ברדה

enigo

New member
תמימוס מצויוס...

הכל עניין של שיקולים כלכליים - כמה כסף יעלה לפתור את הבעיה, לעומת כמה נזק נגרם מקיום הבעיה. לא מזמן היה פיצוץ גדול בארה"ב סביב גילוי/טענה כי אחת מחברות הרכב הגדולות (נדמה לי ששברולט) ידעה על נטיה של אחד הטנדרים שלה להתפוצץ בתאונות בגלל מיקום לא מוצלח של מיכל הדלק. הטענה היתה שהחברה ידעה והחליטה שיצא יותר זול לשלפ פיצויים פה ושם מאשר לעשות ריקול לכל המכוניות ולהתחיל להחליף... וכן, אם זה נשמע לכם מוכר ממועדון קרה אתם לא הוזים... הם לא היו שם מנותקים מהמציאות לחלוטין.

royboy1

New member
../images/Emo88.gifאובג'קשן!!!

לא מוכן לקבל זאת. WR חדש עולה 78K, בטח 6K בארה"ב. לא מוכן לקבל זאת שהחברה חוסכת, ממש לא. מוציאים כלי מלחמה, RACE READY ממש והלקוחות משלמים בהתאם. וואלאק היית אומר לי שבסופר דיוק חיפפו ולא רצו להשקיע כדי לסדר בעיה- הייתי מבין ומקבל. באופנוע כ"כ יקר, והוא כ"כ יקר אין שום סיכוי שהחברה תוציא כלי פגום מלכתחילה. אם לקוח יודע שהחברה שהוא מפרנס כשהוא נכנס לחנות האופנועים זורקת עליו זין משולש ייתכן מאוד והיה שוקל (אגו, כן?) את קנייתו וסביר שהיה רוכש של חברה אחרת. זו דעתי. נאיבוס? תמימוס? בינתיים לא שמעתי על כלים חדשים שהפחית נשאבה לקרבורטור. ואתה?

MexMex

New member
../images/Emo45.gif ו../images/Emo31.gif

גם אני לא מאמין ששום יצרן יוציא אופנוע עם תקלה שיכולה לגרום נזק טרמינלי למנוע בצורה שכזו... אבל... הונדה לא הוציאו את סדרת הCR בשנת 2000-2001, כאשר יש דליפה בין פילטר האויר לקופסת האויר, מה שגרם לאוברולים תכופים? הוציאו... כל היפנים, לא הוציאו את אופנועי המוטוקרוס והאנדורו שלהם עד 2004, עם כידון מרגרינה שעולה 5 דולר (ומת אחרי נפילה אחת) או עם שרשרת שאיבדה עצמה לדעת אחרי זוג רכיבות? הוציאו...והכל כדי לחסוך סכומים פעוטים יחסית... אז לך תדע. M.

כ לוין

New member
מה גם...

שלפי מיטב הבנתי בנושא ה- FCR-ים, הבעיה מופיעה אחרי מספר קילומטרים לא-מבוטל, בערך בשנה השנייה-שלישית לשימוש. מה שאומר שבהחלט ייתכן שימאהה, או שאר היצרנים בעצם, לא מתאמצים לשפר אמינות של רכיב מסויים - במיוחד אם בסופו של דבר הם גם מרוויחים מזה על החלפים הנילווים...

TShavit

New member
לגבי הכידון, אני בספק אם זו היתה הס

יבה. זאת אומרת כן, חסכון בסופו של דבר, אבל מתוך שיקול - במידה רבה של צדק - שממילא רוכבים רבים מחליפים את הכידון לכזה שבדיוק מתאים להם מבחינת צורה/גובה/רוחב וכו', אז אין טעם להשקיע בכידון יקר. טל

TShavit

New member
החלטה שיווקית-תדמיתית, להשערתי.

נמאס להם לשמוע איך ק.ט.מ נותנת אופנועים עם רכיבים איכותיים והם לא. עובד פסיכולוגית על הלקוח. טל

MexMex

New member
אני מניח שיש משהו בזה...אם כי

גם המרדף אחרי הורדות משקל בפרטים הקטנים עובד שם, ראה ערך רגליות הטיטניום של ימהה.... M.

