שימו לב:

Fleddermaus

New member
../images/Emo119.gif שימו לב:

שלום. אני מצטער על הניהול של הפורום בימים האחרונים. הבעייה תוקנה, ושונו כמה דברים: -עלה תקנון חדש לפורום. לא הרבה השתנה, ניסחתי כמה דברים בצורה מרעננת. -סקר חדש, לגבי שם המפלגה תיהנו, עמרי

ערב רב

New member
שתי שאלות הבהרה, ברשותך:

1. האם יותרו פרסומים של ארגונים שחלק מערכיהם תואם לאלה של נוער יחד ואילו חלקם האחר מנוגד? 2. כיצד יוגדרו "תומכי נוער יחד" שאינם חברים בתנועה?

Fleddermaus

New member
בשמחה:

1. פרסומים כאלו לרוב יותרו, הכוונה היא לפרסומים של ארגונים הנוגדים לחלוטין את הערכים של התנועה. 2. אדם הרואה את עצמו כתומך בנוער יחד יוגדר ככזה.

ערב רב

New member
ובכן, אלה הם ארבעת ערכי נוער יחד?

".. השלום, הדמוקרטיה, הצדק החברתי וזכויות האדם. .."?

skywalker 8

New member
מה עם ערך הציונות?

ככל שידוע לי, יח"ד היא מפלגה ציונית. מה עם הנוער?

Islington

New member
דומני שהייתה זאת שולמית אלוני שאמרה

שציונות והומניזם הם ערכים סותרים, כיוון שציונות שמה את המדינה במרכז והומניזם את האדם. יותר נכון להגיד שיחד היא לא מפלגה אנטי-ציונית מאשר שהיא מפלגה ציונית.

Deathatred

New member
הנוער של מרצ/יחד צריך לבחור

בין דרכו של אמנון רובינשטיין לבין דרכה של שולמית אלוני.

skywalker 8

New member
לא אנטית ציונית מאשר ציונית

פרושה פשוט לא ציונית. אם ככה היא לא בעד מדינה יהודית?

skywalker 8

New member
בדקתי, אבל

לא מצויין שם בשום מקום על היותה של תנועת נוער יח"ד כתנועה ציונית. ומאחר ששמתי לב שצויין שנוער יח"ד באותה הדעה והאידאולוגיה של מפלגת יח"ד אז בדקתי גם שם, ולא צויין בשום מקום שהמפלגה עצמה היא ציונית. אני מסיק מכך שיח"ד איננה ציונית. תקן אותי אם אני טועה...

ערב רב

New member
למעשה, צוין שם שאידאולוגית הנוער

אינה תלויה בזו של המפלגה האם, ושהיא מסתכמת ב-4 העקרונות הנ"ל: ".. השלום, הדמוקרטיה, הצדק החברתי וזכויות האדם. .."? שלהבדיל מהשומר הצעיר, למשל, אכן אינם כוללים את הציונות. אבל זה ידוע, היו"ר הקודם הוא אנטי-ציוני מוצהר.

skywalker 8

New member
נכון, אבל

עפ"י זה: "התנועה תומכת באופן עקרוני בדרכה האידיאולוגית ובמטרותיה הפוליטיות של מפלגת יחד..." הם אכן באותה דעה. אבל גם אתה צודק לאור המשך המשפט, "...אך הנה בעלת אוטונומיה מוחלטת לעצב את דרכה ופעולותיה בהתאם לחוקה זו." בכל מקרה, הציונות איננה נכללת, לא עפ"י עקרונות נוער יח"ד ולא עפ"י המפלגה עצמה.

Fleddermaus

New member
בנוסף,

"בהתאם לכך שישראל היא מדינת העם היהודי ייוותר חוק השבות על כנו." (מתוך המסמך האידאולוגי של יחד)

skywalker 8

New member
בגלל זה

כתבתי שתתקן אותי אם אני טועה. לא ראיתי את הדף הזה. למען האמת, זה ברור פחות או יותר. השאלה היא האם נוער יחד היא תנועה ציונית.

Fleddermaus

New member
אכן כן

נוער יחד מחוייבת למצע וחוקת יחד. בינינו יש דעות שונות, אבל באופן כללי אנו תנועה ציונית שלא תשתתף לעולם במחאה נגד הציונות.

ערב רב

New member
ולכן ב-1 במאי כשקבוצות שוליים ניסו

לשוות לאירוע גוון אנטי-ציוני ונוצר פילוג בין הציונים לאנטי-ציונים, נוער מרצ מצאו את מקומם בצד הנכון של הגדר.

למעלה