שימו לב:

Fleddermaus

New member
אנחנו, כמוב,ן נגד מדינה דו-לאומית

ערביי ישראל (או לפחות נציגיהם) לא רוצים מדינה דו-לאומית. יש להבדיל בין מדינה דו-לאומית למדינת כל-אזרחיה. מדינת כל-אזרחיה משמעותה מדינה יהודית שבה יקבלו כל האזרחים שיוויון זכויות מלא. מדינה דו לאומית משמעותה ביטול המדינה היהודית, וזלזול בזכותם של הפלסטינים ליישות עצמאית ומדינה, דבר שיהרוס אותנו.

skywalker 8

New member
לא בהכרח.

מדינת כלל אזרחיה היא מדינה שתהיה, הין היתר, מזוהה עם כל האזרחים שלה. כלומר, שינוי הדגל שגם ערביי ישראל יוכלו להזדהות איתו, שינוי ההמנון הסמלים וחוקי המדינה.

skywalker 8

New member
וד"א

ערביי ישראל כן רוצים מדינה דו לאומית, ומדינה שלא תהיה מדינה יהודית.

i am just me

New member
את ההמנון צריך לשנות בכל מקרה

"להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון ירושלים"? אני היחידה שחושבת שכבר יש להו כאן מדינה של יהודים ב"ארץ ציון"?

skywalker 8

New member
לא...

"התקווה" היית ההמנון של התנועה הציונית וגם מציגה את החזון של הציונות וישראל מגשימה את החזון.

i am just me

New member
נו, אז למה אנחנו עדיין צריכים לחלום

על המדינה הזאת אם היא קיימת. "להיות עם חופשי..." זה בלשון עתיד, אבל אנחנו כבר חיים את זה (בערך). לדעתי שירים כמו אין לי ארץ אחרת יותר מתאימים, בעיקר שורות כמו (גם אם אדמתי בוערת).

skywalker 8

New member
לא...

התקווה=החזון. מדינת ישראל=מימוש החזון. זה מתאים! לא הכל צריך להיות עפ"י מה שרלוונטי.

ערב רב

New member
זה לא נכון, ההבדל מאוד קטן

בין מדינת כל אזרחיה למדינה דו-לאומית, משום שמדינת כל אזרחיה בהקשר הישראלי אינה כזו הצרפתית שם כולם הופכים בכח לצרפתים, אלא נאמרת בהקשר פלורליסטי, כלומר שומרת על זכויות המיעוטים. לכן ההבדל בין מדינת כל אזרחיה למדינה דו-לאומית הוא בעיקר סימלי, בהקשר הישראלי.

Deathatred

New member
בייחוד שהנהגת ערביי ישראל

מתנגדת לחוק האזרחות וחוק השבות במתכונתם הנוכחית, ובעצם תובעת לאפשר את השיבה לפלשתינים ובכך למחוק את הרוב (ואחר כך את הנוכחות) היהודית בארץ.

tapr

New member
הצחקת

כנראה שלא ראית את המאמר של אחמד טיבי במעריב. הדרישה היא כבר לא של זכויות ליחידים (גם), אלא של זכויות לאומיות קולקטיביות. הם רוצים "מדינת כל לאומיה", לא כל אזרחיה. בנוסף, אני אתן ציטוט של פרופ' דן שיפטן: "מדינת כל אזרחיה היא מדינה דו לאומית במסווה". למה? מדינת כל אזרחיה תגרום לביטול חוק השבות ומתן כניסה לכל ה"פליטים" הפלסטינאים.

די למסחטת המילים

מדינת ישראל היא מדינה דו לאומית, נכון להיום. הכיצד? בארץ יש שני לאומים - יהודי וערבי (או אולי פלסטיני?), והם חיים בנפרד. מה שהופך את מדינת ישראל למדינה יהודית אלו הסמלים והצבא, אבל זה לא סותר את היותה של מדינת ישראל מדינה דו-לאומית. במדינת לאום אחד, לא היה דבר כזה ביתספר ערבי, לא היתה שפה רשמית ערבית, הכל היה יהודי. זה לא כך. כל הדיון הזה הוא חסר משמעות עקב כך.

skywalker 8

New member
לא.

מדינת ישראל היא מדינה יהודית-ציונית! לא מדינה דו לאומית. בתי הספר הערבים כפופים למערכת החינוך הכללית. כלומר, מלמדים אותם על ההיסטוריה הערבית ודברים משלהם אך גם על הציונות והיהודים. בארץ יש שני לאומים, שכבר עכשיו ישנו מאבק על האופי של המדינה. "מה שהופך את מדינת ישראל למדינה יהודית אלו הסמלים והצבא, אבל זה לא סותר את היותה של מדינת ישראל מדינה דו-לאומית." בטח שזה סותר! מה זה בדיוק חוק השבות? חוק שמתיר רק ליהודים לעלות לישראל ולקבל אזרחות. ישראל היא מדינה יהודית ולא דו לאומית. חוץ מזה, שכחת את הדרוזים והצ'רקסים. לדיון יש משמעות.

לדיון אין משמעות

המדינה היא מדינה דו-לאומית הנושאת אופי יהודי בהתאם לרצון הרוב. מה שהופך את המדחנה לדו-לאומית זה שיש כאן שתי לאומים, שחיים כלאומים. אם זו היתה מדינה של לאום אחד, אזי לערבים לא היתה זכות לחיות כרבים אלא היו חייבים להשתלב במדינה כיהודים (פרדוקס מוזר), ולא היתה שום הכרה רשמית בזכות הגדרתו של הלאום שלהם. כמו שנאמר בצרפת יש 16% ערבים, אבל אין שום סוג של הכרה בזכותם להגדיר את עצמם.

ערב רב

New member
אתה מזכיר לי את ההיתממות של חשין

כשהתייחס למדינה כל אזרחיה בפסק-דין ואמר "היעלה העל הדעת שהמדינה אינה של כל אזרחיה?!". כמו שאמרתי, מדובר בפרוגרמה פוליטית מאוד מסויימת שמכנה את עצמה "דה-ציוניזציה של מדינת ישראל".

נכון, ולגיטימי ביותר

כל שאני אומר שעלינו לצאת מהעולם של הגדרות. מדינת ישראל היא מדינה דו-לאומית פר סיי, אבל זה לא אומר כלום, כיוון שהיהודים הם אלה השולטים במדינה והם מכתיבים ציונות. גם אני ציוני, ואני בעד זה שהמדינה תהיה ציונית. אבל לפרנויה של מדינה דו-לאומית אין כל צידוק, כשמדברים על מדינה דו-לאומית בעצם מדברים על מדינה על כל שטח ארץ ישראל המנדטורית שתהיה תחת שליטת שתי העמים, אבל גם מה שיש כיום זו מדינה דו-לאומית, לכן ההגדרה מוטעית. בעצם מה שאנחנו אומרים זה שאנחנו רוצים "מדינה בשליטת היהודים". זהו סיכום מאבקינו כיום, ויש כאלו שלא מיטיבים להבין זאת, אנו עדיין נאבקים על זכותינו לשלוט על עצמנו.

skywalker 8

New member
"הפרנויה" היא

שהמדינה תפסיק להיות ציונית, ע"י כך לדו-לאומית או כל אזרחיה לגמרי.

למעלה