Get It Done

../images/Emo120.gifGet It Done../images/Emo101.gif

פרק חשוב לדעתי. ממש לקראת הסוף, באפי מגלה את מקור כוחה, ואת האמת על הקוטלת. הקוטלת הראשונה קופצת לביקור קצרצר בחלום של באפי ואומרת לה It's not enough, מה שמוסבר לנו ומוראה לנו במהלך הפרק. ספייק ואניה, שני השדים שבחבורה, מהלכים להנאתם, ופותחים בשיחה חביבה ביותר. אניה מתעצבנת על זה שהיא אנושית, ואומרת שהיא תתקשר לפקח בריאות אם הבית יתמלא בעוד וונאבי קוטלות. ספייק מעדיף את השיטה שלו. Get up, get out, get drunk. זה פשוט יותר אלגנטי. אניה מזכירה את הפעם הקצרה שלהם ביחד.. Of course, once you're down there, I could join you. Kidding. I like my sex on top of the table. וספייק מתעצבן.Would you let it go? You're like a dog with a bone! "אז מה"? It's my bone. Just drop it. אניה ממשיכה לקשקש... Oh, thank God. "מה"? Demon. באפי נהיית יועצת קשוחה, ונהנית מזה. ווד לא יודע אם הוא מוכן לקרב הגדול שיבוא. a cool and sexy vampire-fighting guy, but still. "אל תשכח מתלבש בתחכום". הוא מביא לבאפי את ערכת החירום של אמא שלו, והיא לא יודעת איך להודות לו. "תנסי לומר 'תודה, המנהל ווד'"- "תודה המנהל ווד". Ah, call me Robin. חמוד.. ווד רוצה לראות את הבית של באפי, ואנדרו בא חמוד כמו תמיד עם כפפות אפייה. הוא מעדיף לחשוב על עצמו יותר כ-"Guestage". הוא היה רשע, ועכשיו הוא.. אופה". It's a thing. ואנדרו ממשיך לקשקש על הלוח הגדול שלהם. Andrew, we don't have a big board. מסתבר שכן יש להם.. הק"פ מתאנות, קנדי נהנית לפקד על כולם. Did you see that? I called that girl maggot. ווילו יוצאת לחצר, ולא יודעת איך להסביר את כל הבנות שנלחמות בחצר.. Well, Buffy, I-I see that our preparation for the school-pep-dance-cheer-drill contest are coming along.Bring it on! עד שהיא מגיעה למסקנה החמודה שווד כ"כ הרבה יותר מגניב מסניידר. "אז היא כמעט הרסה את העולם"? Yep. ספייק ואניה מתווכחים. אניה אומרת שדהופרן לא יפסיק לשלוח שדים עד שהיא תמות. Yet here you are, walking, talking, annoying. ואניה אומרת לו שהוא נלחם כמו A wimpire. מילה חמודה. אניה הולכת, וספייק ו-ווד מתעמתים זה עם זה. ספייק אומר לו שבגלל שיש לו נשמה, הוא יחודי. Well, nore or less. יש ביניהם המון מתח.sexual tension you can cut with a knife.- הברקה של אנדרו מסטוריטלר. באפי ודון מדברות על זה שהשומרים לא מדברים אנגלית.They're worse than the French. ובבום אחד- No Cloe. טוויסט אכזרי, והכרחי, בעלילה. הראשון בתור קלואי אומר להם שקלואי הבינה מה שהם עוד לא- I'm coming, you're going. מחקה את הקול של באפי כדי להפחיד את כולן. ונפרד מהן ב-TTFN. זה מה שטיגר אומר שהוא הולך- Ta ta for now. קלואי אהבה את פו הדוב. והנה נאום ה"עידוד" של באפי. Cloe was an idiot. קנדי נעמדת מולה ומתווכחת. ותוך כדי גם מסיתה את ווילו כנגד באפי. זאנדר אומר לה שלא תשכח שהם גם חברים שלה. ואניה טורחת לומר- I'm not. אז חוץ מלהינצל, מה היא עושה בדיוק? I provise much-needed sarcasm. הרגשתי שאני צריכה לשנוא אותה על זה שהיא מתעצבנת על כולם, אבל פשוט הזדהיתי איתה, הרגשתי את הכאב שלה. we're just a bunch of girls waiting to be picked off and buried. ואז ספייק מתכוון לצאת כי הנאום לא נוגע אליו. הוא לא בת, והוא לא מחכה. באפי יורדת עליו, על זה שהוא חלש. היא רוצה את ספייק המסוכן, זה שניסה להרוג אותה כשהם רק הכירו. ספייק אומר לה שהיא כ"כ קרובה להוציא ותו החוצה. I'm nowhere near him. הם פותחים את ערכת העזרה הראשונה, מוציאים את הבובות, ומתחילים את המופע. זה עשוי ממש יפה. כל הצללים על הקירות. So far, so creepy. דון מתחילה לקרוא את הטקסט מהר. הוא כבר לא בשומרית. ונפתח הפורטל. באפי קופצת לשם, די באנוכיות. Find a way. והנה מגיע ה-Exchange pupile. וספייק עושה את מה שהוא עושה הכי טוב. Is getting thrown through the ceiling what he does best? אניה מעוצבנת על באפי שחושבת שהיא יותר טובה מכולם, וקנדי יורדת על ספייק. באיזו רשות, בדיוק? היא התחילה לעצבן אותי ממש לאחרונה. באפי במדבר, מבינה את מה שאנשי הצללים אומרים. הם חובטים בה במקל, והיא מאבדת את ההכרה. ווילו נכנסת למצב כישופי מאוד, והאישונים שלה נהיים שחורים הרבה יותר. האנשים מספרים לבאפי את סיפור הקוטלת. והיא מגלה לאימתה שהם הכריחו אותה, כפו עליה את הכוח, שעשוי מאנרגיה של שד. הכריחו אותה להילחם בשבילם. ספייק לובש את המעיל האהוב שלו. nice coat, where did you get it? ניו-יורק. וזה פותח עוד מקום למתח בין שני אלה. ווילו מתעצבנת שהקסם לא מצליח. Mighty forces, I suck at Latin, OK? ספייק מחסל את השד, ומדליק עליו את הגפרור. רואים שרטון עולה מבערכתהיחסים של ווילו וקנדי. שזה רעיון טוב, להראות שהן כן מתמודדות עם קשיים, לא רק מתמזמזות. והגענו לסוף. מבינים שמה שיש להם כדי להילחם בראשון זה באמת לא מספיק. ואנחנו רואים את החזיון הקריפי שבאפי קיבלה במדבר. וכך מגיע לסיומו פרק דרמטי, שחוזר ל-basics של מהות הקוטלת. והסוף נשאר פתוח. גם בין ווד לספייק, גם בין ווילו לקנדי, ובין הראשון לכולם. האם זה באמת לא מספיק? מיה.

