חלונית1

New member
../images/Emo123.gif

בתי אבות בגוש דן מזעזעים. אם מישהו מכיר בית אבות מומלץ באיזור השרון; הוד השרון, רמת השרון, רעננה, כפר סבא, הרצליה, פתח תקווה שמקבל חולים עם קוד משרד הבריאות; אסתטי, טיפול רפואי ברמה טובה, עם קצת שטח ציבורי (דשא ואוויר) אשמח אם תשלחו לי המלצה במסר אישי.

חלונית1

New member
שאלת המשך

האם כדאי, ואיך הופכים סיווג של סיעודי לסיעודי מורכב? שינוי כזה יאפשר לי גישה למוסדות של קופ"ח 'מכבי' הטיפול הרפואי במוסדות סיעודיים לא תמיד מספיק, היות ויש מוסדות שאין להם רשיון לתת עירוי. לאבא שלי יש סכרת + קוצב לב כרגע מואכל בזונדה ומועמד לפאג. האם זה מספיק? האם כדאי?

גיורא7

New member
סיעוד מורכב

עירויי תת עורי אינו מצריך רישיון מיוחד גם פג וגם זונדה אינם סיעוד מורכב אני לא מבין מה ה"כבוד הגדול" לעבור לסיעודי מורכב המחלקות הנ"ל קשות מאוד מבחינת האוכלוסיה המאושפזת, לא חשוב לך באיזו סביבה אנושית אביך יחיה ?

חלונית1

New member
ברור שחשוב.

אני פשוט מתוסכלת מההיצע של בתי אבות סיעודיים ומהרמה הרפואית והאסתטית שלהם. חשבתי שמוסדות של 'מכבי' יהיו ברמה טובה יותר. עכשיו נאמר לי במסר, שגם שם זו לא מציאה גדולה.

hregev10

New member
חלונית

כתבתי לך את מס' הטלפון שלי במידה ותרצי להתקשר לפני מספר ימים, אם את רוצה שאחזור עליו - אמרי זאת. אני לא יודעת באיזה מקומות ובאיזה מוסדות סיעודיים היית, עד כמה שידוע לי (גם אני ובעלי היינו חברי "מכבי" ושילמנו כל השנים ואני עדיין משלמת עבור סיעוד, וכדאי לדעת שזה השתלם לנו מאד, כי מלבד ההשתתפות של משרד הבריאות באחזקתו של מיכאל שלי במוסד מהתשלום ששנתבקשנו להוסיף קיבלנו החזר של 80% מ"מכבי" כך שכמעט לא יצא לנו לשלם, המקום שהוא היה נקי ומסודר , ארוחות מסודרות ומותאמות לחולה ואני הייתי מרוצה מאד , ישנה חצר גדולה למטה ששם חוגגים בימי שישי קבלת שבת ובערבי חגים מקבלים את החג בחצר הזו, שכמובן סגורה שהחולים לא יוכלו להימלט, בימים רגילים ישנם במקום שולחנות וכסאות ואפשרות לקבל אורחים , יש שם גם מכונה של שתיה קרה וגם קפה לצורותיו ומכונה לנשנושים וכשיושבים עם החולים אפשר להעסיק אותם בכל מיני צורות, לא פעם ראיתי שנשים באות ומשחקות עם הבעל קלפים על מנת לשמר לו את הזיכרון, אפשר לטייל עם היקירים ולהנעים להם את הזמן במקום ולאחר מכן לפרוש למנוחה בביתנו. חני

חלונית1

New member
היי חני

איך מכבי כיסו את ההשתתפות שלכם ב-80%? בביטוח הסיעודי אמרו לנו שאם מקבלים קוד - אי אפשר להגיש תביעה חוץ מזה, משרד הבריאות לא ניסה לשים יד על הכסף מהביטוח? לגבי המוסד - אשמח לקבל פרטים ולדון במסר אישי.

hregev10

New member
שלום לחלונית !

