rinatsc

New member
אבקש פירוש ותודה על העזרה

כאשר טיול מוגדר כעבירות קלה - למה הכוונה? האם זו נסיעה בשבילי כורכר? ולמה מתכוון המשורר בקלה עד בינונית? ומהי בינונית? נדמה לי שרק קשה מובנת מאליו, או שמא אני טועה גם כאן? בתודה מראש למורה הנבוכות?

itche01

New member
בגדול...

עבירות קלה - רכב "רך" כלומר גם רכב ללא הילוך כוח ענירות בינונית - רכב עם הילוך כוח והשאר פרשנות בהתאם למסלול

ה נ מ ל ט

New member
מה הקשר להילוך כח.....??

מדובר בד'כ במסלול קליל שלא קשור באיזה רכב יסעו בו....

tooom

New member
rinatsc שלום

אנסה לענות לך בקצרה. ממה שהבנתי את רוצה לדעת מה פירוש "עבירות קלה", "עבירות בינונית" ו-"עבירות קשה". המונחים הללו מופעים בד"כ במפות סימון שבילים, במדריכי טיולים ובכתבות. עבירות קלה - מתייחס בדר"כ למסלולים אשר עוברים כולם על שבילי כורכר או עפר סבירים למדי אשר אפילו עם רכב פרטי ניתן לבצע את המסלול, כמובן שזה לא כל כך יהיה נוח וגם יגרם נזק לבולמי הרכב ולצמיגים אך ניתן לעבור באותם מסלולים. עבירות בינונית - מייחס בדר"כ למסלולים אשר ברובם הינם דרכי כורכר או עפר אך חוצים פה ושם מכשולים טיפה יותר מורכבים בדר"כ נחלים ושלוחות. עבירות קשה - מתייחס בדר"כ לנסיעה בתוך נחלים, ערוצים, קטעים מסולעים הדורשים רכבים בעלי יכולות יותר גבוהות וכמובן נהגים יותר מיומנים. אני מקווה שעניתי על השאלה.

אפטרשוק

New member
שלום לך

מהנסיון הרב שיש לי בטיולי שטח אני יכול להגיד לך שעבירות קשה במסלולים בארץ זה ממש ממש לא קשה אז על אחת כמה וכמה שעבירות קלה לא תהווה שום בעיה צא לדרך ידידי בראש שקט

סליחה???

יש הרבה מסלולים קשים בארץ ובהחלט לא כל אחד ולא כל רכב מסוגל לעשות אותם! מסוכן לקפוץ מעל הפופיק...

אפטרשוק

New member
מסכים

את זה תגידי לכל מי שקנה גיפ צעצוע לפני חודש וכבר חושב שהוא נהג של ראלי הפרעונים.

tooom

New member
אפטרשוק אתה טועה

עודף הביטחון העצמי שלך עלול לפגוע. מילא בך, זו האחריות שלך על עצמך אבל באחרים זה כבר סיפור אחר. אתה טוען שאין מסלוילים בעלי עבירות קשה בארץ ובכך שולח אנשים חסרי ניסיון או חסרי רכב הבנוי לשטח טכני למסלולים שאין להם סיכוי לצאת משם בשלום. מעלה מחמל זו לא עבירות קשה? הרכב שטח שלך זה מסוק? כי רק במסוק העבירות שם לא ממש קשה. מעלה זיק מתאים לטויוטה ראב4? אתה מטעה כאן אנשים ויוצא בהצהרות שאין להם שום קשר למציאות. איזה ניסיון יש לך (רב???) שאתה מרשה לעצמך להטעות ככה אנשים חסרי ניסיון? אבירם ברקאי טוען על ימין ועל שמאל (ואני מתאר לעצמי שיש לו ניסיון טיפה יותר מלך) על מסלולים בעלי עבירות קשה ואף עבירות בלתי אפשרית. אז עם כל הכבוד לך. לפעמים עדיף לשתוק. האנשים שאני הכי מפחד מהם הם אלו שלא מפחדים מכלום וחושבים שהם יודעים הכל.

אפטרשוק

New member
אדון טום

לפני שאתה מבלבל במוח ומספר לי על אבירם ברקאי זה שמטייל בשבילים ומספר על נופים כדאי שתקשיב טוב ולמי שיש טויוטה ראב 4 עדיף שישאר בבית לא כל אחד שקנה לעצמו גיפ יפני נהפך לאיש שטח וטיולים ואני לא לוקח אחריות על אף אחד רק על עצמי ואמרתי את דעתי ומה שעברתי מהנסיון שלי ולגבי זיק ומחמל אני גם מוכן להראות לך ספרי שטח ומה שכתבו שם שזה בלתי אפשרי לעבירות רק כלים כמו שאתה כתבת "מסוקים" יכולים לעבור שם לפי אבירם ברקאי וגוי בירן ומהעבודה בשטח את מעלה מחמל עברתי בלי נעילות דפרניצאל ובלי מסוקים ובמעלה זיק חוץ מהמדרגה שגם עליה התגברתי לא נתקלתי בבעיה מיוחדת ונזכרתי שליד מעלה מחמל יש עוד מעלה קטן ששכחתי כרגע את שמו שלפי הספרים והמפות דרך טוענים שהוא עבירות קשה מאוד ולהגיד לך תאמת עם אופניים אתה עובר שם אז לא מעניין אותי אבירם ברקאי ובטח לא אתה ואף אחד לא יכול להגיד לי ולהחליט בשבילי מה עבירות קשה זה שהיפניות המחורבנות האלו נתקעות על בולדר של 15 ס"מ זה עוד לא קשה בשבילי אז חפש מי יבעבס ואל תחליט בשבילי כמה ניסיון יש לי או אין לי .

