יעלי2

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo88.gif../images/Emo53.gif

בוקר טוב! אני סובלת מהתקף מיגרנה נוראי שלא עוזב אותי מאתמול אחר הצהרים (גם שנת הלילה לא העבירה את הכאב). אולי יש לכם המלצה מה לאכול או מה לשתות כדי שהמיגרנה תעבור בלי כדורים קונבנציונלים נגד כאבי ראש. נ.ב. אופציה של לחזור למיטה ולסגור את התריסים עד יעבור זעם לא כל כך באה בחשבון (הבוקר בא לעבודה)...

יעלי2

New member
אולי בכל זאת יש לכם רעיון יישומי../images/Emo35.gif

איך להפיג מיגרנה (כאב ראש איימתני) באמצעים בייתיים וללא "רוקטס פלוס". בתודה מראש משתתפת חדשה

yoelnd

New member
תראי...

היי אני מעריך כי את מכירה את עצמך וזו לא הפעם הראשונה..... בכל מקרה: שימי תחבושת קרח סביב הראש. שימי פרוסת תפו"א על המצח / רכות. תוכלי להשתמש בשמנים אתריים כגון: לבנדר, מנטה. שתי הרבה. נשפי אוויר לשקית נייר כמה פעמים (כאילו נחנקים....) - מרחיב כלי דם!!! עוד....???? בהצלחה!

יעלי2

New member
תודה.

אני אחפש שקית לנשוף לתוכה (זה יישומי בזמן עבודה). כמו כן יכול להיות שיש לי תמצית שמן לבנדר נגיש. צדקת שאני מכירה את עצמי אבל החלטתי לא להשתמש בכדורים קב מינון גבוה של כאבי ראש בזמן האחרון ואני לא מכירה עדין תחליף שמפיג את ה"דבר הזה" בכחצי שעה במקום 2 הכדורים הללו. תודה ויום טוב.

התחליף - טיפול טוב !

הכאב אולי לא יעבור תוך חצי שעה, אך אם הטיפול טוב, הוא יעבור לתמיד. לעבוד עם כאב ראש זה לא מועיל לאף אחד, קחי כדור, וכשיעבור הכאב, בחרי מטפל! מאחלת לך בריאות שלמה שרון

dudi adler

New member
עצות למיגרנה

א. להניח פרוסות בצל-יבש על המצח והרקות, ולשכב במקום שקט ונעים. יתכן שיעבור תוך כ40 דקות. ב. להניח את כפות הרגליים במים חמים ולהניח משהו קפוא על הצוואר( אולי מגבת עם מים קרים וקרח). ג. לפעמים קפה חזק עוזר בהתחלה של המיגרנה. ד.להמנע מחומרים שיוצרים רגישות,באם יש כאלה ולהתחיל בטיפול שיסייע להפחית את ההתקפים,את עוצמתם,או ימנע אותם לחלוטין. דודי

freearth10

New member
../images/Emo11.gifתרגיל עיניים

הפני את עינייך מעלה והחוצה אל הצד של כאב הראש למשך 2-3 דקות בלי להפסיק.שפשפי את ידייך, עד שתרגישי חום הניחי אותן על עינייך. שכבי על הגב כשכפות ידייך על הרצפה לצד הגוף והרגליים בפיסוק. נשמי כמה נשימות שקטות והכניסי הרגשה של רפיון לכל איבר בגופך, מכפות הרגליים ועד הראש. התמקדי בחלקים רבים בראש והרפי אותם. געי גם בנקודות הכאב ונסי להרפות. תרגיל שמרגיע את כל הגוף - גם הראש. והתחילי טיפול שינסה למצוא את המקור לניתוק הזה בלבוש מיגרנה. מאיה

haleth

New member
יעלי

אני לא מטפלת (רק אורחת בפורום היקר הזה), אבל מנסיון אני יודעת שהרבה תה חזק, אבל ממש חזק (או כל דבר עם קפאין), עשוי לעזור לסוג מסוים של מיגרנות. זה משתן ועל ידי כך מקל על הלחץ. לי, לפחות, זה עזר

שמש א

New member
הקפאין מניע צ'י ודם

ולכן מסייע בסילוק המיגרנה. מנהג לא מומלץ, כיוון שלאורך זמן הקפאין יגרום לחום בגוף שיביא למיגרנות פעמים תכופות יותר וחמורות יותר!

אדומה2

New member
לא מומלץ קפאין כי...

לאנשים אחרים קפאין יכול רק להגביר את המיגרנה (בהנחה ששותים בזמן התקפה) בשל התנועה הגדולה. טיפול בשורש הבעיה, זו ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לאנשים הסובלים ממיגרנה.

פתרון מיוחד למיגרנה.

שמעתי כי XXX (אופס... סליחה אם יש כאן ילדים) עוזר למיגרנה. לפחות כך שמעתי מכמה נשים. הבעיה היא עם המלצה זו : 1. צריך לדעת מתי ואיך. 2. יש אפשרות להתמכר. 3. יש "תופעות לוואי" לאחר מספר חודשים. 4. לא תמיד זה עוזר. שבוע טוב שלומי.

יעלי2

New member
לגבי תשובותיכם../images/Emo9.gif

הדבר הכי טוב שאדם יכול לעשות הוא ללמוד להכיר את גופו. לי עגבניות עושות ריאקציה ממש לא טובה (אולי בגלל החומציות) ולכן אני נמנעת מהן "חיות". בוטנים גם "מדליקים" לי מיגרנה. אתמול רכלתי פרוסה עם ממרח בוטנים והבוקר מתחיל התקף. גם מזה אמנע. אבל היות וש כל כך הרבה גורמים שמהם מומלץ להימנע (חמוצים, גבינות שמנות, דגים מלוחים, יין אדום, מטוגנים, קופאין וכו), אני פשוט אשתדל קצת יותר לשמור על איזון. אגב, אני לא שותה קופאין (לא קפה ולא קולה - רק נטול). תודה על תשובותיכם. לגבי XXX זה עוזר באופן רגעי וזה ... חוזר אחר כך.