הבהרה - משרד הבריאות כיסה לנו חלק גדול מהסכום שנקבע שנשלם ומהסכום הנותר ששילמנו הוחזרו לנו 80% מ"מכבי סיעוד". הגישי בקשה במשרד המקומי של "מכבי" זה עובר לרופא המחוזי לאישור ואם זה יאושר תקבלי החזר לאחר הגשת קבלות חוץ מזה שלחתי לך את מספר הטלפון שלי לפני מספר ימים, התקשרי אלי ואסביר לך בפרוטרוט, אסור בפורום לציין שמות של מוסדות אבל המקום שהיה בו בעלי היה מקום נקי והטיפול בו מצויין , יש שם מחלקות לתשושי נפש וגם מחלקות לסיעודיים, אם תצרי איתי קשר אמסור לך פרטים נוספים. בהצלחה ושבת שלום חני

hregev10

New member
נ.ב. לחלונית

בעלי היה צמוד לקטטר עוד מזמן שהיה בבית ובזמן האחרון לחייו הוא סרב לשתות מספיק, אז בלילה מתוך שינה הכניסו לו עירוי של נוזלים לשוק ברגל וכך הגוף קיבחל ליטר נוזלים בלי התנגדות, זה אפשרי כי בכל מחלקה יש אח או אחות ביום ובלילה וכן רופא 24 שעות ביממה. חני

hregev10

New member
לחלונית - למה ששיקחו לי את הביטוח הסיעוד

למה שיקחו לי את הביטוח הסיעודי ????? מאחר ואני לא יודעת לשלוח מסרים אז לא פתרנו שום בעיה, הכי נוח זה בטלפון, אני לא דתיה כך שאפשר גם בשבת. 0543973183 חני

אירילה

New member
מזכיר שוב : - לא בריא לפרסם פרטים אישיים

פרסום פרטים אישיים ע"ג האינטרנט הוא לא דבר מומלץ , לא חסרים מרעין בחוץ אשר יכולים להטריד ולהשתמש בפרטים האישיים לכוונות לא טהורות. נא הימנעו לטובתכם בפירסום פרטים אישיים ,כמו : מספר טלפון/נייד , כתובת מגורים , שם משפחה וכדומה. שבת שלום לכולם גרשון

ronnyw

New member
לחלונית בנוגע לקוד משרד הבריאות

אני לא בטוחה שאני מבינה למה את מתכוונת, אבל אולי מה שאכתוב יעזור לך להבין את נושא התשלום: משרד הבריאות משתתף בעלויות על פי המצב הכלכלי של החולה ושל ילדיו (כן, גם של הילדים !!). כלומר, כל חולה שצריך אישפוז סיעודי או סיעודי מורכב במוסד ממשלתי - עובר בדיקת גובה הכנסות. הכנסות זה: פנסיה, קיצבאות, שכר דירה מנכסים אם יש, כספים ששוכבים בבנקים, בורסה, איגרות חוב וכו' וכו'. אחר כך הוא בודק גם את מצב ההכנסות של הילדים. רק אם אין לחולה ואין לילדים הכנסה - הם משתתפים במלוא הסכום (ואז גם מחליטים היכן לאשפז, בבחינת בעל המאה הוא בעל הדעה). אחרת - סכום ההשתתפות נקבע אי שם באמצע על פי רמת ההכנסות שהזכרתי. ייתכן שרמת הכנסותיכם גבוהה, ולכן אתם נדרשים להשתתפות גבוהה. ולגבי ביטוח סיעודי: אתם זכאים לקבל על פי הקריטריונים של חברת הביטוח וההסכם שעשיתם. אבל אם אתם מקבלים ביטוח סיעודי - משרד הבריאות מכניס אותו בתוך חישוב ההכנסות של החולה. מקווה שעזרתי...

חלונית1

New member
כל מה שכתבת כבר ידוע לי.

עברנו כבר את מבחן ההכנסות, וממש אין לנו הכנסה גבוהה. אני בחובות, וההכנסה של הורי *מכל הגורמים* נעה על סך 5000-6000 ש"ח בחודש. הם דורשים שאמי תשלם 2000 ש"ח בחודש + כ-4000 ש"ח דמי כניסה התחלתיים שאפשר לחלק לכמה תשלומים. אם צריך לשלם 1000 ש"ח קופת חולים (תרופות וכו') ולחלק את דמי הכניסה ההתחלתיים ל-4 תשלומים נניח, אמי תאלץ לחיות מ-2000 ש"ח בחודש. זה מטורף! יש חשמל, מים, גז, טלפון שצריך לשלם, אז איזה סכום ישאר לאוכל?? ומה עם חובות קודמים בכרטיסי אשראי שנצברו מהתקופה לפני שאבי חלה? החיובים האלה יורדים מדי חודש!

