שאלת תם

../images/Emo12.gifשאלת תם

שלום רב.יש לי שלוש שאלות שונות: 1. מה עמדת הפאנג שווי לגבי המזוזה? האם חשוב שהמזוזה תהיה כשרה ותקינה ?(שאלה של אדם שאינו דתי...) 2. בקיר חדר המגורים שלי בצד הדרום מערבי שלי תלויה מניפה גדולה בצבע כחול ועליה ציור של כפר תאילנדי שליו. האם זהו מקומה? ואם לא, האם כדאי להעבירה לחדר השינה ? 3. יש לי חברה שזה זמן מנסה להשיג שותפה לחדר בדירתה. אמנם החדר קטן, אבל הדירה נעימה ושכר הדירה ממש מצחיק. מה אפשר לעשות כדי לסייע לה בכך ? (בפאנג - שווית כמובן...)

בוקר טוב ../images/Emo141.gif

לפנג שואי אין עמדה לגבי מזוזה. פנג שואי בא מסין, לסינים אין מזוזות. בלי שום קשר לפנג שואי, אם לאדם יש קשר לדת שלו אז כדאי שיכבד אותה. אותה תשובה לגבי השאלה השניה. אין מקום שמתאים למניפה תאילנדית עם ציור של כפר שליו.וגם לא הייתי מעבירה אותה לחדר שינה. אם בסדר לך היכן שהיא נמצאת, דייני. לגבי החדר הקטן אפשר לתלות מראה גדולה על אחד הקירות וכך "להגדיל" את גודל החדר. יום טוב

שלום לפריכונית

אני אומר לך משהו לגבי המזוזה.... אם את רוצה אחת כזו על משקוף ביתך-כדאי שהיא תהיה כשרה ותקינה אחרת אין לה משמעות וגם לא כוח......וכאלמנט קישוטי-יש דברים "יפים" יותר....... אז תחליטי מה את רוצה-ואם תרצי אתן לך עוד כמה טיפים לגבי המזוזה (וגם אני לא דתיה אבל תמיד קובעת מזוזה במקום שאני גרה בו) לרשותך

ferdinand

New member
מזוזות יכולות להיות גם יפות

גם אני חילוני, אבל זה חשוב לי. את המזוזות אצלנו עשיתי בעצמי מעבודות ויטראז', וקבענו אותן לפי כללי הטקס בחנוכת הבית (עם כל הברכות ותהילים והבוג'ראס) והיה מאוד נחמד. ילדים מאוד אוהבים ונמשכים למזוזות (מחקים את סבא שמנשק....) ורק זה סימן שזה דבר טוב!

מזוזות

יכולות כמובן להיות מהממות ואומנותיות ועדיף שיהיו יפות אבל------- הענין בלשים מזוזה או לעשות שינויים בבית עפי הפנג שואי יכול להתפס כענין אסטטי קישוטי (ואז אפשר לאהוב את זה או לא.. כל אחד וטעמו עימו.) או להתפס כמשהו יותר עמוק עם משמעות אחרת לחיים ואז גם ההסתכלות האסטטית משתנה והיחס אליה משתנה בהתאם. מבחינתי האישית הענין של המזוזה כמו גם ענין הפנג שואי מתחיל מבפנים,ורק כשאני מפנימה מה אומרים לי הדברים ואיך אני מרגישה עם השינויים--אני "מצפה" אותם באסטטיקה לטעמי... אני לא יודעת איך מצרפים קישור להודעות קודמות אבל מי שירצה לדפדף מעט אחורנית בדפי הפורום יראה את התיאור שלי על פינת השפע ש"נאלצתי" להחיות בביתי ועל האבסורד האסטטי שנוצר שם---------ועם זה הרבה שינויים בחיי קורים תוך כדי היצירה של הדבר הזה וזוהי רק ההתחלה.... תמונות יבואו בהקדם האפשרי.....

sharona10

New member
דעה

אני מתייחסת לשאלת המזוזות מתוך הקשר כולל (והפנג שואי הוא הרי הוליסטי), ותשובתי היא, שמזוזה שייכת למורשת התרבותית שלנו, היא נחשבת דבר שמגן על הבית. גם אנשים חילוניים מתייחסים לנוכחותה או העדרה, והדבר מראה שבמקום כלשהו יש לה משמעות, ואם כך היא אכן חשובה. לכן אני המלצתי לחברים ששאלו להקדיש תשומת לב ולבחור מזוזה שנחמדה בעיניהם, כזו שמוסיפה נחת כשמסתכלים עליה מבחינה אסתטית. חברים שעשו כך אכן דיווחו גם שמשהו קטן נרגע להם בתחושה, כאילו שהם "שמו משהו במקום", ואני חושבת "דיינו", זה עשה את שלו.

../images/Emo24.gifתודה לכל המגיבים !

מ ק פ י צ ה אכן, בתור חילונית גמורה שגדלה בבית בו אין מזוזה, אני חושבת שאם חשוב לך היכן אתה גר - וכאן הכוונה גם לביתך שלך וגם לסביבתך, מדינתך ועמך, ובכלל מי אתה, אתה לא יכול להתעלם מהמזוזה, שהיא סמל לבית יהודי בכל מקום. אמנם המזוזה היא סמל יהודי, ופאנג שווי היא תורה סינית, אבל המזוזה היא חלק מהבית, היא בפתח הבית ולפי עניות דעתי יש לה משמעות (אולי לצבוע בצבע אדום ?

היי פריכונית../images/Emo141.gif

יש לי איזה צורך להוסיף פה על מה שכתבת בענין המזוזה.... חוץ מזה שמזוזה היא סמל של בית יהודי ויש אנשים שקשה להם להכנס לבית שלא קבועה בו אחת,אז המזוזה היא לא רק כדי לסמל משהו. למזוזה כשרה (ז'א לא פגומה,כתובה על קלף, עם האותיות ש.ד.י. כלפי חוץ וקבועה על המשקוף הימני כשהפנים לכניסה של החדר או הבית על השליש העליון שלו ומוטה מעט כלפי פנים החדר/בית) יש כוח אנרגטי מסוים של הגנה. וכמו בפנג שואי זה לא קשור באמונה אלא בקבלה או אי קבלה שזה הדבר הנכון (ופה כל אחד מחליט לעצמו.) ובענין הצבע האדום- ממש אתמול גם אני חשבתי לעשות מזוזה אדומה לחברים שלי שפתחו משרד חדש......

sidi

New member
שימו לב

כמו שבמבי כתבה חשוב ביותר שהקלף שבתוך המזוזה יהיה שלם. לכן גם רצוי שרב יבדוק את הקלף או לקנות במקום מסודר. מזוזה היא לא רק המבנה מבחוץ אלא גם ובעיקר מה שבתוכו.

למעלה