45degrees

New member
עלות של 10$ ליצרן עולה בסוף ללקוח

הרבה יותר. לכן היצרן חוסך בכל מקום אפשרי. ישנן המוני דוגמאות לקיצוצים אצל היצרן שהופכים לתקלות טרמינליות אצל הלקוח - היתה דוגמא ידועה של SUV של פורד שהדלת האחורית שלו היתה נוטה ליפול בסגירה חזקה, הפינטו היא דוגמא מעולה ועוד. אפילו, ייזכר לנצח לדרעון תעשיית הרכב האמריקאית כיצד הם סירבו להוציא מכוניות עם חגורות בטיחות למרות שידעו שאלה יצילו חיים, על מנת לא להצמיד למכונית תדמית של מוצר מסוכן. כן - היצרן בהחלט מוכן לא להתאמץ בכיוון אחד אם אחורי זה הוא מרוויח עוד המון על חלקים. לגבי ה YZ למשל - למה ימאהה לא דואגים לייצר את הקרנק והטלטל עמידים יותר?

enigo

New member
לא מוכן לקבל זה טוב....

אם יהיו הרבה כמוך יש סיכוי שדברים יזוזו. אבל זו המציאות. רוצה דוגמא מקבילה מעולם שונה, שבמקרה נתקלתי בה והתעצבנתי לאחרונה? קנון (וכנראה גם ניקון) מכבה את מנגנון האוטופוקוס של המצלמה אם מחוברת עדשה עם צמצם קטן יותר מ-5.6. העניין הוא שלמצלמה יש יכולת לפקס עם צמצם קטן בלי בעיה, זו פשוט החלטה של החברה "להעניש" את מי שקונה עדשות זולות ולא לאפשר לו להשתמש במכפילים! בעולם הרכב יש הרבה דוגמאות לכך שחברות לא משקיעות יותר מדי בלהפוך את הכלים שלהם לאמינים ועמידים לחלוטין. קשה לך לקבל את זה? אולי. אבל זו עובדה. מעבר לכך, צריך לבדוק אם בספר הטיפולים של YZ לא כתוב משהו בסגנון של "כל X שעות מנוע או פעם בשנה לפרק קרבורטור ולבדוק שלמות חלקים פנימיים", זה גם יכול להסביר למה התופעה מופיעה "רק בישראל"...

אהבתי את הפלפל אני אוהב חריף תודה

ל- ROYBOY1 מצטער על האיחור בתגובה לא הייתי ליד מחשב מחובר עד עכשיו אני לא יודע מה הרמה הטכנית שלך אבל אני יכול להבטיח לך שאני פרקתי מספר מנועים ובינהם WR426 שנשאב לו התריס אם תעשה חשבון הוא יוצר אחרי 2000. ימאהה הונדה ק.ט.מ. סוזוקי לא מייצרים מאיידים במקרה הזה היצרן הוא קהין התקלה לא נולדה עם האופנוע אלה היא תוצאה של בלאי כמו בלאי בחלקי מנוע ומכלולים אחרים ולכן לשיטתך היצרן צריך להגיע לרמה כזו שלא יהיה בלאי בכלל ואז בעצם לא נקנה אופנועים חדשים ולא נקנה חלקי חילוף וכו' למה התריס נשבר אני חקרתי במשך זמן רב באזור שנת 2002 ואני יודע בדיוק למה הוא נשבר ובנוסף פיתחנו חלק מחליף (חוץ מהתריס) שמונע את שבירתו של התריס החדש. אין לי כוונה להעביר את המידע המדוייק בפורום מסיבות כלכליות מה שבטוח הוא שתמורת תשלום כל אחד שירצה יקבל את הפתרון גם לאופנועים חדשים למען מניעת הבלאי מראש וחסכון עתידי בשבירת התריס. ופה שים לב אני מדגיש יש לי תרסים תחליפים עמידים יותר והאינטרס שלי הוא שישברו תריסים וכמה שיותר ובכל זאת אני מציע פתרון שימנע מראש את שבירת התריס. אין אני מתכוון לעשות לעצמי פרסום בפורום והמנהלים מוזמנים למחוק תגובתי זו או חלקה באם היא לא ראויה כמו שכפיר כתב הבלאי מגיע לאחר זמן שימוש מסויים ולכן מבחינת היצרן זה לא פגם אלה בלאי

royboy1

New member
יופי של תשובה.

