ריטלין LA

מרמריסה

New member
../images/Emo12.gifריטלין LA ../images/Emo28.gif

שלום לכולם! היום ניסינו (בעצם עדיין מנסים) את ה-LA. 30 מ"ג, הילדון בן 6 ושוקל 22 ק"ג. מה אני אגיד לכם... לא להאמין. הקופצנות, נפנופי הידיים, חוסר הרצון לשבת ולצייר, האימפולסיביות (כמו סתם לדחוף ילד צעיר או לשפוך מים על הראש של אחותו), החולמנות, ה"אסטרונאוטיות", הגמגום, החוסר דיבור לעניין (אם בכלל), האיטיות, הקולות המפריעים----הכל נעלם!!!! לעומת זאת, הופיעו 2 תופעות "משונות", אפשר להגיד פרדוקסליות: 1. פתאום, הילד הזה, שצריך לריב איתו על כל ביס - רעב! אכל מנה מרשימה בארוחות בוקר+צהריים. וצמא! שותה הרבה, ושוב - זה ילד שצריך להזכיר לו כל הזמן לשתות ו"לשבת לו על הראש" שישתה כוס מים. זה דווקא טוב. 2. לא סותם את הפה לשנייה!!!! פשוט אוטוסטרדה - בקושי מפסיק כדי לנשום אוויר. נכון, פתאום הוא מדבר לעניין ומפתיע עם אוצר מילים מרשים וידע כללי (בחיי, לא ידעתי שהוא יודע כל כך הרבה, אוי לה לבושה). אפילו האינטונציה של הדיבור השתנתה: ללא ריטלין הדיבור שלו היה נוקשה כזה, עם הטעמות "לא במקום" ועכשיו הוא מפטפט בחופשיות, עם הרבה תיאטרליות... אבל בכל זאת, הוא מקשקש בלי הפסקה ובקושי נותן להשחיל מילה!
התופעות האלה מוכרות לכם? עוברות עם הזמן? אני מקווה שזה לא מינון יתר, כי בריטלין רגיל 10 מ"ג הוא הגיב באפאטיות נוראית (כלומר המינון היה נמוך מדי עבורו).

05 מיכל

New member
וואללה, אל יודעת...

אבל מה שאת מתארת לא נשמע מסוכן, אז הייתי מחכה כמה ימים לראות איך זה מתייצב. אצל אחד הילדים שלי, כל שינוי (התחלת תרופה או תוספת מינון) גורם תגובה חזקה מאוד בימים הראשונים (ריכוז חזק וממושך) ואחרי כמה ימים מתמתן. חוץ מזה, אולי הוא פתאום יכול (להירגע רגע כדי לאכול, ולבטא את עצמו היטב) ואז הוא מסתער על האפשרות החדשה בתיאבון כפול, וכשישבע יירגע מעט. ונהדר שהוא מגלה ידע ואוצר מילים שהיה חבוי. טוב שאת מגלה דברים שאפשר לשבח עליהם. שירוויח התפעלות ומחמאות. מגיע לו, וזה בריא בשבילו. ואת - חזקי ואמצי...

b a r b a i m a

New member
מרמריסה-כל מה שאת מתארת נשמע

לי חיובי לגמרי זה שהתאבון לא נפגם - מצויין. הדיבורים ללא הפסקה - תתמודדי
(הבן שהקטן שלי בן 5 כזה דברן כמו שאת מתארת - והוא לא ADHD ולא מקבל ריטלין
)

kotler1580

New member
איזה בשורות טובות

דבר ראשון תסתכלי על הכוס המלאה [לא חצי] את מתארת כאן שיפור עצום הבעיות שאת מתארת הם שוליות לעומת הפתרונות שוב הוכח אין כמו la לפי דעתי הוא יביס בקלות את הקונצרטה מה דעתכם לקנות מניות של החברה המיצרת את זה תחשבו על זה

zivadina

New member
שכחת שכל אחד מגיב אחרת לכל כדור

יש אנשים אשר מגיבים טוב לסוג אחד ומגיבים רע לסוג אחר. גם ל-LA נשמעו כאן תגובות שליליות, בדיוק כמו לקונצרטה. לעומת זאת, ל-SR, שיש לו שם די רע, כל הילדים שלי מגיבים מצוין. לכן, טוב מאוד שיש סוגי ריטלין שונים עם מנגנוני פיזור שונים ומשונים, כדי לאפשר לכל אדם למצוא את מה שמתאים לגופו.

מרמריסה

New member
תודה לעונים! ושואלת גם אתכם: לאן

נעלמה השינה???
הילד קיבל את הריטלין ב-6:30 בבוקר, ההשפעה חלפה לה (האומנם?), אבל הילד מאוד-מאוד מתקשה להירדם! כבר כמעט 11 בלילה ולא נראה שהשינה קרובה. הוא מנסה להירדם כבר שעתיים אך עירני ביותר. מה זה? התרגשות בעקבות החוויות השונות היום? השפעת הכדור טרם חלפה? תופעת לוואי? אני מודאגת.

b a r b a i m a

New member
הי. אל תדאגי-השינויים משפיעים עליו

ותוך כמה ימים הוא יתרגל והכל יכנס למסלול נכון.אותו דבר היה אצלנו ועכשיו אני מברכת כל יום את ה-la בהצלחה

רוטם ג

New member
גם אצלי בהתחלה התרופה הגבירה את

שטף הדיבור ואת הדיבור בכלל. אנשים שהכירו אותי בתור בחורה שקטה לא הבינו מה קורה. אחרי איזשהו זמן זה התמתן.

מרמריסה

New member
וכמו שכתבתי לד"ר אדר, היום ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

ועוד
. על כל שטות! בבקשה, תגידו לי שגם זה עובר....

מיכל400

New member
תנסי להוריד קפאין מארבע וצפונה

גם אני בגילי המופלג, אם אני שותה קפה או קולה משש והלאה לא מצליחה להרדם אלא בשלוש ךפנות בוקר, לכן אני פשוט לא נוגעת!!! כנראה שיש אנשים שזה יותר מידי ממריצים עבורם, הכל ביחד. אז המלצתי להוריד ממריצים משעות אחה"צ. חוץ מזה נשמע שהילד חוווה חוויות חדשות ומאוד חיוביות. דברנות יתר של דיברי טעם עולה אלף מונים על רעשים בלתי מבוקרים.... בהצלחה, מיכל.

תופעה מספר 2 היא סימפטום אפשרי

לADHD. אם לא תצליחו להעלים אותה במציאת קומבינה הכונה לריטלין נסו להעלים אותה עם תוספיל לריטלין כמו ליציטין בקפסולות והכל תוך התייעצות עם רופא

למעלה