חלונית1

New member
תיקון

כנראה שטעיתי בחישוב. יותר בכיוון של 6,500. אבל עדיין זה סכום קטן מאוד לתחזוקת בית ובריאות. לגבי הביטוח הסיעודי - זו בדיוק הבעיה. אם נתבע אותם, משרד הבריאות יקח את הסכום הנ"ל בחישוב, וזה לא ישפר את המצב הכלכלי שלנו כהוא זה. תכלס לא משתלם לתבוע בכלל. מדובר בביטוח של קופת חולים ל-5 שנים. כך שחבל לבזבז את התקופה כדי שמשרד הבריאות יהנה מהכסף. יש מצב שעדיף לשמור את האופציה לעתיד, למקרה שיקרה נס ומצבו של אבי ישתפר, ונוכל להביאו הביתה ולקחת מטפל/ת סיעודית. ולא מבינה איך הכותבת מעלי הצליחה לנצל את הביטוח הנ"ל בלי שמשרד הבריאות ניסה לקחת את חלקו בעוגה.

zs1957

New member
חלונית היקרה

אני קוראת את דברייך ונראה לי שאת לא הפנמת את מצבו של אביך. את מייחלת לנס שיקרה ואני מחזירה אותך למציאות לא יקרה שום נס מצבו ימשיך להתדרדרת זו המחלה. ככל שתפנימי את המצב רגשית תוקל עלייך ההתמודדות.יש לך אמא שעלייך לתמוך בה גם היא עוברת תקופה קשה מאד. במצב של אביך שיש לו בעיות בליעה הטוב ביותר בשבילו זה להיות במוסד סיעודי., תחת השגחה. נכון שזה לא זול , תפעילי את הביטוח הסיעודי. הוא טוב לחמש שנים, כאשר תגיעי לגשר תעבירי אותו. רוני ,הכותבת שכתבה לך טפלה בהוריה בבית עד יום מותם עם שתי מטפלות פליפניות. פרט למיטה עם מנוף שרכשה ממשרד הבריאות היא לא השתמשה בשירות שלהם. כל המידע שהיא כתבה לך נכון. מאחלת לך שיהיה לך המון כוח וסבלנות לטפל בהורייך. מתנצלת מראש אם הייתי קצת בוטה בתגובה. כל טוב,

חלונית1

New member
אני חושבת שמיהרת להגיב.

אינך מכירה את מצבו של אבי, ולכן החלטת שמצבו בלתי הפיך. הוא בסה"כ במצב הזה שלושה חודשים. הוא עדיין מבין מה אני אומרת, מזהה אותי ואת אמא שלי, ואפילו מסוגל להגיב מיידית לבקשות שלי כמו לעשות לי שלום. הוא הגיע למצב הנוכחי בגלל סרבנות אכילה ולא בגלל קשיי בליעה. הסיבוך שלו נגרם בגלל הסכרת. אסור לו להיות במצב של אי אכילה. כרגע הוא עם זונדה, והוא מועמד לפג בגלל 2 אספירציות (לא יודעת אם היו נוספות מאז), שייתכן ונגרמו בגלל הזונדה, ואולי מסיבה אחרת (הוא ממש התקרר בבית חולים - כי בחדר איתו תמיד שמים מישהו עם פליפיני שמשאיר את החלון פתוח בלילה והוא הצטרד לגמרי בגלל זה, ואפילו קיבל דלקת גרון) שוחחתי עם קלינאית תקשורת מומחית לנושא, ולפי מה שסיפרתי לה היא טוענת שהם ממהרים מדי. היא המליצה לי לפנות לקלינאית תקשורת מהאזור שלי (כי בבי"ח הם הבטיחו שיביאו ולא הביאו, ולא רצו לעשות בדיקה במכשור הרפואי שלהם כי זה יקר מדי - וכרגע החלטתי להפסיק להלחם בהם ולטפל בזה באופן נפרד) אני תומכת באמי בכל רמ"ח אברי - ככה שלא צריך לומר לי לעשות את זה. לגבי הביטוח הסיעודי - התייחסתי בשאלתי לחני ולא לרוני. לגבי נס - אני לא מצפה שהוא יחזור להיות כמו קודם. מבחינתי נס זה שהוא יחזור לאכול רגיל (אולי באמצעות קלינאית תקשורת מומחית) + יתחזק ויחזור לעמוד על הרגליים. לגבי חשיבה קוגניטיבית - שלפחות המצב הנוכחי יישמר תקופה מסויימת.

