הוספת תמונות לאלבום התמונות

salt of earth

New member
../images/Emo124.gifהוספת תמונות לאלבום התמונות

חבר'ה אני מנסה להעלות תמונות לאלבום של הפורום ואני לא מצליחה
הכל כבר מסודר אצלי בכמה תיקיות:
صور وايات من الكتاب المقدس
ايقونات
صلاوات מי שמסתדר עם העלאת התמונות בפורטל שישלח לי מסר כדי שאשלח לו את כל התמונות בשביל להעלות אותם. תודה ובוקר טוב

lion 7

New member
עוד דבר ברשותך מלח

נשאל כאן על שושלת המלך הורדוס , האם זה נמצא בשאלות הנפוצות ? את יכולה לראות איפה כתבתי על זה , מאוחר יותר אני צריך להמשיך בכתיבה על הנצרות במאות הרביעית והחמשית .. ותודה רבה רבה מראש..

salt of earth

New member
בבקשה ליאון

מצאתי את מה שכתבת, סידרתי את הכתיבה ועשיתי הגהה קלה. הנה מה שכתבת, וצירפתי קובץ וורד כדי ששפרד תוסיף לשאלות הנפוצות.
מי זה הירודוס
זהו שם של שושלת שולטים ומלכים בא"י או חלק ממנה או אזורים קרובים. בברית החדשה מוזכרים ארבעה מהם שהיו במשך שלטון הרומאים בא"י.
הורדוס הגדול: . הוא הבן השני לאנתיפאס, אדומי במקור, אמו גם הייתה אדומית, לכן הוא לא היה יהודי מבחינה אתנית, למרות שהאדומים כבר מזמן נכנעו ליהדות בכוח מאז 125 לפנה``ס. הקיסר מינה את אנתיפת`ר מושל על יהודה ב 47 לפנה``ס, ומצדו אנתיפת`ר חילק ערי הארץ בין חמשת בניו והיה הגליל בחלקת הירודוס. אחרי ארבע שנים נהרג אנתיפת`ר, ובא מרקוס אנטוניוס אל א"י ומינה את שני בניו הגדולים של המושל ההרוג על א"י . אח``כ הבן הבכור מהם נהרג אחרי שנשבה ע``י הפרתים שתקפו כאן. וכך זכה בכס המלוכה הורדוס לבד בשנת 37 לפנה``ס. הוא צבא על ירושלים בעזרת הרומאים, התחתן עם עשרה נשים והיו לו בנים רבים . והייתה תחרות לרשת את כסא המלוכה בינם, הארמון היה שטח לעשרות תככים ומריבות, והצטרפו נשות המלך וקרוביהן במריבות . ולצד מריבות אלה שתפר הורדוס נגד אויביו מיהודי הארץ.. נגד יריביו הפוליטיים משליטי הרומאים. הוא היה קשה לב ועריץ, אופוטריונסטי בלתי מתפשר אף בכשלונות . לא היה אכפת לו מהאמת , כבד אוזן לקולות הקורבנות, והיה ערמומי מאד, הרג כמה נשים, בנים קרובים כפחד ממרי . למרות זאת בנה הרבה מקומות בא"י , ערים וכבישים ומבנים ,כזכר לשמו לעתיד יבוא ,ועל זה בזבז הון תועפות מהאתרים המפורסמים בהם עיר קיסריה שבנה על חוף ים התיכון , קיסריה לכבוד הקיסר אוגוסטוס, אחרי זה הוא שיפץ עיר שומרון , אחרי שנחרבה וחדש את שמה בסבאסטיה שמשמעו עיר אוגסטוס, ביצר את ירושלים וקשט אותה בארמונות ובאצטדיונים, גם כאן הוא התחיל במבצע לשיפוץ וקישוט בית המקדש (אלהיאכל). ישוע נולד בתקופה האחרונה של חייו, אחרי שנקמת העם עליו וכפחד מתחרות יריביו הגיעה לשיאה בהריגת כל התינוקות בבית לחם. כך לא יחיה בן דוד ולא ימלוך על היהודים ויתבע את הכסא (מתי 2) , אולם הזמן הקדים אותו שכן שהוא נדבק במחלה מסוכנת , ונסע אל מזרח הירדן להתרפא בנביעות המרפא (חמאמאת), אחרי זה חזר אל יריחו במצב רע מאד ושם מת. היה כבן שבעים במותו, אחרי שמלך כ43 שנים, אולם לא רצה לצאת מהעולם הזה בניגוד לאופיו בחיים, ציווה להרוג את זקני וחכמי ירושלים בעת מותו, כך שיהיה אבל כבד לו במחשבה שהאזרחים יהיו גם עסוקים בלהספיד מלכם השנוא.