אפטרשוק יקר

מותר לך לחשוב אחרת מכל אחד אחר וגם להגיד את זה. יהיה הרבה יותר נעים אם לפחות תשמור על תרבות דיבור. ממש אין צורך להשתלח בטום שחושבת אחרת ממך. גם כך רמת הפורום יורדת ומעטים עוד נכנסים,לפחות נעשה שיהיה נעים כאן ללא מריבות ומשחקי אגו מי יותר גיבור. דרך אגב לפי התאור שלך עברת את מעלה נח.המעלה הקטן שכתוב כי עבירותו קשה הוא מעלה מחמל.אין שני מעלות בשם זה.מעלה נח מוביל מבקעת מחמל וזה אולי שורש הטעות.

tooom

New member
אדון אפטרשוק היקר

עכשיו בדיוק הבנתי מה הרמה שלך. והיא יותר מדי נמוכה, יותר מדי ילדותית, יותר מדי חסרת אחריות, יותר מדי מתאימה למי שאין לו שכל בראשו (ויסלחו לי כל חברי הפורום, אני חייב לרדת לרמה שלו כדי שהוא יבין). בכדי שאני יתן לך תשובה כלשהי ממה שכתבת. אבל אני מגיב "כאילו" לך ובעצם לשאר חברי הפורום. אז אתה באמת לא חייב לקרוא. כתבת בתשובתך ואני מצטט " ואף אחד לא יכול להגיד לי ולהחליט בשבילי מה עבירות קשה" אתה צודק במיליון אחוז רק ששאלה את הפורום מישהי חסרת ידע וחסרת יכולת בנהיגת שטח שאלה לגבי מהי עבירות קשה. ואתה ברוב "גאונותך" וברוב "יכולותיך הבלתי נדלות" השבת לה שאין דבר כזה עבירות קשה בארץ. כל מי שטיפה שכל בקודקודו (ולכן זה לא כולל אותך) יבין מייד במה מדובר וכמה תשובתך הינה חסרת אחריות ואף עלולה לסכן את אותה בחורה ששאלה את השאלה בתמימות ומתוך רצון לדעת. ואילו אתה שלחת אותה הישר לכלוב האריות ואמרת לה שהם לא נושכים... (שוב יש כאן המשלה אז בטח לא הבנת). ואם יש לך טענות נגד מי שמטייל בשבילים ויוצא מזה שאתה לא מטייל בשבילים. אז חוץ מזה שאתה עובר על החוק וגם לא מעניין אותך הנוף כמו שכתבת, אתה גם רומז לאחרים לעשות כך.. נהדר!!! אבל אל תשכח, אתה הגבר, אתה הכל יכול וכולנו כאן ממש טיפשים, לא מבינים כלום ורק לך מותר לטייל בארץ עם הג'יפ שלך.

אפטרשוק, תומר ואיל יצחקי צודקים

ראשית רצוי מאוד לשמור על תרבות דיון! אפשר לומר את הדברים גם בצורה נעימה, ואינך חייב להסכים עם מה שנאמר כאן. שנית, חשוב מאוד להקפיד על מה שכותבים. לא לכולם יש את הידע שלך ולא כולם מסוגלים לעשות את מה שאתה עושה. חשוב לזכור זאת בכדי למנוע אי נעימויות בעתיד כמו שתומר ציין.

אפטרשוק

New member
נכון .........

צודקת מסכים שאולי נסחפתי קצת בדיבור אבל אני מהתחלה כתבתי את דעתי ומה שעברתי מהנסיון שלי בטיולים וממה שהייתי קורא בספרים ומגיע לשטח ורואה שההבדל ביניהם הוא שמים וארץ. וזה לא רק אני זה הרבה מאוד גיפאים שנתקלו בזה וזה פשוט מבאס שאתה מתכנן מסלול קשה וארוך ובשטח שאתה מגיע אתה מדלג אותו ובמקום שיקח לך 5 שעות מסלול אתה מסיים אותו בשעתיים והכוונה שלי מהתחלה היתה לא לסמוך על מה שכתוב בספרים אלא על מפות סימון שטחים ולקחת בחשבון שמה שכותבים בספרי טיולים זה בערבון מוגבל . אז כל החכמים למיניהם שהיגבו לי והתחכמו אתם בכלל לא יודעים מי אני מה הניסיון שלי ומה היכולות נהיגה שלי והיכולות של הגיפ שלי אז לפני שאתם מתנפחים כמו תרגנול הודו תחשבו קצת . שבת שלום לכולם.

itche01

New member
אפטרשוק חביבי

מבלי להתייחס לסגנון שלך (כל אחד והטעם שלו) הרי התוכן הוא ממ... ממש לא רציני. מי כאיש שטח מיומן כמוך לא מכיר תאונות בשטח שהסתיימו אפילו במוות. ובכולם היו מעורבים אנשים שכנראה זלזלו בשטח וחשבו שהם רוכבי שטח מעולים (לפחות כמוך) ואין מכשול שהם לא יכולים לעבור. אז מאיש שטח מעולה ומנוסה כמוך אני מצפה להכיר את התחום ולהיות יותר זהיר בהמלצות שלך... דרך אגב , אני לא הצלחתי לעלות את מעלה מחמל בלי נעילה...

אפטרשוק

New member
טום הרכב שבכרטיס שלך .........

הרכב שבכרטיס המוסו זה שלך? עכשיו אני מבין הכל חבל שעניתי לך בכלל הרכב שלך לא מסוגל לסחוב את עצמו בכביש איך אתה רוצה לטייל בארץ??????????????????.

למעלה