אני חושבת שדווקא אנחנו בתור לליקויי למידה \ DHAD או מקורבים חווינו על בשרנו התעלמות ודחייה של משרד החינוך שמחנך לחוסר שוויון רק בגלל צרכים מיוחדים בבקשה תעזרו!!
מדינה מגוחחת ממש. אכן זה ממש לא חדש שחוק השילוב לא ממש מיושם היכן שצריך. מאחלת ומתפללת שלאחר הכתבה יקומו ויעשו צדק עם הילדים הללו.אכזבה רבה היתה לי מתגובתה של כרמלה איגל, אך לא מפתיע משום מה... לצערי נתקלתי בתופעה יותר מדי פעמים. גם במקרה הפרטי שלנו, הבכור השנה בחינוך מיוחד רק בשל העובדה שלקויות למידה מרובות דורשות הרבה תיווך עבורו וביה"ס הרגיל לא עמד בכך ולא נמצא פתרון טוב יותר. כואב מאוד. הרבה ילדים כמו בני והילדים עם לקויות תקשורת שכן מסוגלים עם תמיכה וסיוע מתאימים להשתלב בחינוך הרגיל, נופלים בין הכסאות כי למדינה קל יותר להעביר כספים לבי"ס ח"מ במקום לוודא שכסף שהועבר עבור תלמיד X לבי"ס רגיל- אכן יהיה מוקדש לו. מאחלת הצלחה לכם
ואאדבר דווקא מצד המורות הכוללות שנאלצות לשלב בכיתתן ילדים עם צרכים מיוחדים "פרופר" ללא הכשרה מתאימה, ללא ליווי, ללא סייעות ובשכר מגוחך. אני רואה זאת בבית הספר שלי (לשעבר) הילדים המשולבים סובלים, המורות סובלות כי הן חסרות אונים ולא כל כך יודעות חינוך מיוחד (שזו פרופסיה בפני עצמה!) והילדים המשלבים בוודאי לא מרוויחים מכך! נורא נחמד לחוקק חוק (מצויין) בלי עבודת שטח מוקדמת, הכנת תשתית מתאימה וליווי בתהליכים החינוכיים.