הורדוס אנטיפוס: בנו השני של הורדוס הגדול מאשתו הרביעית השומרונית ושמה מלת`אכי, לכן הוא חצי אדומי וחצי שומרוני. קיבל חינוך ברומא וחזר להיות מושל על הגליל בעת שאחיו אמור להיות יורש בפועל, והתחרו ביניהם הרבה זמן. בינתיים הוא נלחם ביריביו ובנה כמה מקומות שטבריה היא המפורסמת בהם. וכאשר התיישב על כס המלוכה ותבע יותרואשתו הפנתה אותו ללכת לרומא בכדי לקבל תואר מלך. הקיסר קאליגולא כעס עליו והגלה אותו לעיר ליון אחרי זה לספרד בספר הקדוש אין הרבה חומר על הירודוס אנטיפוס, הוא אותו איש שהתחתן מאשת אחיו "הירודיה" וננזף מיוחנן המטביל כך שנכרת ראשו והוגש כמתנה לסאלומה בת הירודיה (מרקוס 6 : 16-28). הורדוס היו מאחד מחבר השופטים שישוע המשיח היה מעורב בו והוא התווכח ותשאל אותו (לוקס 23 : 7-12 , מעשי 4 :27). בספר נזכר שהורדוס זה טען בסוגיה של תחיית יוחנן מהמתים (מרקווס 6 : 16), אותו איש שישוע כינה אותו שועל (לוקס 13 : 32). ושלט בין השנים 4 לפנה"ס עד 39 לספ`.
הורדוס אגריפוס הראשון: הוא בן לאריסטפולוס ונכדו של "הורדוס הגדול`` ומאשתו מרימנה. חי הרבה ברומא אח"כ חזר ונמנה כמושל על א"י בשנת 39 לספ, ולתחום שיפוטו נוסף אזור רב שטח. כדי לרצות את הקיסר קליגולה: מסופר עליו כמי שטבח ביעקב אחי יוחנן בחד הסיף (מעשי 12 : 1,2) וכלא את פיטרוס (מעשי השליחים 12: 3-19) הספר מתאר את סופו כמי שאכלו אותו התולעים, אחרי טענתו שהוא אלוהים (מעשי השליחים 12: 20-23). מת בשנת 44 לספ` והיה כבן 54 .
הורדוס אגריפוס השני: בנו של הורדוס אגריפוס הראשון. היה קטן בזמן מות אביו כך שהקיסר סירב למנות אותו במקום אביו. ויהודה הייתה תחת חסות. בעיר רומא אגריפוס המשיך לנהל עניני היהודים שם , ופעל כמתווך בינם לבין הקיסר ואוזן קשבת לבעיותיהם. עד שבסוף קיבל תואר מלך וסופח לו כמה מאזורי הפנים בלבנון והתרחבה יריעת שלטונו עד שנירון קיסר עלה לשלטון. והוסיף לו הרבה אזורים בא"י ובירדן. מולו נאם פאולוס השליח והציג את בעייתו (מעשי 25: 13 , 26 : 32). שלטונו ארך עד נפילת ירושלים, כך שעבר לרומא עם אחותו ברינקי, שנהג לשכב איתה כמו אשתו עד שמת בשנת 100 לספ`.

salt of earth

New member
../images/Emo4.gif אף אחד לא מתנדב לעזור לי?

עם הכנסת התמונות לתוך האלבומים של הפורום

אוף אינתי דאימאן מע'לבי אלדיניא../images/Emo3.gif

תשלחי לי אותם במייל אני אכניס אותם, ובעדין בתיחקי אאל אנא מע'לבק

salt of earth

New member
הדא תיעוויד' עלא כול ע'ליבתק ../images/Emo3.gif

בסדר... שוקראן, יעני זה הכל תרומה לפורום חיתא עלא האי ג'אי תחאסיבני

מלח יש בעיה בהעלאת התמונות

גם אצלי מופיעה לי שגיאה, כנראה זאת בעיה מתפוז

lion 7

New member
מוזר שיש 9 תגובות להודעה זו בנייד

והם בסך הכל חמישה גם כולל הודעה זו ..!! מה קורה ? בבוקר היתה גם תקלות בגלישה .. יש הסבר ?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשלחתי הודעה להנהלת תפוז...

שנראה אם זה כללי או רק בפורומנו הקט...

למעלה