הסקר השבועי... והפעם:

../images/Emo124.gifהסקר השבועי... והפעם:

תארו לכם את המצב הנ"ל... קבלתם במפתיע סכום כסף רציני
. בגלל שאתם כ"כ אוהבים
את הפורום, החלטתם שאתם הולכים לפתוח מסעדה, ושהשף
יהיה אחד ממתמודדי התכנית. את מי הייתם בוחרים?
אפשר כל מתמודד שתרצו- מהנבחרת כרגע, מהנבחרת ההתחלתית, מהאודישנים... העיקר שתענו על השאלות הבאות:
1. מיהו המתמודד המאושר
2. איזה סגנון מסעדה תפתחו בניצוחו
3. למה בחרתם דווקא בו?
קחו בחשבון שהשיקול צריך להיות לא רק טעם אישי אלא גם לקלוע לטעם כללי, יכולת התמודדות של השף עם לחצים, וכו'... מחכה לתשובות שלכם!

ועוד הבהרה קטנה...

לא להתייחס לעיסוק שלו כרגע (כמו למשל גילי רופאה, עמנואל טייס...)- לצורך הסקר כולם פנויים לחלוטין ומאוד מעוניינים שתשקיעו במסעדה שהם השף בה...

Haad Yao

New member
בלי התלבטות בכלל

1) אליהב. 2) מסעדת שף שהמטבח בה הוא פיוז'ן עם השפעה מרוקאית מורגשת (לא מתכוונת לאוכל מרוקאי שאוכלים כאן בארץ בבתים אלא מרוקאי - מרוקאי). כל מיני מנות שנוצרו בהשראת המטבח המרוקאי אבל שודרגו, כך שיש בהן פחות פחמימות ריקות, פחות שמן, פחות רסק עגבנות, יותר עידון. הייתי מתה לראות איזשהו שדרוג מתוחכם לקוסקוס עם דגים, אכלתי מנה מדהימה במסעדה לא זולה בכלל במרסיי, היה מרשים מאוד, אבל עדיין ביתי לגמרי. רוצה לראות משהו שלוקח אותך למקום אחר. 3) כי הוא נראה לי הכי יצירתי וגם הכי מוכשר ליישם דווקא את הסגנון הזה. *** הבהרה לגבי הרגלי האכילה שלי, למקרה שמישהו עקב אחרי ההודעות שלי ולא מת משיעמום. אני שומרת על תזונה צמחונית, אפילו טבעונית (למעט החלב בהפוך) אצלי בבית, אבל חורגת ממנה פה ושם כשאני מגיעה למסעדה באמת טובה / מדינה שהמטבח שלה מעניין אותי. עושה את זה כחלק מהחוויה. כן לא עקבי אבל טעים

ולדעתי- זהר

כשראיתי את המתכונים שהוא מכין, ואני לא מתכוונת למתכונים ש"הכריחו" אותו להכין כמו ביצי הפאברזה, אז כל מתכון ממש ממש רציתי לטעום. לדעתי זהר מסמל מטבח יהודי,מזרח אירופאי מובהק, עם נגיעות מודרניות, זה מטבח מקסים שחבל שלאט לאט הוא הולך ונעלם. מה גם שאני לא חושבת שיש הרבה מסעדות כאלו שמגישות "אוכל יהודי" חוץ ממסעדות פועלים, לדעתי לעשות מסעדת שף עם מוטיב כזה יהיה מקורי ונפלא :) מה גם שאני מאוד אוהבת את ההתנהלות שלו- מאוד שקט, רגוע ובוטח בעצמו, שזה דבר הכרחי בניהול מטבח במסעדה האופציה השנייה שלי הייתה אליהב, אגב, בגלל כל הסיבות שנרשמו הודעה לפניי..

Haad Yao

New member
1) איפה שאר חברי הפורום?

אין לכם רצון במסעדה משלכם? lb, פפו, מאיה, נגה - אני מסוקרנת לשמוע את התשובות שלכם, וגם של כל האחרים כמובן. 2) הרעיון שלך הפתיע אותי פיה. וזה די מתחבר למה שאמרתי קודם, בשרשור אחר. האם אפשר לקחת כל מטבח ולתת לו להמריא לסטנדרטים העכשוויים של מסעדות עילית, שאנשים נהנים בהן ממנות קלילות, בריאות, מאוזנות מבחינת מרכיבים, יצירתיות, מעוררות תיאבון בצורת ההגשה? בן זוגי משיב בשלילה נחרצת לשאלה זו, כשמדובר במטבח הטריפוליטאי [הביתי שלו]. אני נוטה להיות סקפטית גם לגבי כמה מטבחים מזרח אירופאיים (כמו הרוסי והצ'כי הביתיים שלי). אבל אולי אני טועה. מעניין מה היה יוצא לך ולזוהר ביחד.

האמת הפתעתי את עצמי :)

פשוט חשבתי על זה לעומק, איזה מסעדה באמת הייתי רומה לאכול בה. וחסר לי האוכל הזה, "של פעם"...

n o g a m o o n

New member
האמת? אין לי רצון במסעדה משלי ☺

אני לא איסטניסית וממש לא "מבינה גדולה" בבישול.

lb22

New member
אני פה , אני פה ..

אני לא מכיר את המתמודדים מספיק טוב כדי להגיד את מי אני לוקח ... אבל אם אני אשפוט לפי תוכנית אחת שראיתי אז הבחור שזכה ביחד עם איריס .. הוא פשוט נראה לי אחד שאפשר לעבוד איתו... אבל מעבר לזה אני פשוט לא מכיר את האנשים שם.

