 5 נקודות יפה
בסך הכל: 60 נקודות

תף מרים

New member
תשובות

1. גדעון, יריחו, העלאת ארון ה'. 2. שירת הים, שירת הבאר, שירת דבורה, שירת דוד, שיר השירים, האזינו. 3."קול ענות אני שומע"- במעמד הר סיני 4. מעמד הר סיני 5. קול דודי 6. שרח בת אשר, להודיע ליעקב שבנו חי [וכדברי הגננת: עוד יוסף חי/ הוא מלך במצרים/ יש לו שני בנים/מנשה ואפריים/] 7. סוס? 9. "וְהַאֲבַדְתִּי מֵהֶם, קוֹל שָׂשׂוֹן וְקוֹל שִׂמְחָה, קוֹל חָתָן, וְקוֹל כַּלָּה--קוֹל רֵחַיִם, וְאוֹר נֵר " ירמיה, כ"ה,י' "קוֹל שָׂשׂוֹן וְקוֹל שִׂמְחָה, קוֹל חָתָן וְקוֹל כַּלָּה, קוֹל אֹמְרִים הוֹדוּ אֶת-ה' צְבָאוֹת כִּי-טוֹב ה' כִּי-לְעוֹלָם חַסְדּוֹ, מְבִאִים תּוֹדָה בֵּית ה': כִּי-אָשִׁיב אֶת-שְׁבוּת-הָאָרֶץ כְּבָרִאשֹׁנָה, אָמַר ה'. "- ירמיה ל"ג, י"א.

yaakii

New member
../images/Emo177.gifניקוד

1. 3X5=15 נקודות 2. 5X5=25 נקודות 3. לא ממש שייך שם רשלנות...בכל אופן-זה לא מה שאני חשבתי.. 4.
5 נקודות 5. תשובה נכונה. האמת שהיה לי בראש משהו אחר..שכחתי. אולי אזכר בהמשך. -5 נקודות 6. יפה!
5 נקודות 7. לא. אין צהלה בתנ"ך. 9. כל הכבוד..! הגדלת לעשות. פסוק עם 5 "קול" (!) כנגד זה אעניק לך 5 נקודות
בסך הכל: 60 נקודות

תף מרים

New member
מצאתי

צהלה בתנ"ך פעמיים [במשמעות של צהלת סוס], על- פי הקורקונדנציה של אבן שושן: ירמיה נ', י"א-"כִּי תשמחי (תִשְׂמְחוּ) כִּי תעלזי (תַעַלְזוּ) שֹׁסֵי נַחֲלָתִי כִּי תפושי (תָפוּשׁוּ) כְּעֶגְלָה דָשָׁה ותצהלי (וְתִצְהֲלוּ) כָּאַבִּרִים" ירימיה ה', ח'-"סוּסִים מְיֻזָּנִים מַשְׁכִּים הָיוּ אִישׁ אֶל-אֵשֶׁת רֵעֵהוּ יִצְהָלוּ"

למעלה