היום הסרט של מיריי.

../images/Emo124.gifסרטים על בנות ללא אם!

הי בנות, אני שוב מזכירה לכן שבשבת הבאה, ה-11.12 ובשבת שלאחריה, ב-18.12, יוקרנו בטלויזיה שני סרטים קצרים של בנות ללא אם. את אחת מהבנות אתן מכירות - זו מיריי, שכותבת כאן בפורום. הסרט שלה יוקרן במוצ"ש בשעה 18:10. זהו סרט בן רבע שעה, והנה כמה מילים שקיבלתי מן ההפקה לגבי הסרט: "בחיים הזה" מיריי בראי - בת 16, משפחה ממוצא טורקי במאי-חונך: ירון בן-נון אימה של מיריי נפטרה לפני שלוש שנים, ומאז היא מטפלת באחיה הקטן. סרטה הכנה והמרגש, מתאר את עולמה. אמה של מיריי נפטרה ממחלת הסרטן כשהייתה בת 12 ומאז היא משמשת כאם לאחיה לוני בן השש. בפתיחות וכנות נדירים, משתפת אותנו מיריי, בדילמות שמעסיקות אותה בחייה ובהתמודדות היום יומית עם החלל שנותר לאחר מות אימה. הסרט הבא יוקרן שבוע לאחר מכן, ב-18.12 באותה השעה - 18:15. זהו סרטה של חיה זלקה, בחורה בת 17 שאימה מתה עם לידתה. הנה כמה מילים על הסרט של חיה: "חיה בלי אמא" חיה זלקה - בת 17, נולדה באתיופיה, עלתה לישראל בגיל שנתיים. במאית-חונכת: נועה בן-הגיא "אמא שלי נפטרה בלידה שלי, אפילו תמונה לא נשארה לי ממנה". בגיל 17 מחליטה חיה זלקה שהיא חייבת לדעת מי היתה אמא שלה. אמא של חיה נפטרה בלידה, והיא גדלה אצל סבא וסבתא , ואחר כך במשפחה אומנת. מאז שהיא ילדה חיה יודעת שהיא צריכה להסתדר לבד בעולם, אבל פתאום השנה, בגיל 17, סוף סוף קורים לה בחיים דברים טובים. היא עוברת לגור עם אח שלה בדירה שכורה, ומחליטה לברר איך נראתה אמא שלה, ממנה לא נותרה אפילו תמונה. אז סמנו לעצמכן ביומן... האירועים מופיעים בלוח האירועים של הפורום, ואני מן הסתם אזכיר לכן שוב.

gitta

New member
מיריי המקסימה והיפה!

ראיתי אותך זה עתה בראיון בערוץ 2 על הסרט שלך שיוקרן מחר ב"רשת"... את פשוט מקסימה ונפלאה, ומאוד שמחתי לשמוע את הסיכום שלך, כשאמרת למראיין שבאמצעות הכנת הסרט גילית שאת יכולה להתמודד עם מצבך. אני מאמינה שכל פעילות יצירתית, אמנותית או אחרת, אנחנו מחזקים את היכולות שלנו להתמודד עם הטראומות בחיינו. גם הצרפתית שבפיך נשמעה מצויין! ועכשיו אני מחכה לשידור מחר!

תיזכורת - סרט של על חיי בת בלי אם

להזכירכם מחר, מוצ"ש, ה-11.12, בשעה 18:15 בערוץ 2, יוקרן סרט קצר של מיריי בת ה-16, שכותבת כאן בפורום, ושאיבדה את אימה לפני כ-3 שנים. הסרט אורך 15 דק'. ראיתי אותו, והוא מאוד עוצמתי בעיניי. אם תרצו נוכל אח"כ לדסקס חוויות כאן בפורום. שוב מזכירה שבשבוע הבא, ה-18.12, גם כן בשעה 18:15 בערוץ 2, סרטה של חיה זלקה, בחורה בת 17, שאימה נפטרה בלידתה, שנקרא "חיה ללא אם".