Haad Yao

New member
אכן, לבחור הזה יש יכולות ניהוליות

מעוררות התפעלות, בנוסף לחוש הקולינרי. כשמדברים על מסעדות, שוכחים לפעמים שמסעדה היא קונספט ניהולי לא פחות ממה שהיא קונספט קולינרי. רבים פותחים מסעדות בגלל שהם בשלנים טובים, ושוכחים כמה מאתגר זה מבחינה ביצועית. הערות שוליים: 1) אולי תראה את הפרקים ב - VOD, לדעתי תיהנה מהם אפילו בדיעבד. 2) סתם כדי להעכיר קצת את האווירה
גיסי, מנהל סניף גדול של בנק מסחרי, סיפר שעובדי הבנק פועלים לפי הוראה ברורה לדחות את רוב בקשות ההלוואה של היזמים המבקשים לפתוח מסעדה. מדובר בתחום עסקי הכי שברירי, למעשה ראיתי פעם כתבה באיזשהו מוסף כלכלי, שהיו בה כמה נתונים סטטיסטיים על רמת היציבות של עסקי המסעדות. עלה משם, כי כ - 60% מהמסעדות החדשות שנפתחות נסגרות כבר בשנה הראשונה, וקרוב ל - 80% נסגרות תוך 3 שנים. הקיצר אפשר לפנטז, לא בטוח שכדאי ליישם.

lb22

New member
יש הרבה צדק בדבריך.....

קודם כל באשר אליי , אין לי VOD (יש לי ייס ולא מוכן לשלם מחיר אקסטרה על הHD טואטל שמוטאל....) אבל יש לי ייס מקס והכל מוקלט הבעיה זה זמן. התחלתי לאמן קבוצת כדורסל חדשה ואני עסוק עד מעל הראש בתכנונים ..... ומנסה להשלים גם סדרות אחרות (לה לה לנד :p ) ... ובקשר לסעיף 2 , זה ברור , זה עסק שברירי מאוד מאוד אבל מאוד ולכן לא תמיד אפשר וצריך לתת את האפשרות...

peporain

New member
יש, יש רצון למסעדה משלי

האמת, זה אפילו חלום... שאף פעם לא יתגשם. בינתיים בקושי יש זמן אפילו לקצת פורום... נו, את יודעת איפה פונליות נחות, נכון?.... ולא, לא למסעדה פולנית התכוונתי :) גם אני לא יודעת אם באמת כל מטבח עדתי יכול להמריא לרמות של מסעדות עלית. או לחילופין - אם המבטח "המריא", עד כמה נשארו בו כבר מהשורשים שלו... אם נמשיך בדוגמא של המטבח הרוסי - עם כל הבצק, השמנת ותחושת הכבדות שלו - ממש לא מטבח מסעדות. מצד שני, גם פלמני אפשר לשדרג - הכנתי פעם בצק ומילוי של פלמני אבל גלגלתי בתור רולדה ובישלתי אותה ברוטב עגבניות ופטריות. יצא מעלף, אבל אפילו אמא שלי לא זיהתה את המקור...

n o g a m o o n

New member
התלבטתי קלות

כי יש לי כמה מועדפים ( מי זוכר בכלל מה היה במבחנים במיונים או לפני התוכנית בכלל) מתוך המתמודדים. אבל החלטתי ללכת על ג'ניפר. אני חושבת שהיא יודעת לבשל , אולי לא מומחית אבל בהחלט בעלת אינטואיציה בריאה. ואם הצליחה לבשל חצילים למרות שלא מתחברת אליהם זה אומר לי משהו על הכוח הרצון שלה וההתמדה.

Haad Yao

New member
כבר שכחתי ממנה והיא

אכן הייתה מעולה והודחה בטרם עת...

BlackUnicorn

New member
מעניין

1. עמנואל. 2. מסעדה מעורבת עם כל מיני טעמים מהעולם, הרבה איטלקי.. לא יודעת. 3. כי אני חושבת שמבחינת אופי הוא יכול לנהל מטבח, הוא אחד שגם אפשר לסמוך עליו ברגע האמת. מעבר לכך שאני חושבת שהוא פשוט בשלן מצוין (כך נראה לפחות, את המנות אנחנו לא יכולים לטעום), עם רמת דיוק גבוהה מאוד ועם זאת גם יצירתיות.

peporain

New member
אני חושבת שעמנואל זה מתכון להצלחה

ותסלחו לי על משחק מילים רדוד :) מעבר לזה שהוא בשלן עם מעוף (שוב משחק מילים?...), יש לו את כל הדברים הדרושים לניהול צוות ולניהול עסק - הוא דייקן, הוא מתפקד היטב בתנאי לחץ, וכבונוס - גם כריזמטי מאוד. סגנון המסעדה - מסעדת העולם. אותי באוכל מעניינת דווקא האפשרות להציץ דרך הצלחת לעולם אחר, להכיר תרבות אחרת. לא מדברת על מאכלי עדות אלא סגנונות בישול. לאכול סלט עדשים בסגנון קובני ולהרגיש בואנה ויסטה קלאב... למטרה זו דווקא הכנפיים של עמנואל יתאימו מאוד. עכשיו רק נשאר שהוא יסכים ושאני אזכה בלוטו.

Haad Yao

New member
טוב גם אם עוד לא ברורה זהותו של השף

כבר גמלה בליבי החלטה לגבי זהות הקופירייטר

גליאל

New member
../images/Emo99.gifתכנית מקסימה. אז ככה

1. הייתי בוחרת בגילי (הרופאה). לדעתי היא מקסימה ונראה שיודעת לא רק לחתוך בשר אדם
2. סגנון איטלקי 3.כי אני חולה על אוכל איטלקי ואוכלת המון איטלקי בהכנה עצמית

למעלה