האם אתן נבדקות?

../images/Emo124.gif האם אתן נבדקות? ../images/Emo101.gif

מספר פעמים כבר עלו כאן בפורום התייחסויות לבדיקות שחלק מהבנות צריכות לעבור. למשל, בנות שאימן לקתה בסרטן השד, צריכות לעשות ממוגרפיה תקופתית. אני מניחה שיתכן שיש בדיקות נוספות שצריך לערוך במקרים שונים. מאידך, הובעו כאן בפורום לא פעם חששות והסתייגויות מעריכת הבדיקות. אני מניחה שאין צורך לציין עד כמה ההיבדקות חשובה. מאידך, ברורים גם הפחדים והחששות, ומכלול האסוציאציות שבדיקות כאלה מעלות. אבל בשביל זה אנחנו כאן. כדי לעודד אחת את השניה ולשמור אחת על השניה. אז מה קורה איתכן בנות? האם אתן נבדקות? האם אתן מודעות לבדיקות שאתם צריכות לערוך? האם אתן צריכות עידוד וזריקת מרץ על מנת לעשות אותן?

../images/Emo31.gif

יש לי פחד הסטרי ביותר מבדיקות או יותר נכון מהתוצאות שלהן. כל כאב שעליו מתלונן מי מבני הבית מכניס אותי לחרדה. אני מודעת לבדיקות שעלי לעשות אבל שום עידוד שבעולם לא יגרום לי לגשת ולעשותן.

גלית1304

New member
../images/Emo45.gif

עד ההריון הראשון עשיתי דווקא-התמכרתי לשמש, ספורט ימי וכד'- אמא שלי נפטרה ממלאנומה אז אתן מבינות את הסכנה... מאז ההריון הראשון וגם מאז שהוציאו לי שני גידולים בפנים (לא מלאנומה למרבה המזל) אני נבדקת בערך כל חצי שנה. אני מקווה שבכך אני בוחרת בעיסוק בחיים ומבטלת את הפחד מלחלות במחלה. את השמש אני עדיין אוהבת אבל מאוד משתדלת לשמור...

MIF2004

New member
שאלה כבדה....

אמא שלי נפטרה מסרטן השד, ואני כמו מטומטמת עשיתי את הבדיקה הגנטית, לא יודעת מה עבר עלי אז, אבל לפני 8 שנים, כשהייתי בת 26, חשבתי שמידע זה כוח ושאם אני אדע אני אוכל לעשות המון דברים למנוע את המחלה. עשיתי שטות, נבדקתי ונמצאתי נשאית של הפגם הגנטי שגורם לסרטן השד, מה שנותן לי סיכוי של 85% לחלות במחלה עד גיל 70 + סיכוי של 40% לחלות בסרטן השחלות עד גיל זה. ת'כלס זו היתה שטות חיי, נכנסתי מהתוצאה לדיכאון קליני של כמה חודשים כאילו שאני כבר חולה וגוססת. הייתי לפני כן במעקב חצי שנתי אצל כירורג, וזה גם המעקב שאני עוברת היום, אין לרפואה היום מה לתת לנשאיות חוץ מסטטיסטיקות מאיימות. ממליצה בחום לכל מי שאמא חלתה במחלה הזו: (א) לא לעשות את הבדיקה הגנטית, אבל (ב) כן להיות במעקב אצל כירורג עם אולטראסאונד או ממוגרפיה מדי פעם לפי המלצתו, לא להפוך את הבדיקות לאובססיה (אני עשיתי את השטות הזו ושילמתי מחיר יקר) אבן כן להיות במעקב כלשהו, היום עם גילוי מוקדם אפשר בפירוש להתגבר על המחלה הארורה הזו.

למעלה