וכמה מילים על הפרוייקט בכללו -

שני הסרטים מוקרנים במסגרת פרוייקט רחב יותר, שנקרא 'גלויות מכאן'. על הפרוייקט: "גלויות מכאן" הוא פרוייקט קולנועי, רב-תרבותי וחברתי במסגרת הקהילה, הנוקט בגישה חדשנית ומהפכנית, ובמרכזו תהליך יצירתי מעצים לבני נוער מהפריפריה, באמצעות הפקת סרטים תיעודיים אישיים קצרים שמיועדים לחשיפה ארצית ובינלאומית. הפרוייקט יוצר ומגבש באמצעות סדנה מיוחדת קבוצת צעירים (18-16) המשקפת חתך רב-תרבותי של אוכלוסיית האזור: עולים חדשים ובני עולים מגלי עלייה ותרבויות שונים, ילידי הארץ, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים. "גלויות מכאן – סיפורי צעירים מרמלה" הניב 10 סרטים תעודיים קצרים באורך של כרבע שעה כל אחד, בהם מספרים צעירים סיפורים אישיים, אינטימיים ואותנטיים החושפים את עולמם הפנימי, אכזבותיהם וחלומותיהם, ודרכם את דופק החיים של מקום, שכונה, קהילה ומשפחה. דרך יצירת הסרט ובתהליך של התבוננות עצמית הם מתעמתים עם עצמם בסוגיות החשובות ביותר בחייהם ועוברים שינוי והנעה לפעולה. הסרטים צולמו והוקלטו ע"י הצעירים עצמם בדל"ת אמותיהם ללא נוכחות מקצועית והם ניחנים בשפה קולנועית ייחודית, רגעים דוקומנטריים נדירים ובעוצמות של גילוי לב וכנות. הסרטים ערוכים ברמה מקצועית גבוהה ע"י הבמאים-החונכים המלווים את הצעירים באופן אישי ומקצועי. יוצר הסדרה ומפיק: משה לוינסון. אני מודה למשה לוינסון ולציפי לוין על שהעבירו לי לפי בקשתי אינפורמציה ותמונות מהסרט. מייד אפרסם מספר תמונות.

la la lola

New member
וואי יש לנו מפורסמת בפורום!!

אני ממש גאה בך מירי!! איך היה קשה ל"שחק" את החיים האמייתים שלך מול המצלמות? ספרי חוויות........

katia75

New member
שאלה../images/Emo13.gif

כיצד אוכל ליצור קשר עם שתי הבנות?

gitta

New member
שלום לך קטיה היקרה

את יכולה ליצור קשר עם כל אחת בפורום ע"י מסר אישי, וע"י sms או אימייל רק עם חלק מהן. אם תקליקי על השם של החברה בפורום, ייפתח הכרטיס האישי שלה עם הפרטים שהיא מסרה. לא כולם מסרו ת ה-SMS ואת כתובת האימייל, אבל לכולן אפשר לשלוח מסר אישי בתפוז. כשיהיה לך מסר בתגובה, תידלק המעטפה הקטנה מצד שמאל למעלה, שעליה כתוב "יש לך מסר". המעטפה הזאת מהבהבת כל זמן שלא קראת את המסר.

gitta

New member
כדי למצוא מי שיתאימו לך...

כדאי שתעברי בהדרגה על הכרטיסים של כל המשתתפות ותעשי לך רשימה, וכך תצמצמי את מספר האפשרויות, שהרי רק את יכולה לדעת מי מתאימה לך, נכון? שבת שלום.

אני חושבת שהתכוונת למיריי וחיה, לא?

ובכן, מיריי כותבת פה בפורום מידי פעם, אבל אין לה ניק קבוע ולכן אי אפשר לשלוח אליה מסרים. יש לי את מס' ה-ICQ שלה, אם את רוצה אבקש ממנה להעביר לך אותו. את חיה קצת יותר קשה להשיג, אין לה חיבור קבוע לאינטרנט וגם לא טלפון זמין כל העת. אני מציעה שתנסי קודם את מיריי, ואם יהיה צורך ותרצי, אנסה לקשר אותך גם לחיה. וכמובן, ברוכה הבאה!

