אחרי הסרט.

Mrs Vertigo

New member
../images/Emo112.gifאחרי הסרט.

סוף סוף ראיתי אותו
. בתור אחת שרגשית קשורה מאוד לחללי צה"ל, מלחמות, יום הזיכרון וכו', חשבתי שאני אבכה במשך כל השעתיים האלו, ארגנתי טישו מראש אפילו, גם בתור אחת שכבר יודעת את "אם יש גן עדן" בעל פה, ומהללת אותו בלי סוף, כששאלו אותי איך היה הסרט, עניתי ב - "בסדר..." בטח רובכם תחלקו עליי, לפני כמה ימים מישהי אמרה שאין נקודות שיא, ואיזה אחד קרא לה "לא חכמה" (מטומטמת?), אני קצת קצת מסכימה איתה, האובר - דרמטיות הזאת שקיימת במשך כל הסרט, די הרסה לי, חשבתי שאני אזדעזע, ורק קטעים קצרים השאירו בי חותם (שפיצר שר "אבות ובנים), חסרות לי נקודות שיא. גם השינויים הגדולים מהספר די הרסו לי, למה לעזאזל קוריס כל כך רע ללירז (ארז!!!)? זה אמור להיות "אני מוכן למות בשבילך". למה זיו שונה? למה גרמו ללירז (ארז) להיראות כל כך רע? היו קטעים שעשו אותו ממש רע. אושרי כהן נראה כמו ילד קטן (ואין לי שום דבר נגדו, באמת, אפילו שאני סולדת ממשתמטים) ולא כמו לוחם שהוא גם אגב מפקד המוצב. והסוף, הזוי לחלוטין. מה, ככה נגמר? אין סיכוי. איזה באסה. רק אל תרצחו אותי :), אני לא אומרת שזה סרט גרוע, אני פשוט אומרת שמנקודת המבט שלי ובטח גם מנקודת המבט של לוחמים שהיו על הבופור ושל עוד אנשים, הסרט יותר דמיוני מאשר מציאותי. זה סרט קשה, כבד, וגם טוב בשורה התחתונה, אז תכלס לדעתי - אין כמו הספר. ערב טוב שיהיה לכם

גם אני חושב שהליהוק של אושרי כהן לא הכי מוצלח

הוא היה נראה לי צעיר מדי בשביל להיות מ"פ, אבל אולי זה בגלל שבגילי יש כבר אנשים שמפקדים על פלוגות ואני זוכר את הצבא מנקודת ראות של בן 20...

מיכל שב

New member
להרוג? ממש לא../images/Emo13.gif../images/Emo58.gif

יוסף סידר, שהתארח בפורום סיפר שאת התסריט לסרט, כתבו לשם והוא לפני שיצא הספר ולכן לא נכונה ההנחה שהסרט מבוסס על הספר. גם אני לא בכיתי בסרט. אבל יצאתי עם כאב בטן ענק! כאמא לילדים מצאתי את קטע הטלוויזיה שבו אבא של זיו מדבר כרגע השיא של הסרט. הסרט בעיני הוא מסמך מצמרר. מסמך שמראה תקופה בעבר שלנו. מסמך שמראה לי את התייחסות החיילים, למשל, לארגון ארבעה האמהות. ואני חייבת להודות שהתמיכה שלי בפעילות הברוכה של הארגון רק התחזקה בעקבות הספר. אם לא הן, לא היו יוצאים מלבנון וחיילים היו ממשיכים לההרג סתם.

Mrs Vertigo

New member
../images/Emo112.gifזה כבר וויכוח פוליטי...

בעניין של "ברחנו מלבנון" או "יצאנו מלבנון". אחת הבעיות של המדינה הזאת לדעתי, היא שעושים מעשים בלי לחשוב על התוצאות לטווח הרחוק, ודי חטפנו לפרצוף את התוצאה בקיץ 2006.

The Walrus

New member
מה שמצחיק זה

שבספר הם לא מפסיקים לקלל את הארגון ולהאשים אותו בהרבה דברים שהוא עושה נגדם ועוזר ללבנון וכו'... למרות שטענה אחת בספר מאוד מוצדקת: ארגון ארבעת האמהות מאוד הפריע למלחמה בערעור הבטחון העצמי של החיילים; אם החיילים כבר שם, עליהם לבצע את המשימה על הצד הטוב ביותר בלי לערער בחשיבותה. אם חייל יהיה נגד המשימה שהוא מבצע הוא יבצע אותה פחות טוב...

למעלה