ל- יעלי2

בוקר טוב, המיגרנות לא נגרמות לך בגלל עגבניות או בוטנים, המיגרנה כמו כל מחלה יושבת במקום עמוק יותר ואותו צריך להבין ובו יש לטפל. לגבי איזון - המילה מצלצת טוב אך דורשת שנים של עבודה קשה של גוף ונפש ביחד. לכן לא חשוב כמה תימנעי מאכילת מאכל כזה או אחר, המיגרנה לא תעלם, היא במקרה הטוב תירגע לשנה או שנתים ובמקרה האחר החולי יעבור למקום עמוק יותר באורגניזם. אם את באמת רוצה לנסות ולהבריא, פני למטפל באופן אישי. רפואה שלמה שלומי.

יעלי2

New member
איזה סוג של מטפל מומלץ לפתרון

במגרנות? יש טיפול מסוים? עשיתי דיקור לפני כשנתיים ואני לא הרגשתי הקלה או הטבה משמעותית. האם יש טיפול ספציפי שידוע מניסיון של אנשים שעוזר למיגור מיגרנות?

שוב..

שלום יעלי2, אין ולא קיים טיפול במיגרנות ברפואה משלימה!!! מה שכן יש הוא טיפול באנשים אשר סובלים במיגרנות. בכדי לדעת מהו הטיפול המתאים לך ביותר יש צורך לברר מעט יותר פרטים ולא רק אינפורמציה על המיגרנות. כמה פעמים עשית דיקור? האם באופן מסודר או לא? ניתן לעזור ואולי אף לרפא אותך, אך את צריכה לעשות משהו למענך. רפואה שלמה שלומי.

יעלי2

New member
שלומי בוטות וציניות לא עוזר כמטפל

בסדר, צריך לטפל באדם ולא במיגרנה. ואני בניגוד אליך חושבת שצרך לדעת מה גורם למיגרנה כדי לאכול נכון במקביל לטיפול ולא רק לטפל. קבלתי טיפולי דיקור כ 10 פעמים, אחת כל שבוע. מתשובתך לא למדתי הרבה. רק חטפתי על הראש וקבלתי במסר פרסומת ממך. תודה רבה אבל לא תודה.

ועוד דבר קטן...

שלום רב, סליחה על ההפרעה אך איפה הייתה הציניות? אשמח לדעת בכדי להשתפר בפעם הבאה. ושוב, סליחה על עוגמת הנפש שלומי.

אדומה2

New member
מיגרנות

יעל, הבנתי שלפני שנתיים עשית 10 טיפולים למשך 10 שבועות, הבנתי נכון? תיראי, אני אספר לך מניסיוני- גם אני סבלתי ממיגרנות, עד כדי שתי התקפות בשבוע וזה ממש היה זוועה. התחלתי דיקור ובהתחלה לא היה שיפור אבל עם הזמן התחלתי לעשות דרך שלכאורה אפילו לא חשבתי שקשורה למיגרנה אבל תוך כדי הלימודים שלי ואחרי שירדו לי כמה אסימונים, הבנתי שכן, מיגרנה מאותת לנו שמשהו שאינו נכון עבורנו מתנהל לנו בגוף ושהגיע הזמן לעצור, לבחון את העניינים ולראות מה עושים עם הדברים. אני לא יודעת להסביר לך למה הטיפול בדיקור לא עזר- אולי האבחנה לא הייתה נכונה, אולי 10 מפגשים לא מספיקים, אולי זה קשור לתזונה, לאורח חיים- יש כל מיני אפשרויות ואני לא מתיימרת לומ רלך מה היא הנכונה כי איני מכירה אותך, לא מכירה את המטפל ולא נכחתי בטיפולים ובמה שקרה אחריהם. אני כן יודעת לומר לך שבמהלך הדרך שלי, סוג הכאב השתנה, כמות ההתקפות השתנתה (במקרים מסוימים זה גבר, במקרים אחרים פחת), פתאום זה התמקד יותר במחזור עד שיום אחד בהיר, עשיתי שינוי מרשים, ואופס, אין לי מיגרנות יותר. וכל הסיפור הנחמד הזה לקח לי כ- 3 שנים. אני לא אומרת שלכולם זה לוקח 3 שנים, כל אחד וסיפורו האישי. אבל אני בהחלט אומרת שללכת לטיפול- כל טיפול, היא מחויבות של המטופל כלפי עצמו. המטפל שם ומתחייב לעזור למטופל על ידי יישום כישוריו אותם הוא למד ועדיין לומד וזו הברית שיש בין המטופל והמטפל. נסי שוב פעם את הדיקור, נסי לעשות דרך, אין שום חוק בעולם שאומר שאת צריכה לסבול ממיגרנות ולעבוד על זה סימפטומטית. נכון, זה יכול לקחת זמן, ויכול להיות שזה יהיה מעצבן ולפעמים אין התקדמות ולפעמים קורה שיהיו לך יותר מיגרנות. לפעמים זה חלק מהתהליך, ולא צריך להיבהל, אבל כן להיות עם יד על הדופק. ממליצה לך בחום מאוד.
בהצלחה.

למעלה