כמה שאלות

יעל 55

New member
../images/Emo12.gifכמה שאלות

1. 1500 זה מחיר טוב למודד? 2. יש איזה דרישות מיוחדות או משהו שאני צריכה להגיד למודד או שהוא יודע מה נדרש למדוד? 3. מה המחיר הממוצע למטר רבוע כולל הכל? הגיוני 1000$? 4. מה השיקולים לבחירת אדריכל (מלבד מחיר)? הכל נראה לי ואני לא ממש יודעת מה אני רוצה... תודה מראש לעונים
ומצטערת עם הניסוחים והשאלות המפגרות, אני לא מבינה כלום! בכל התהליך של בניית בית

צימעס

New member
תלוי

1 - תלוי מה הוא מודד. 2 - תלוי מה את רוצה שימדוד. באיזה שלב את? אם זה בשביל להתחיל, זה כנראה מפה מצבית. הוא ידע. 3 - 1000$ לא הגיוני, מכל כיוון שתסתכלי על זה. בטח לא במצבו הנוכחי של הדולר. 4 - לדעתי הוא צריך להיות בעיקר קשוב. אח"כ את צריכה לאהוב בתים שהוא עשה. חוץ מזה, כדאי לשאול על האג'נדה שלו, על גישות, סגנון. שיתן לך כמה דקות הרצאה על עצמו. וגם המלצות זה חשוב. את הממליצים תשאלי על הסעיפים הקודמים.

בינא

Member
כמה תשובות...

1 - אני מניח שזה 1,500 $...? אם כן - המחיר סביר, בתנאי שהוא כולל 3 דברים שהם תשובה שלאלה 2 שלך: 2 - א) מדידה של מצב קיים והוצאת תוכנית טופוגרפית לאדריכל ולתוכנית ההגשה. ב) סימון 4 פינות המגרש (או יותר אם יש), סימון קווי הבניה (4 פינות לפחות), סימון גובה ה-0 ואשור הבצוע של הנ"ל בכתב לועדת בנין ערים (חתימה על טופס שמקבלים עם היתר הבניה). ג) הוצאת תוכנית AS-MADE לאחר בצוע הרצפה הראשונה והוצאת אשור לאחר גמר השלד, שהמבנה עומד במקומו הנכון לפי התוכניות והאישורים. 3) המחיר הממוצע למ"ר בית הוא פועל יוצא ממה שיש חלקי כמה מ"ר שרוצים לבנות... יש מקומות בארץ ש-1,000 $/מ"ר עדיין יספיק לבניה קונוונציונאלית וברוב הארץ זה כבר לא יספיק, גם בגלל ירידת ערך ה-$ (הגיע הזמן שתעברו לדבר ב-ש"ח), גם בגלל האמרת מחירי הדלק שמשפיעים מאוד על כל מוצרי הבניה, גם בגלל שהסינים גומרים את כל חומרי הגלם של העולם וגורמים לייקור מתמשך שלהם וגם בגלל שעלויות העבודה עולות בלי שום פרופורציה לכמות העבודה המתבצעת בגלל השכר המשולם בחברות ההי-טק ובבנקים... 3) מחיר ממוצע במרכז הארץ לבניה קונוונציונאלית לבית פרטי בודד יכול להגיע, כולל הכל לכ-5,000 ש"ח/מ"ר... 4) על שיקולים לבחירת אדריכל תוכלו לקרוא באתר "בית" www.bayit-il.co.il , אם תיכנסו לפרק הדן בתפקידי האדריכל...המהנדס והמפקח הנקרא "עצות אדריכליות, עצות הנדסיות, עצות המפקח"

יעל 55

New member
1500$ ????

לי נתנו הצעה של 1500 ש"ח שכוללת את 2 הסעיפים הראשונים.

בנוגע למודד

מפת מודד טובה ל חצי שנה, הרבה פעמים קורה שבגלל כל מיני עיכובים בועדות ומחוצה להן פג תוקף המפה ולכן המודד צריך להוציא מפה חדשה. תכניסי בהסכם איתו את המחיר לחידוש מפה בעת הצורך. אצלינו המודד היה יותר יקר כי יש לו יותר עבודה (פיצול למנהל, פארצלציה ועוד כל מיני מחלות)

לאחרונה שילמתי 850 ש"ח למודד

על קויי בנין ומגרש + גובה 00 . אם הקבלן רוצה סימון כלונסאות זה עולה לו 1000 ש"ח בנוסף .

Z ליאור

New member
מה זאת אומרת אם..

הקבלן רוצה סימון ,הקבלן חייב אבל חייב לקבל סימון כולונסאות ,במידה ולא יכול לגרום לצרות צרורות.

אטיוד5

Active member
הקבלן לא חייב לקבל סימון כלונסאות

הוא יכול וגם חייב להסתכל בתכנית וללמוד אותה טוב-טוב. הוא יעביר חוטים שתי וערב על השנוגריס שהוא מקים (לפי פינות קוי הבנין שנותן המודד) ולפי זה הוא יקבל את מיקום הכלונסאות. לפעמים מקבלים את מיקום הכלונסאות מהמודד בתור בונוס או לפי דרישה ובתשלום נוסף - אבל זה לא הכרחי.

למעלה