../images/Emo12.gif

התארחנו היום אצל סבתא שלי. אמא שלי גם היתה שם. טוב נכנסים, יושבים מדברים , אמא שלי משתלבת בשיחה כאילו כלום ואני מתנהגת יפה ולא מתעצבנת על כלום. פתאום היא הולכת לשירותים וסבתא שלי מתחילה להגיד לי שאני לא מתנהגת יפה, ולמה אני ברוגז איתה ולמה אני לא מדברת איתה וכדומה. לא עניתי לה כמו שבאמת רציתי אלא הייתי מנומסת. ואז אמא שלי חוזרת משירותים ושואלת אותי פתאום - יש לך 2500 ש"ח במזומן להלוות לי ואני אתן לך צ'ק דחוי לכמה ימים תמורתם? הייתי בושק. מאיפה יש עלי 2500 ש"ח ככה פתאום ומה היא מבקשת ממני הלוואות אחרי 6 שנים שלא דיברנו? אמרתי לה שאין לי פה ארנק ואין לי ויזה כדי להוציא בכספומט. אז היא פונה לבעלי ושואלת אותו - אולי לך יש ויזה? והוא עונה- כן, אין בעיה. אני אוציא בכספומט ואביא לך. אז לבעלי מגיע
נדיבות, טוב לב והתחשבות כי הוא נסע והביא לה כסף מזומן והיא נתנה לנו צ'ק דחוי לכמה ימים על הסכום. אני ממש לא יודעת איך לאכול את ה"יציאה" הזו שלה .

חני ב

New member
אני בהלם. פשוט בהלם!

אני מבינה שאתן מדי פעם מתראות בחברת בני המשפחה ואף פעם לא יוצא לאמר אפילו "שלום" אחת לשנייה? ופתאם היא מבקשת הלואה? אני מקוה שלא כעסת על בעלך הנדיב שהטריח עצמו עבורה.

שלום אנחנו אומרות. וזהו.

היא לא שואלת אותי ישירות כלום ואני לא עונה לה ישירות כלום. בחיים היא לא היתה אצל סבתא שלי כשבאנו.היא שמרה על מרחק למרות שהיא גרה במרחק של 10 בתים ממנה. לא כעסתי עליו. אני עוד מופתעת מנדיבות ליבו ואצילות הנפש שהוא גילה.

קודם כל אני מתנצלת שאני לא פה הרבה

מבטחה להיות יותר
ונראה לי שזה היה מתוכנן מצידה של אימך. היא ידעה שתהיו שם וידעה מה לשאול ואיך ובעיקר לבקש. אני לא חושבת שיש כאן פתח לפיוס. לא נראה שהיא מעוניינת בכך. התחושה שלי שהיא תועלתנית וקורקטית. כנראה שהניתוק ממך לא לימד אותה דבר. אל תקחי ללב. בעלך- מקסים. זכית

nutmeg

New member
מעניין

אם ניצלת את ההזדמנות להגיד לסבתא "ראית? הנה חלק מהתשובה לשאלה שלך. 6 שנים שאין בינינו מי יודע מה יחסים, אבל כסף היא יודעת לבקש. מה דעתך? זה היה מתוכנן לבוא אליך היום כשאנחנו פה?" מה את מהמרת? הצ'ק יחזור או לא? מה הסיכויי שתראו את הכסף?

אני מאמינה שלא יהיו בעיות.

לא חושבת שיש פה כוונת זדון או מרמה. לטובתה, כדי שזו תישאר בין נקודות הזכות הבודדות שאני עוד שומרת לה.

../images/Emo3.gif נפ]לאות דרכי האדם....

6 שנים שאתן לא מחליפות מילה והיא פתאום ככה מבקשת הלואה ובצורה כל כך נחושה, אין ספק שזה מאורגן ומתוכנן היטב. היא מנסה לבדוק את הגבולות שלך, הפתעה היא כלי נהדר לגרום לאדם לפעול שלא על פי כוונותיו. אבל, הצלחת לשלוט בעצמך ולהמשיך את הקו שלך. אני מניחה שאת מודעת למחירים שקו זה גובה ממך כמו לתועלות שהוא לבטח מביא לך. המניפולציה של הפניה לבעלך היא כבר השתכללות יתר. כנראה שהיא יודעת איפה הבטן הרכה. תחשבי נמה היא רוצה להשיג בזה. אולי לשים תריס בינך ובעלך? אין ספק שזה מצב רע להיות בו עם אמא. יש בכלל מצב לנסות לתקן משהו? אם את מחילטה שלא, אז לא הייתי פוסלת להבהיר לה בשיחה או במכתב שאת מבקשת ממנה לא לפנות אליכם בפעם הבאה. כדי לחסוך אי נעימויות.

וואו, האמת שמופתעת דווקא מהתגובה שלך...

אני נראה לי הייתי כועסת שהבעל היה נדיב מידי ככה איתה, כי לפי מה שאת כותבת- ממש לא מגיע לה את זה. אז הצל"ש דווקא מגיע לך שאת מקבלת את זה ובכל זאת אתם מרחמים ואיכפת לכם ממנה למרות הכל. והצל"ש מגיע גם לו על נדיבות הלב.