חלונית יקרה , למה את מחכה?

תבררי קצת פרטים קודם לגבי הביטוח הסיעודי שיש לאבא שלך. כמה כסף הוא אמור לקבל? באיזה תנאים? מהם האישורים שעלייך להמציא? אולי יתברר לך שזה יכסה את המוסד ואז אמא לא תצטרך לשלם? בקיצור, לעשות קצת ברורים כי בכל זאת אם לא תנצלי זאת אז לשם מה עשיתם את הביטוח הזה??? גם יש מצב שתפעילי את הביטוח ואתם תקבלו את הכסף כי כבר קבעו במשרד הבריאות מה אמא צריכה לשלם. אנני יודעת בדיוק את כל הפרטים אך רצוי לברר הכל ואז להחליט מה כדאי לעשות. עצוב גם לומר, איני יודעת את מצבו של אביך אך אם הוא מועמד לפג האם את חושבת שיוכל לחזור הביתה? ליבי איתך יקרה שאת צריכה להתמודד עם הקשיים הללו לבד והלואי שתמצאי את הדרך הנכונה. בשורות טובות, טובה

חלונית1

New member
יש לי תחושה

שחלק מהאנשים לא מבינים שמה שהם עשו לא ממש תואם את הוראות החוק במדינה. כשממלאים את הטפסים של משרד הבריאות צריך להצהיר אם יש ביטוח סיעודי או לא. אם הם יודעים שיש לאדם ביטוח סיעודי, הם לוקחים את הסכום שהוא אמור לקבל כחלק מההכנסה שלו, ובהתאם מייקרים את עלות ההשתתפות המשפחתית. ייתכן שחלק מאלו שיעצו לי פה להפעיל את הביטוח הסיעודי פשוט לא הצהירו למשרד הבריאות. אני מעוניינת לפעול עפ"י החוק. אין לי חשק להסתבך איתם, ומצד שני - בטח לא אתנגד לקבל עוד כסף. לפי מה שמשרד הבריאות כתבו לי בטפסים - הם רוצים שאדווח להם מתי שאתחיל לקבל כסף מהביטוח הסיעודי. ועוד משהו, בביטוח הסיעודי אמרו לי שאם אני מקבלת קוד - הם לא נותנים כלום. ככה שלא בטוח שגם אם אדרוש כסף הם יתנו. אבל את זה עוד צריכה לבדוק. אני פשוט רוצה לדעת אם יש טעם להתחיל את הטירטור עם הביטוח הסיעודי. כי אם משרד הבריאות יקח לי את הכסף - חבל על המאמץ.

גיורא7

New member
סיעוד מורכב

אתם קצת מבלבלים את המושגים ברגע שחולה מוגדר כסיעודי מורכב הוא חוזר לאחריות קופ"ח (לא משרד הבריאות וקוד) במחלקות לסיעוד מורכב ישנה השתתפות משפחה של כ 3000 ש"ח בלבד ללא קשר למצב כלכלי. כשלחולה יש ביטוח סיעודי ישנו פטור מהסכום הנ"ל למשך כמה חודשים. במקרים של אשפוז במחלקה סיעודית או תשושי נפש אזי האחריות היא של המשפחה בלבד וכאן נכנס לתמונה קוד משרד הבריאות (לפי זכאות כלכלית) ועזרה מביטוחים סיעודיים.

למעלה