אני רק שאלה...

משה9

New member
שאלה על גוגל

שלום, התוודעתי היום לגוגל ספרים וגוגל חדשות - וראיתי שמה שמופיע בספרים לא מופיע בגוגל הרגיל, ורק חלק מגוגל חדשות מופיע בגוגל הרגיל. מישהו יודע על חוקיות? חלק מגוגל ספרים נרשם גם בגוגל הרגיל? לפי מה כתבות בגוגל חדשות נכנסות גם לגוגל הרגיל? תודה

hadasy2

New member
חיפוש עבודה בספריית ביה"ס

אני עובדת כרגע בספרייה ציבורית, והייתי רוצה עוד חצי משרה בספריית בית-ספר יסודי. משהו יודע כיצד אני יכולה להגיע למפקחת על ספריות בתי הספר?

גלעד#

New member
לכל הספרנים התותחים - הצילו!

שלום, אולי תוכלו לעזור לי. לצורך עבודה סמנריונית אני מחפש עיתונים אמרקאיים מספטמבר 2001 ובעיקר פרסומות שהופיעו באותם העיתונים. מכיוון שאני מתגורר בקנדה פניתי לספרנים (המדהימים) שיש בטורונטו, והגעתי לשתי ספריות. הצלחתי לדלות את כל החומר שרציתי מהניו יורק טיימס, אבל ב- washington post מישהו פילח את המיקרופילם ואני עכשיו תקוע, כי אין להם מיקורפילם אחרים. אני לא מצליח למצוא באינטרנט ארכיונים של עיתונים שבהם מצולמים דפים. הספרנים של טורונטו אמרו לי לפנות למידענים ולשלם להם, שאולי הם ישיגו לי את מבוקשי. יש לי גישה מקוונת למאגרי המידע של האוניברסיטה הפתוחה, אבל לא מצאתי שם כלום, והספרניות של האוניברסיטה הפתוחה לא ממש עזרו לי (נתנו לי קישורים לאתרי חדשות און ליין, שמימלא לא עוזרים לי כי שם אין את הפרסומות המקוריות). בקיצור, יש למישהו רעיון איפה אני שולף את המידע הזה באינטרנט ללא תשלום? לעצתכם אודה

האמיתית

New member
שאלה

באיזה מאגר (פרט למפתח חיפה) אני יכולה למצוא חומר בעברית בתחום מדעי המדינה (פוליטקה, הסטוריה, יחסים בנ"ל)? תודה

חייםלוי

Member
מנהל
בדקתי קצת עכשיו. תודה על הלינק

מצאתי כמה דברים מעניינים. גוגל ספרים זה פרוייקט בפני עצמו הנמצא עדיין בשלב בטא. הם סורקים ספרים שלמים בספריות בארה"ב. המטרה שלהם לסרוק את כל או רוב הספרים הנמצאים בספריות הגדולות. הסריקה היא לא באיכות משובחת במיוחד. המפתחות של גוגל הרגיל ושל הספרים והחדשות אינם זהים ולכן מגיעים לתוצאות אחרות.

בתיה4

New member
תשובה

מה פירוש חומר בעברית? טקטס מלא? מפתח חיפה הוא מאגר ביבליוגרפי למאמרים בעברית. ואפשר גם לחפש בקטלוגים של ספריות. רשימת הקטלוגים של רשת הספריות האקדמיות בישראל http://libnet.ac.il/~libnet/malmad-israelnet.htm אפשר לחפש בקטלוג המאוחד אבל אני ממליצה שתחפשי גם בקטלוגים שונים לפי נושאים. ותמיד עדיף להתמקד בנושא מצומצם מוגדר ולא כללי.

משה9

New member
תודה - ושל גוגל חדשות?

מסתבר שמי שמחפש וזה חשוב לו, צריך אפילו בגוגל לבצע כמה חיפושים : רגיל, קב' דיון, ספרים, חדשות... אגב, חיפשתי שם את falkenheim ולא מצאתיו.

משה9

New member
שאלה על תפוז וגוגל

שמתי לב שדפי פורומים רבים של תפוז נמצאים בגוגל, אך לא כולם (לדעתי גם לא רובם). למישהו יש מושג איך זה נקבע? הרי לא מדובר על זמן שלוקח להתעדכן - יש דפים בתפוז מ-2000 שלא מופיעים בגוגל וכאלה מ-2003 שכן מופיעים. כנ"ל לגבי דפים מ-nrg ומקורות נוספים. תודה

למעלה