שאלה ...

../images/Emo112.gif../images/Emo110.gifשאלה ...

אני חוקרת את הנושא של תנועות הנוערה ציוניות בזמן השואה. וכידוע לכם ולי 'בית"ר' הייתה תנועת נוער פעילה מאוד בזמן השואה. אז ברצוני לשאול את המדריכים שבינכם, ואני מניחה שרובכם מדריכים, כיצד אתם משמרים ומנחילים לחניכים שלכם את מה שעשתה התנועה שלכם בתקופת השואה? וכיצד אתם מנצחים את זכרון השואה בתנועה שלכם? האם יש פעילות מיוחדת לקראת יום הזכרון... אתם מוזמנים להרחיב גם באופן כללי על הקשר של התנועה שלכם היום לתקופה של התנועה בזמן השואה... תודה על שיתוף הפעולה, אילנה

בישי89

New member
../images/Emo13.gif

קודם... קישור לשרשור שמסתובב עוד בעמוד הזה, בנושא זה ממש http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1216&msgid=93480278 בעיקרון רק ממש לא מזמן היה דיון (פה ובפורום שואה והנצחה) על מקומם של תנועות נוער בהנצחת השואה. העלו כמה רעיונות (רעיון קיר הנצחה בכל מעו"ז, אמץ ניצול, פינה חודשית - שפעם בחודש חניך אחר יגיד כמה מילים על השואה וכד'...). לצערי, להכריח מעו"זים לעשות דברים אלה ולזכור את השואה זה בלתי אפשרי (מהרבה סיבות) ולכן זה יותר יוזמות פרטיות במעו"זים (כל מעו"ז שיש בו מישהו שממש אכפת לו מנושא זה, אותו אחד משתדל לעשות משהו קטן - או גדול). באשר למה שהתנועה עשתה בתקופת השואה, על זה יותר מדברים ביום הזיכרון לשואה (פעולות בנושא)

אני אתן את הבמה לאחרים, אבל...

אני חושב שכל אחד יוכל לפרט בפרוטרוט על משהו שעושים במעו"ז שלו על השואה, או בכלל. (אני אשמח אם דרור ידבר על המסע). בגדול הדבר המרכזי שבית"ר עושה בצורה רשמית וארצית זה הפגנה מול שגרירות גרמניה בישראל ע"י הבוגרים של התנועה, ולאחר מכן עלייה ליד ושם. אני במעו"ז שלי עשיתי פעם מוזיאון שואה שהחניכים הכינו והראו להורים וטקס מיוחד במעו"ז.

אהלן אילנה

קודם כל את יכולה למצוא עוד קצת חומר על אצ"י באתר בית"ר. והנה הקישור:http://www.betar.org.il/world/history/index.htm נעזוב רגע את ההיסטוריה ונחזור למציאות, כיום כחלק מהפעילות השנתית של התנועה והמעו"זים, מתקיים טקס מול שגרירות גרמניה, מידי שנה ביום השואה (כמו שחזי ציין), כל מעו"ז מעביר פעולה בנושא לקראת יום השואה, ויש בכמה מעו"זים "קיר שואה", ואנחנו מקווים שהרעיון ימשיך להתפשט. עד לפני כ-4 שנים יצאו מידי שנה משלחות של בית"ר לפולין, והשנה ניסנו להחזיר את המסורת, אך בעיות טכניות ותקציבית (לדעתי) לא אפשרו זאת. (אני מקווה שתתחיל התארגנות כבר השנה לגיבוש קבוצה משותפת של שביעיסטים ושמיניסטים לשנה הבאה). כולנו תקווה כי הרעיון ייצא לפועל ויקחו בו חלק ניכר מחניכי שכב"ג. אני יכול לספר שאצלנו (מעו"ז ברקן) מקיימים מידי שנה (כבר שנים) את טקס ערב יום השואה (טקס ישובי). [אגב- גם כשלא היה מעו"ז לשנתיים]. זהו כרגע, אני חושב שכל אחד צריך לקחת את המושכות לידיים שלו ולפעול בתוך המעו"ז שלו, כי אין הרבה אפשרויות לפעילות ברמה ארצית מלבד המסע והטקס ביום השואה.

למעלה