פינגווין בהכחשה
New member
../images/Emo110.gif|4u|שלום
אני רונית (17.5, חיפה), ויש לנו בשיעור אנגלית פרוייקט של לבחור שיר ואז לנתח אותו ולכתוב עליו כל מיני דברים.. אני בחרתי את השיר רוץ ילד אז ישבתי עם חברה שלי וניתחנו אותו, להלן התוצאות^_~ (מקווה שבאמת תקראו ותגיבו ושאני לא סתם כותבת..) רוץ ילד רוץ אל תעצור לשאול המראה לא משקרת אתה כבר ילד גדול *חרוז:לשאול, גדול. בתחילת השיר הכותב פונה לילד ואומר לו לרוץ, בלי לשאול שאלות מיותרות, בלי להתעקב ולדון בתשובות, בלי לבזבז זמן מיותר- ללכת להגשים את החלומות שלו. אם הוא יתעקב לחינם הוא לא יממש את חלומותיו. המארה לא משקרת- המראה מראה לו שהוא כבר גדול ומוכן ללכת בעקבות חלומותיו. חלומות נמסים בשמש אל תיתן לזה לקרות חלומות נרקבים בגשם אל תיתן לזה לקרות רוץ ילד יש כאן ניגוד גשם
מול שמש
. אם הילד יחכה החלומות שלו יתייבשו בשמש או ירקבו בגשם, אם הוא ימצא תרוצים הוא לא יגשים את חלומותיו לעולם, זאת בעקבות העובדה שבכל עונות השנה, אם לא נתאמץ החלומות שלנו יתפספסו לנו. תהיה רוח בצמרות העצים תהייה דרקון של מים עמוקים הכותב אומר להיות רוח ודרקון- רוח ודרקון מסמלים עוצמה וכח, הוא צריך להיות חזק כדי להגשים את חלומותיו. בנוסף יש לנו עוד ניגוד- צמרות העצים(מקום גבוה) מול מים עמוקים (מקום נמוך), לשני המקומות שהם בעצם הקצוות של הגבהים קשה מאוד להגיע, הוא צריך להיות חזק (כמו דרקון, כמו רוח), להגיע אליהם ואז חלומותיו יתגשמו. תיקח אותה מחוץ לעיר תראה לה עטלפים עפים נוספת דמות חדשה, אין לנו מושג מי זאת, שיערנו שזו מישהי שהוא רוצה להראות לה את העטלפים וכו' כחלק מהחלום שלו. מחוץ לעיר- אין שם לחץ, בטבע..יש שקט ואפשר להתפנות למחשבות האמיתיות ולהגשמת החלומות. עטלפים עפים- כשחושבים על חופש ישר יש אסוציאציה של ציפור. הפעם הוא אומר לו להראות לאישה עטלפים- חיה הידועה בכיעורה, נגעלים ממנה, היא מפחידה- עטלף->ערפד! אבל עם כל החסרונות של העטלף הוא עף, יש לו את החופש שלו. הימים הם ימי שרב מוצא את עצמי לבד כאן התחיל הסיבוך שלנו בניתוח של השיר אבל אחרי מחשבה ארוכה הגענו למסקנה (יותר נכון חברה שלי שנתחה כאן את רוב השיר
) שהוא שר את השיר לעצמו, הוא הילד!!! הוא אומר לעצמו לרוץ לחלומות. ימי שרב- קיץ! קודם כבר הזכירו את הקיץ עם השמש- "חלומות נמסים בשמש", עכשיו יש שרב אז כניראה שיש גם שמש והחלומות נמסים בה, לכן צריך למהר כדי להגשים את החלומות. הוא מוצא אתת עצמו לבד, כבר לא יכול לשתף את הדמות שהוזכרה קודם ("תיקח אותה מחוץ לעיר..." בחלום שלו! הריקנות והרעב כשהבטן שלנו "ריקה" אנו רעבים. הנפש שלו ריקה כי הוא לא הגשים את החלום שלו אבל הוא רעב וכניראה עדיין לא התייאש לחלוטין מהרצון להגשים את חלומותיו. הזאב והצייד השוטר והגנב הצייד רודף אחרי הזאב והשוטר רודף אחרי הגנב, כך הדובר עדיין רודף אחרי החלומות שלו. וזהו
סיימתי.. אני ממש רוצה תגובות ומה דעתכם על השיר ואם יש דברים שאתם יכוליחם להוסיף לניתוח אני ממש אשמח לשמוע כי יש לי על זה לעשות עבודה.. וגם אם יש לכם איזה מידע או משהו על כנסיית השכל בזמן שהם כתבו את השיר הזה וגם על המצב בארץ כשהם כתבו את השיר הזה (אם היו איזה אירועים מיוחדים..) בבקשה תכתבו פה!!
אני רונית (17.5, חיפה), ויש לנו בשיעור אנגלית פרוייקט של לבחור שיר ואז לנתח אותו ולכתוב עליו כל מיני דברים.. אני בחרתי את השיר רוץ ילד אז ישבתי עם חברה שלי וניתחנו אותו, להלן התוצאות^_~ (מקווה שבאמת תקראו ותגיבו ושאני לא סתם כותבת..) רוץ ילד רוץ אל תעצור לשאול המראה לא משקרת אתה כבר ילד גדול *חרוז:לשאול, גדול. בתחילת השיר הכותב פונה לילד ואומר לו לרוץ, בלי לשאול שאלות מיותרות, בלי להתעקב ולדון בתשובות, בלי לבזבז זמן מיותר- ללכת להגשים את החלומות שלו. אם הוא יתעקב לחינם הוא לא יממש את חלומותיו. המארה לא משקרת- המראה מראה לו שהוא כבר גדול ומוכן ללכת בעקבות חלומותיו. חלומות נמסים בשמש אל תיתן לזה לקרות חלומות נרקבים בגשם אל תיתן לזה לקרות רוץ ילד יש כאן ניגוד גשם