|היי דודיק!

mikebrant78

New member
../images/Emo124.gif|היי דודיק!

מה שלומך? קראתי בעיון את תהיותיך מן השבוע החולף באשר לאילו שירים היו מתאימים למייק ברנט לשיר בנוסף לשיריו. אני סבור שמייק ברנט בזכות יכולותיו הווקאליות, יכול לשיר כל שיר שרק יבחר. אני סבור שלמייק ברנט היה מתאים לשיר כמעט כל שיר של פול אנקה, את דליילה של טום ג'ונס ואת השיר WHEN I SAY של אלביס פרסלי. אני לא מבין כיצד הגעת למוסיקה המזרחית בהקשר למייק ברנט, אמנם מדובר במלך, אל לא בזוהר ארגוב. מייק ברנט לא היה שר שירים רדודים אלה ואלה הם באמת שירים שמייק ברנט לא היה יכול לשיר אותם. בשביל שירים כאלה צריך להיות ממש אבל ממש "כשרוני". אני חושב שמבחינת הזמר העברי, מייק ברנט, היה מתאים לו לבצע שירים של יהורם גאון... נסו לדמיין. בכל אופן, שיהיה ערב טוב ושבת שלום! אלעד:)

qui saura

New member
אלעד

מסכים אתך בהקשר לשירי פול אנקה פרסלי(כוונתך היא לyou dont have to say you love me) שדרך אגב במקורו צרפתי:)לפי שדסטי ספרינגפילד שרה אותו.אבל לא הסכמתי לגבי המזרחית. אומנם מייק לא מתאים לו לשיר שירים מזרחיים אבל הם שירים יפים מאוד לדעתי בדיוק כמו שירי ארץ ישראל שגם אותם אני אוהב כפי שנוכחת לדעת. בשירים המזרחיים יש משפטים גאוניים כמו:"יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע נעשה גם דברים שנראים בלי סיבה" או "לו הייתי כאדם שם בגן פוסע ובים פרחי שמיים היה ביתי לא היתי מבקש לא אוצר ולא מוקש אך אדע שלווה אהבה אהבה ומפרי הגן אשבע עץ הדעת לא אגע ובעולמי זר לא אדע. באתי לעולם לא שאלו את פי מה אבקש מה חפץ לבי באתי לעולם וכבר הכל קיים וכמו כולם אני רק בנאדם עייף ומאוכזב ורק חולם להיות אדם". אבל, לדעתי התכוונת לשירים כמו "קשה לי", "כשאת איתי את לא לבד", קשה לי לוותר עליה למרות שהיא ילדה רעה" "בלבלי אותו" וכו' שהם שירים האמת עם קצב טוב ונעימים לשמיעה אבל מבחינת מילים הם שטחיים.זו כוונתך הייתה לא? בכל אופן,תיארתי את מייק שר יהורם גאון והשיר הראשון שעלה במוחי הוא "איפה איפה את אהובה" מ1969.בכל אופן,שיהיה לך המשך יום נעים ושבת שלום ומבורך ושבוע טוב:)לך ולכל חברי/ות הפורום.

racheli78

New member
היי...

אני מסכימה ששירים מזרחיים כיום הם שטחיים ברובם....אך דווקא שיריו של זהר ארגוב לא שטחיים בכלל....רובם נכתבו ע"י אביהו מדינה והם שירי אהבה והלל ואני ממליצה לכם לשמוע או לקרוא לפחות את המילים....הם בהחלט לא דפוקים כמו: "יאללא לך הביתה מוטי שלום ותודה".... שבוע נעים

qui saura

New member
צודקת רחלי

השירים המזרחיים בעלי התוכן כשל זוהר ואחרים יפים מאוד והיום הדגש יותר על הקצב ופחות על המלל וחבל.

למעלה