charmer

New member
קנדי בפרק..

בגלל שאין לי הכי זמן אני רק אכתוב את דעתי על כל עלילת קנדי בפרק הזה. אני כל שניה שיניתי את הדעה שלי בקשר אליה הפעם.
כשהיא צעקה על באפי, הייתי לגמרי Go Kennedy, Go! בעיקר שהיא אמרה שווילו הרבה יותר חזקה ולבאפי אין שום סיבה לזבל את השכל ולהיות יהירה.
כעסתי עליה כשהיא צעקה על קלואי וקצת הייתי מרוצה שהראשון רמז לה שקלואי התאבדה בגלל זה.
אממ.. כשהיא זלזלה בהשפעה של הקסמים על ווילו ואמרה את המשפט הנוראי Why not just try all 32 flavors. Worst thing that happens is you go brunette רציתי פשוט לחנוק אותה מכמה שהיא מטומטמת!
כשהיא צחקה על ספייק וקראה לו "Big Bad" במרכאות הייתי כל כך מאושרת...
ואז כשווילו הייתה לחוצה מהכישוף ואמרה I think I might pee my pants וקנדי חייכה אליה ואמרה שהיא מסוגלת ("את הקסם, לא את עניין המכנסיים..") חשבתי שהיא משתפרת.
כשווילו שאבה ממנה את הכוח צחקקתי ברשעות וחשבתי שמגיע לה. שתלמד.
ובסופו של דבר, כשהיא דיברה עם ווילו והיה ברור שהיא מבינה את העניין עכשיו, ואז הלכה לישון כנראה בחדר של דון, בכל אופן לא עם ווילו כמו בדר"כ, שיניתי את דעתי בפעם האחרונה בפרק וריחמתי עליה טיפה. שמתם לב איך השקעתי עם התאמת הסמיילים? זהו. אה, ומחר סטוריטלר! ווהו!

למעלה