סיימתי עכשיו לצפות בסרט של מיריי

[קבלתי לבקשתי עותק מההפקה]. סרט עוצמתי, אני ממליצה לכן לצפות בו במוצ"ש הבא. יש לי כל מיני דברים לומר בקשר אליו, והוא העלה בי דברים שמאוד הזדהיתי עימם, אבל אני אחכה שגם אתן תצפינה בסרט, ואז נדסקס. לבינתיים - כל הכבוד, מיריי

gitta

New member
מיריי, את תגלית מדהימה

עברה כבר חצי יממה אבל עודני מגלגלת במחשבותיי את שני הסרטים הקצרים מ"גלויות מכאן", של מיריי ושל הנערה השנייה מרמלה. לפי שמות החונכים אפשר להבין כיצד הופקו הסרטים ברמה טכנית ומקצועית כה גבוהה. אבל רק מאישיות שתי הבנות המשתתפות אפשר להבין מדוע הסרטים היו כה מרגשים וסחפו את הצופים להזדהות עם ה"שחקניות". שתי הבנות חשפו את הנשמה בפני המצלמה, פשוטו כמשמעו. וזה דבר לא קל. מי שלא ראה הפסיד, אבל אולי אפשר יהיה להקרין את הסרט במיפגש הפורום בפברואר? מצאתי גם קו משותף לשתיהן, וזה הגבר המרשים שברקע. אצל מיריי זה אבא, שיש לו פתיחות מדהימה, הוא הורה ליברלי ומתקדם, שלא נפל לגוננות יתר בשל העדר אמא. אבל עם זאת הוא מעורה במאה אחוז במה שקורה, ודואג לשלום בתו ולרווחתה הנפשית. זהו אבא שממלא גם את תפקיד אמא, וזה כל כך ניכר, שהספיקו כמה דקות של סרט קצר כדי לחשוף את היחסים הבריאים הללו. אצל הנערה השנייה (מצטערת שלא זוכרת את שמה) ה"גבר" הוא האח הקטן, המבצבץ מאחוריה ומלפניה, בכל הזדמנות, העיקר לתפוס את המצלמה... זהו יצור אנושי מלהיב, כמה קטן ככה שמח. הוא מייצר דלק לנשמה, האיש הקטן והמצחיק הזה. הוא יכול למלא את היכל התרבות עם שמחת החיים שלו, בלי שום סימן שגם לו כבר אין אמא. עם אח כזה, היא לעולם לא תלך לאיבוד. מעניין מה יביאו בשבוע הבא. אני כבר מצפה להמשך.

מה, היו שני סרטים ??? ../images/Emo12.gif

לפי מה שהיה ידוע לי, הסרט של הבחורה השניה ללא אם אמור להיות מוקרן בשבוע הבא! האם הסרט השני היה "חיה ללא אמא"? לא צָפיתי אתמול כי כבר ראיתי את הסרט בוידאו. ואגב יש לי הקלטת, ואם נרצה נוכל לצפות בה במפגש הפורום.

gitta

New member
היו שני סרטים

הסרט השני היה של נטלי ראג' פורקר, בת העדה ההודית ברמלה. היא הביאה סיפור אהבה נכזבת, ויש לה אמא. הרגע הכי קשה היה כשהנער שהיא אהבה במשך חמש שנים, כשפגשה אותו לבד, אמר לה שהוא לא מעוניין בה בגלל שהיא מכוערת. זהו קטע קשה שהיא מתמודדת איתו באומץ. גם הסיפור של מיריי מביא סיפור של אהבה נכזבת, באופן שונה, וגם לא בתור הפוקוס של הסיפור. וסליחה שטעיתי, הילד השובב לוני הוא אחיה של מיריי, לא של נטלי.

או קיי. רווח לי ...

והוא באמת משגע, הלוני הקטן הזה. מה שהיה נורא יפה בסרט, זה שבזמן כ"כ קצר אפשר היה לראות כל כך הרבה פנים שונות של מיריי. בבי"ס ועם אבא היא ילדה; כשהיא מדברת על החבר לשעבר היא נערה מתבגרת; וכשהיא עם לוני - היא כמו אמא קטנה. דואגת לו, מגוננת עליו. מאוד אופייני, וכבר דברנו כאן, על מצב של ריבוי תפקידים לנערה שאיבדה אם, בייחוד כשהיא הבת הבכירה בבית.

../images/Emo124.gif היום הסרט של מיריי.

מיריי עדכנה אותי שהסרט מתחיל ב-18:10 ולא ב-18:15. אני אשרשר לכאן את ההודעות בנושא.

Storm131

New member
לגבי הסרט של מיריי

צפיתי בו אתמול בערב,במיוחד היה קשה ובעל עוצמה אמיתית הקטע שבו מיריי שואלת בבכי למה היא,למה נגזר עליה לחיות חיים לא רגילים,משהו שכולנו יכולות להזדהות איתו. יישר כח!

למעלה