את כתבתי את מה שאני יודע, אתה את מה שאתה. אין לי ספק בכלל שאתה מבין ממני בתחום. מבין הרבה יותר ממני. אם אמרת שנחשפת לתופעה גם אחרי שנת 99' אני מאמין לך. אם עובדות קשה להתווכח, אפילו לי. בכל מקרה קבל
על תשובה עניינית ומפורטת. לגבי החריף- עליי

111SM

New member
סחטן על התשובה ברדה

אכן התופעה נכונה בYZ שהיה של אחי היינו צריכים להחליף תריס בגלל שחיקה וכתוצאה מהשחיקה נוצר חופש בין בית התריס לקבורטור וכן ב98-99 הייתה בעיה לא בגלל שהם פחות טובים רק בגלל שמין הסתם הגיל שלא משפר את מצבם עדיף לקנות את התריס בKTM הוא זול ב400 ש"ח בערך (אופס זה לא לוייאלי...)

MexMex

New member
ושוב עולה התופעה של "בישראל" ?

תמהני. כמשתתף ותיק במספר פורומים החו"ל, אחד מהם בעל מעל 20,000 חברים, שלפחות מחציתם בעלי אופנועים עם FCR, לא שמעתי ולו פעם אחת בודדת על תקלה שכזו. אז אולי אני לא יודע לקרוא, אולי אני לא קורא מספיק בעיון, או אולי זה רק אני. אבל מוזר לי. מאוד מוזר לי. M. נ.ב. זה לא שאני אומר שאין דבר כזה, אחרי הכל, גם דןטל טען בזמנו את אותה הטענה בדיוק.

royboy1

New member
זה קיים.

נסה לחקור לעומק העניין, תגלה שהדבר נפוץ במודלים 98-99. ע"פ ברדה ייתכן גם במודלים מאוחרים יותר. לילה.

MexMex

New member
אני מניח שזה קיים, השאלה היא האם

"רק בישראל", כמו כל מיני תופעות אחרות (שלדות קוואסקי למשל). הרצתי עוד חיפוש, תוך שימוש במנוע חיפוש (המעולה בד"כ) של דיבורי ק.ט.מ. (כאמור מעל 10K חברים בעלי FCR), שלא מתביישים להעלות בעיות שונות ומשונות. לא סביר שישנה בעייה שכזו, בקנה מידה של יותר מבודדים, שלא עלתה שם. M.

45degrees

New member
יש יותר מבעיה אחת שהיא: ידועה רק

בישראל. אני חושב שהסיבה היא אולי שאנחנו מעין חממה קטנה בה כולם מכירים את כולם וכל תרבות האופנועים ועסקי האופנועים מיותרת באזור אחד גאוגרפי קטן. יותר מזה - כאן בארץ עקב המחירים האסטרונומיים ביחס להכנסה ולמטבע החלש, של כל חלק שנדרש להחליף - החשיבות של כל בעיה מההיבט הכלכלי היא גדולה מאוד. תוסיף לזה תרבות של מכונאות לא מקצוענית, עם מחירים עושקי שוק - ואתה מבין מדוע כל תופעה שמתרחשת ב 2 אופנועים הופכת להיות "מחלה ידועה" רק בישראל. אגב, בשנה האחרונה נתקלתי אישית לוחצת בשני מקרים בהם "מכונאות מקצוענית" יכלה לגרום להרס מנוע ממש בדקות הפעולה הראשונות שלו (אחד המקרים על מנוע שלי, בתשובה לשאלה ששאלתי בעת ההרכבה). למזלי, חוסר המוכנות שלי להסתפק בתשובות סטייל "הכל בסדר, אל תדאג" - גרם לפתרון הנכון "לצוץ" ולהתבצע לפני שמגיעים לנקודת ה Too Bloody Late. דוגמא יפה היא התפיסה למשל שאין במדינ ישראל כמעט אף אחד שיודע לטפל כמו שצריך באופנועי דוקאטי כי הם מסובכים מדי. כאילו - זו גם "תופעה ידועה רק בישראל" לא ככה?

למעלה