פחד...

b i r d y1

New member
../images/Emo121.gifפחד...

שבת... שבת הוא זמן שנוטה להציף אותי , כי אין לי מסגרת ברורה, אין לי משהו מוגדר ואם כן יש לי (בסופו של דבר אני תמיד מוצאת מיליון דברים שעלי לעשות ואני לא עושה או עושה ארי בזבוז אנרגייה אדיר)... פחד, החבר המוכר כבר שנים שלרוב מתמקם במועקב בטן או בחזה... שמשתק אותי... הפחד להצליח, הפחד להיכשל, הפחד שלא יהיה מספיק טוב ,שלא יהיה מושלם (זה באמת לא יהי מושלם כי אין דבר כזה...) פחד םחד פחד כמה שקשה לי איתך אני מניחה שעלי לחבק אותך ולקבל אותך( לא להיכנע אליך או לתת לך להשתלט, פשוט לא להיכנס למשחקי כוח), קל לכתוב קצת יותר קשה ליישם... נורא התחברתי למשפט הבא: "הסתגלתי לפחד וקיבלתי אותו כחלק מהחים. בייחוד הפחד מפני שינויים... המשכתי בדרכי למרות הלמות הלב האומרת חזרי בך." כרגע (כמו הרבה פעמים בשבת ובמצבים דומים כעלי לכתוב משהו), הדבר הראשון האוטומטי שבא לי לעשות זה להיכנע, להתכווץ, ללכת לישון לנמנם, להיכנס למערה בטוחה שאני כבר לא צריכה להתמודד עם כלום...כמו
אני שולחת אהבה, אנרגיה שימחה וקלילות ליקום , לכם ולעצמי...
יום מקסים לכולם..

polgara7

New member
אני כל כך מזדהה

עם מה שכתבת. אני חושבת שצריך הרבה אמונה כדי לצאת מהתקופות הללו, בהן מרגישים שאין כוחות להתמודד, וכל מה שאפשר לעשות זה לשכב מתחת לשמיכה ולדמיין שיהיה יותר טוב. אמונה בעצמי. זה תמיד משבר שאני נכנסת אליו בתקופה של יום ההולדת שלי. תחושת חוסר אונים, הכנעות לפחד. עוד שנה שעברה ושום מאבק לא נהיה יותר קל. אני עדיין מסרבת להתבגר. להתמודד. לחיות בעצמאות. אררררררררררררר......
זה ממש מתסכל. אתם מכירים את זה שיש לכם "המון פוטנציאל" ואתם מפחדים? אז זה לא חוסר אמונה ביכולות שלי, זה חוסר אמונה ביכולת שלי להשתמש ביכולת שלי לטובת עצמי.

b i r d y1

New member
מאוד מוכר העניין

של"יש בך הרבה פונציאל חבל שאת לא ממשת אותו..."אצלי זה גם חוסר אמונה בעצמי וקושי לביצוע, להשתמש בו ...

Ofra m

New member
מכירה מאוד את התחושה

ועצם זה שאת מזהה את הרגש הזה - הפחד - זה כבר צעד ענק כי את מתבוננת בו וזה השלב ההתחלתי, ואחרי שהתבוננת בו את אומרת לו אני יודעת שאתה קיים וזה בסדר וזה נורמלי, והשלב הבא הוא ההתמודדות עם הפחד וזה כרוך בשאלות שאת צריכה לשאול את עצמך ממה אני פוחדת ? ומה ייקרה אם מה שאני פוחדת יתממש? הפחד הוא מעין כלב קטן שנובח בתוך עצמנו ואנחנו מנסים להשתיקו כל הזמן על ידי זריקה של עצמות וזה מאוד זמני, כי במקום לשחרר את הכלב הזה, את רק מרגיעה אותו אבל הוא יחזור ויינבח, לכן גם אני בשלב שבו אני מכירה את הפחד ויודעת שהוא נמצא, ועדיין לא הצלחתי לשחרר אותו אבל אני יודעת שזה יגיע....ולכן אני מאחלת לך המון בהצלחה...זה יגיע עופרה.

דגנית

New member
אז.. לפני השבת שמתקרבת..

להכין סדר יום ברור וידוע להכין מטרות לאותה השבת לארגן ספר טוב לעשות משהו שובר שיגרה להפוך את השבת למשהו טוב ליום נעים.. מכירה את הפחד הזה לנטרל אותו.. לעשות דברים טובים למען עצמך לא להשתעמם לא לתת לפחד מקום.. לעשות רק מה שטוב ונעים לך..

../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

מכירה את זה מהתהליך האישי שאני עברתי. בהתחלה ממש נלחמתי עם הפחדים, אחר כך למדתי לקבל אותם, וכיום אני מתבוננת בהם ומכילה אותם
אה! וגם משתשמת בדמיון לטובה. אם אני מזהה דמיון לא נעים שנובע מפחד, אני מדמיינת דמיון מכוון נעים. תודה על השיתוף!

b i r d y1

New member
תודה רבה

על הקישור הממש מעניין, עוד לא קראתי את הכל. אבל זה ממש מעניין. שוב נתקפתי בפחד, הערב, ומרגישה אותו פיזית. אני אקרא את ההדעות של הקישור כש יהיה במצב יותר רגוע. מקווה שאמצא כוחות עצמי ואהבה להתמודד עכשיו. וזה גם קשור ל1 העיסוקים ערב נעים

ofer1807

New member
ואפשר אחרת ../images/Emo140.gif

זאת רק הצעה - בשבילי זה עובד: פחד באנגלית זה FEAR. FEAR הוא, בעצם, ראשי תיבות של: Fantasized Experiences Appearing Real ובעברית: חוויות "מפונטזות" שנראות אמיתיות. כלומר - אנחנו מדמיינים משהו, ואז הגוף שלנו מגיב לזה כאילו זה קורה באמת (כי המוח לא יודע את ההבדל בין מציאות לדימיון. את מוזמנת לעשות ניסוי קטן - תעצמי עיניים ותחשבי על לימון, תרגישי את המיץ החמוץ שלו על הלשון, תראי בדמיונך את הצבע הצהוב..מה קרה לך בפה?). אז אם כבר זה הכל בדימיון שלנו - אפשר וכדאי לדמיין דברים חיוביים! ולזכור כל הזמן שזה הכל בדימיון, כי כשאנחנו יושבים בבית ו"מפנטזים", אז המציאות היא שאנחנו יושבים בבית ולא בסיטואציה אותה אנחנו "מפנטזים"... שתהיה לך שבת מלאה באהבה!

b i r d y1

New member
אני מסכימה איתך ותודה להצעה

בדיוק חשבתי על זה אתמול, כש כן פחדתי וחחשתי על פני מחר, ועל השיעורים שלי. והחלטתי חוץ מהכנה חשוב לדמיין את החוייה של מחר באופן חיובי ולראות את זה בפרטים כמה שאפשר.... ונראה לי שזה קצ עזר... מעניין אני מאוד אוהבת דמיון באופן כללי אבל עד כה לא השתמשתי בה כדי לשנות תפיסה, פחדים, התנהגויות מחשבות וכאלה, בעצם לא יישמתי את זה על עצמי ונראה לי כלי חשוב אהבתי את הפירוש שלך על פחד באנגלית שבת מקסימה לך...
מלאת שמחה אהבה וקסם...

למעלה