זה באמת מדהים ביותר

ודעתי אולי שונה קצת מהשאר. ראשית אני מופתעת מאוד שהיא העיזה בכלל לבקש ממך את הכסף והתשובה שנתת לה היתה במקום. מה שהפתיע אותי בכל הסיפור הזה, זה שבעלך בלי להניד עפעף הלך והביא לה את הכסף. הוא הרי שותף להרגשות שלך ומצדד בך בכל העניין ובטח תומך בך אז איך פתאום ככה בלי להתחשב במה שאמרת הוא פתאום הולך ומביא תא הכסף? אני בטוחה שזה נובע מנדיבות נדירה, אבל כאילו דא???? מה פתאום????

תראי - נכון שבעלי מודע לרגשות שלי כלפיה אבל

אני לא כופה עליו או על ילדי את הרגשות שלי. הוא שמע שהיא במצוקה וסייע לה - אני לא מרגישה שזה על חשבון העקרונות שלי או האמת שלי. להיפך-מכיון שזה לא עניין של חיים ומוות אני מעריכה את היכולת שלו להתגבר על היותו "בצד שלי" ולסייע לה. גם בין הילדים ובינה אני לא מתערבת ותמיד אומרת שהיא יכולה לפגוש אותם במקום ובזמן שהיא רוצה (רק שהיא מעולם לא אמרה שהיא ורצה.....)

מה שאני אומרת זה

שאצלי זה לא היה עובר. אין מצב שאם אמא שלי 6 שנים לא מדברת איתי ולא רוצה לראות את הילדים שלי מבקשת ממני כסף ואני מסרבת, אין מצב שבעלי היה קם ונותן לה, גם אם הוא האיש הכי נדיב בעולם. אם שמת גבול ברור בינך לבין אמא שלך, הפעם את זו שחצית אותו. לדעתי .

למה אני חציתי אותו?

לא הבנתי את זה, את כל השאר הבנתי ויש לי מה לומר, אבל זה הרי לא משנה את העובדה ואני לא מחפשת צידוק לי או לבעלי. לי יש את הסיבות שלי , לו בודאי יש את הסיבות שלו. רק לא הבנתי למה אני חציתי.

אה... ולא אמרתי לה -

את לא תקבלי ממני כסף,והוא נתן לה אמרתי לה - אין לי ארנק ולא כרטיס אשראי איתי.

קודם כל אני חייבת להבהיר שאני בכלל בכלל

לא שופטת אותך או את בעלך על מה שעשיתם. אני מדברת מנקודת מבטי בלבד. אם אמא שלי היתה מתנהגת אלי כמו אמא שלך אלייך, היתה מבקשת כסף פתאום אחרי שלא אמרה אפילו שלום ולא רוצה ולא מתעניינת בילידיי ובחיי בכלל, ובגלל התנהגותה המחפירה אלי לאורך כל השנים לפי הדברים שקראתי ממך על התנהגות נוראית כלפייך ממנה, לא הייתי אומרת שאין לי כרטיס אשראי או אין לי מזומן. הייתי מסרבת נקודה. ובן זוגי לא היה מעלה על דעתו לעשות את מה שבעלך עשה. ברגע שאמרת אין לי כרטיס וכו'... נתת איזה פתח כן לתת לה. מבחינתי ולדעתי האישית ביותר, זה חציית קו אדום. לא ייתכן שאת בתור אמא תתנהגי אלי ככה ואני אתן לך כסף. יכול להיות שדעתי נחרצת מדי לטעמך אבל שוב, זו דעתי והרגשתי בלבד. אני לא באה אלייך בשום טענה בכלל.

../images/Emo24.gifברור לי , ברור לי ששוב

נפלתי למלכודת שלה - כמו שעשיתי כל חיי. ברור לי שיכולתי לפתוח סצינה שם ולומר לה מה שיש לי לומר לה - אחרי 6 שנים של שתיקה, ברור לי ששמרתי על כבודי ועל שלוות הנפש של סבתי, ברור לי שאם הייתי אומרת לא - בעלי לא היה נותן לה כסף, ברור לי שזה לא יביא לשום שינוי ביחסים, ברור לי שאת לא באה אלי בטענות.

לאייה

New member
עזבי...

הלכת עם הלב שלך כי זה מה שהרגיש לך נכון ואני מאמינה שהמסר שאתם עומדים לצידה למרות הכל עבר. לפעמים לדעת להניח בצד מטענים ישנים מראה על גדולה בעיני. אל תטעיני את עצמך שנפלת למלכודת וכו,באת ממקום נקי ותשארי במקום הזה,תעזבי את כל השאר.

little baker

New member
הותרת אותי ספיצ'לס

קודם כל, כל הכבוד על האיפוק שלך. לי זה נראה קצת מוזר שהיא פנתה לבעלך שבהחלט היה נדיב ביותר בתנהגותו. איך את מרגישה עם זה עכשיו אחרי כמה שעות?

למעלה