צמחי מרפא "פרסיים"

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

niya

New member
../images/Emo115.gif../images/Emo203.gifצמחי מרפא "פרסיים"

מי מכיר? אני מכירה מעט מאד, ויודעת שיש איזה ספר (שככל הנראה יצא בעברית) - האם מישהו מכיר / יודע?
דיברנו לפני כמה שרשורים על הצמח "גולה אב זאבון" שמגביר כמות של דם (?) ויש את החקשי שאני מכירה (לכאבי בטן?) מה יש עוד?

ניה שבת שלום

תיקון חקשיר זה טוב לכל המחלות שלא נדע מוריד חום לכאבי בטן כל אחד מצמחים פרסים מרפה משהוא אחר אבל חקשיר טוב לכל בן אדם בפרס היו אומרים חלק מאנשים [סרדי וחלק גרמי] תה לבן גם היו נותנים לכל מזג סרדי וגרמי תה ירוק היו נותנים רק למיש סרדיש שודה ערק שאטרה ערק נסטרן ערק גול גובזבון

niya

New member
יש לך מתכונים?

או הסבר אים מכינים? איך שותים? מתי? כמה? למה?

אני לא כלכך בקיעה

לגבי חקשיר כן אני יודעת הגרגרים הם כמו חול אדמדם שמים בערך 10גרם בתוך כערית קטנה ומוסיפים מיים מברז מחכים כמה דקות לאחר מכן מנערים כל הקשים עולים למעלה וכל החול נשאר למטהלאט לאט מעבירים את כל החומר לכערית קטנה אחרת בעדינות עד שרואים חול בתחתית הכערה הראשונה שוטפים את הכערה הראשונה מהחול ושוב מעבירים את התכולה לכערה הראשונה ושוב שותפים את הכערה השניה מהחול שבתחתית בקיצור 3עד4 פעמים חוזרים על אותו פעולה עד שלא רואים חול בתחתית הכערה .מרוקנים את המיים מעל החומר ומוסיפים עוד קצת מים נקיים על המקום נותנים לחולה לשתות על קיבה ריקה בבוקר כל הפעולה בבוקר על המקום חקשיר מתאים לכל נפש מגיל שנה עד 100 לגבי ערקים פשוט שמים את הצמחים בתוך סיר מלא מים ומניחים מעלו סיר יותר קטן וסוגרים את הסיר מכסה הרמתי מרתיחים על הגז כל האדים מהמכסה נכנס לסיר הקטן האמצעי . אוספים את האדים בבקבוק כל שהיא זה ערק אבל צריך הרבא סבלנות והרבא זמן לגבי סומבלתי אני לא יודעת ולא מכירה

shirinak

New member
האם יש בארץ קודומה ו שורש סונבולאתי

קודומה טוב לשיעול וסונבולאתי טוב ל עצבים דליה חנום אם את יודעת למה עוד טוב סונבולאתי תכתבי לי

פרויז1

New member
שירין ! תבדקי את זה רק בשוק העליה!!!

שם יגידו לך כן/ךא וגם איפה יש.

JMac

New member
יש גם..

האלווה האביטש - Halva Havitch - תערובת של מרכיבים רבים (תבלינים, אגוזים ועוד כל מיני) שאמורה לעזור בכאבי גב, נשירת שיער ולמנסים להרות.

למעלה