דיון

fliperit

New member
אח שלו

בשביל עסק פרטי צריך ידע- בין אם הוא מתבטא בבגרות או לא. בשביל לנהל עסק רווחי כמו שצריך מומלץ שיהיה לך תואר בעסקים או כלכלה

איזה שטויות

בתור מישהי שמכירה את זה תן לי לספר לך שבשביל לנהל עסק (כמו שצריך) צריך תואר אחד לפחות במנהל עסקים ובשביל התואר הזה צריך לפחות 4 יחידות מתמטיקה, 4 יחידות אנגלית, ממוצע תעודת בגרות מעל 90 ופסיכומטרי מעל 700 שזה ממש לא בא ברגל. אתה חושב שתצליח בלי ללמוד מכיתה י?

שירלי317

New member
מילא תארים

אני אישית גם לא בתכנון של תארים ואוניברסיטה.. אבל מינימום תיכון ותעודת בגרות לא מזיק

תקשיב

כיום דורשים מאיתנו הרבה יותר!!!! אבא שלך בלי תואר לא היה מצליח כלום אם הוא היה יותר צעיר. כל הסיפורים על אנשים שמצליחים בלי תואר ובלי שום השכלה הם סיפורים על אנשים מעל 35 לפחות כי פעם פחות היה נהוג ללמוד כמו היום אז גם המעסיקים פחות דרשו. היום זה לא ככה!! אז אל תחשוב שאם לאבא שלך האיר המזל אז לך גם, לך יהיה הרבה יותר קשה וביחוד עם גישה כזו!!!!

שירלי317

New member
אממ

אפשר ברמה מסוימת להצליח בלי תואר, גם היום! אבל תלוי באיזה תחום... אבל בלי בגרות והשכלה בסיסית, וידע בסיסי.. אי אפשר להגיע לשום מקום חוץ מלרחוב או לעבודה מסכנה במקדונלדס וגם זה לא בטוח.. ואני כבר מכירה לא מעט אנשים שבחרו לפרוש מהבית ספר בי'-י'א והם התחרטו על זה בסוף.. וגם אם הם לא התחרטו על זה... הם לא הגיעו רחוק, והתיק שלהם במשטרה לא נהיה יותר דק מיום ליום..

ברור ש...........

יש מקרים קיצוניים!! אבל מעטים האנשים שמצליחים כיום בלי לימודים וחוץ מזה לרב אלו שמצליחים לבד הם גאונים בלי שום קשר ללימודים ובגלל זה הם מצליחים

aloniguy

New member
../images/Emo45.gif

וככל שהשנים עוברות והכל נהיה יותר מודרני, כמעט ובלתי אפשרי יהיה להסתדר בעולם בלי השכלה מסויימת! ואני בטוח שעוד כמה שנים, אם יהיה לך עסק פרטי, בעל עסק אחר יעדיף לעשות עסקים עם מישהו שלמד כמה שנים טובות באוניברסיטה מאשר עם בן אדם שנשר מבית הספר בכיתה י', או בקושי השיג תעודת בגרות, או אם לא יהיה לך עסק פרטי, אין מצב שתמצא עבודה שתוכל לחיות ממנה כמו שצריך בלי איזשהו תואר.... וואלה באמת לטובתך, עזוב אוניברסיטה ושטויות, אני מדבר איתך על עכשיו, תשקיע כמה שאתה יכול בשביל לפחות לצאת עם תעודת בגרות מלאה... שאם בעתיד תשתנה הגישה שלך יהיה לך מאיפה להמשיך...

מור 12345

New member
נכון...אבל

תמיד אפשר בשלב מסויים להשלים בגרויות זה לא בעיה יש אנשים שהמסגרת של הבצפר לא מתאימה להם...ולכן אחרי צבא הם משלימים הכל

fliperit

New member
זה מאוד קשה להשלים

צריך לחזור לכל החומר שמזמן נשכח. למי שבית ספר לא מתאים לו יש בתי סםפר מיוחדים (כמו הינויי בירושלים) או אקסטרני. חבל לא לסיים בגרות מוקדם ולגמור עם זה

aloniguy

New member
נכון...

וגם מאוד קשה לחזור לאותה שגרה שהייתה בבצפר... של ללמוד למבחנים, להגיע לאותה רמה של חשיבה וריכוז! זה כאילו מעבר חד מחוסר למידה בכלל, לבגרויות על מלא חומר... בבצפר זה הרבה יותר הדרגתי...

מור 12345

New member
../images/Emo26.gif

להפך להשלים בגרויות זה הרבה יותר קל מללמוד בבצפר חומר שבבצפר לומדים שנה שלמה אפשר ללמוד בחודשיים שלוש כאשר לומדים בהרכב מצומצם יותר ... וגם מי שמשלים בגרויות בא עם הרבה יותר מוטיבציה ממה שהיה לו כשהוא היה בבצפר..

לודמיר

New member
סליחה על זה שאני נדחפת....

אבל תחשבי על זה שאת תלמדי ותשלימי בגרויות אחרי צבא, כשהחברים שלך ילכו לטיול מסביב לעולם, או סתם יהיו בחופש. לא עדיף לעשת את זה כמו כולם??

תגובה

לא יודעת מה איתך אבל גם לי יש עבודה מעל הראש באורווה ואני עדיין תלמידה טובה. אין מה לעשות חייבים לעבוד קשה. אני למשל לפעמיים כמה ב5 כדי להספיק לרכב על שני סוסים ואז יש לי זמן אחה"צ להדרכות ודברים נוספים

H a d a S D

New member
אני גם קמה בחמש..

אבל אצלי זה חצי שעה נסיעה עד לאורווה. אז העדפתי להשקיע ב2 הסוסים שלי באילוף סייח, ובתלמידים שלי מאשר להתחרות, אבל אני עדיין ממשיכה לרכב!

בדיוק מה שקורה לי היום

בדר"כ יום לפני בגרות או מתכונת אני מוותרת על רכיבה, כי אין לי ברירה כל כך. אני לא גרה מספיק קרוב לחווה כדי שנאי אוכל לקפוץ לממש מעט זמן ולחזור, אז אני נאלצת לוותר על זה במצבים מסוימים. וזה גם דיי הסיכום על ההורים, שהרכיבה לא תפגע לי בבגרויות ובמתכונות. אם הבחינה היא במקצוע שאני יכולה ללמוד לפני זה, וכן ללכת לחווה כמו אנגלית למשל - אז אני אלך. אבל במצב כמו היום, שהייתה לי בגרות באנגלית ומחר שתי מתכונות במתמטיקה - אין סיכוי. אם הבגרות הייתה בשעה סבירה סביר להניח שמייד אחריה אני כבר אהיה בחווה
אז אני מחלקת את הזמן, לרוב אני לא בדיוק לומדת אם אין מתכונת או בגרות, וכשיש אני מחלקת את הזמן בצורה טובה מספיק כדי לא התחרתי כ"כ העונה אז לא יצא לי להפסיד תחרות בגלל בגרות או מתכונת. אבל מה שכן זה היה לחוץ למזלי נשארו לי עוד ממש מעט בחינות למיניהן ואני כבר יכולה לראות את הסוף
ואפילו את ההודעה הוז התחלתי לכתוב לפני שעה וחצי והפסקתי באמצע בגלל שיעור פרטי במתמטיקה

למעלה