פינה שבועית-בעלי חיים נושא:חיות חכמות

Uדית

New member
../images/Emo108.gifפינה שבועית-בעלי חיים נושא:חיות חכמות

חיות חכמות|שפם*|-מסתבר שכן
!
דג
היתוש האמריקני מסוגל לספור עד ארבע!
חולדות מסוגלות למצוא את דרכן במבוך ולקשר בין אירועים כמו אכילת מזון מורעל ומוות!
האורנג-אוטנים(סוג קוף) של סוּאָק השתמשו במגוון כלים שהם יצרו!
עד עתה הוצעו מספר הסברים לתופעה אך אף אחד מהם עוד לא אושר באופן מוחלט. ההסבר הסביר ביותר הוא זה שבא מפיו של הווטרינר הראשי של ברלין, פרנץ מוטשמאן, אשר בחן מספר גוויות של קרפדות שהתפוצצו, וטוען שהמקור לתופעה הוא שילוב בין הנהירה ההמונית לאזור של עורבים טורפים ונטייתן הטבעית של הקרפדות להתנפח בעת סכנה מתוך כוונה להרתיע את יריביהן. על פי מוטשמאן, נוהגים העורבים לנקר את בטנן הרכה של הקרפדות ולתלוש את הכבד שלהן אשר נחשב על ידם למעדן. הקרפדות בתגובה מתחילות להתנפח, אבל בשל החור בבטנן והכבד החסר יוצא התהליך מאיזון וכלי הדם והאיברים הפנימיים שלהן מתפוצצים. גם היקפה המדהים של התופעה זכה להסבר: "העורבים הם חיות פקחיות," אומר מוטשמאן, "הם לומדים מהר מאוד איך להשיג את כבד הקרפדות." (מויקיפדיה)
סרטון
מדענים בארצות הברית הראו שסלמנדרות מעדיפות צלוחיות עם שלושה זבובים על פני צלוחיות עם שניים. הגילוי החדש והמסעיר מראה שהיכולות המתמטיות הבסיסיות ביותר התפתחו כבר לפני 28 מיליון שנה(!), ואפילו אצל יצורים שאוכלים זבובים. (תודה ל-ynet
דבורים
וכלבים
יכולים להריח פחד
ישנו סוג של תולעים שאוכלים את עצמם אם הם לא מוצאים אוכל
כלב יכול להבין בין 35 ל-40 פקודות
(רוב (אבל לא כל) העובדות הנ"ל נלקחו ממאמרים ששמות מדענים חתומים עליהם-כך שאני מעריכה שהם נכונים). אם יש לכם עוד עובדות המורות על חוכמת בעלי-החיים אשמח לשמוע!

tweeg

New member
אדיר,קרפדות מתפוצצות../images/Emo6.gif

הציפור בסרטון הפתיעה אותי,ציפורים לא יחסית מאוד מטומטמות? לא ידעתי שהם יכולות לעשות את זה איך הגיעו לזה שדג יכול לספור עד 4? (מישהוא מכיר את המערכון של אסייג?)

yaakii

New member
תתפלא..

ציפורים זו לא חיה כל-כך מטומטעמת-שמעת על בדידה? שתף אותנו לגבי המערכון...?

yaakii

New member
חחח מאיפה קפצה העי"ן?

או שזו לחיצה ללא תשומת
או שזו טעות כתיב מחפירה בעקבות מצב העירנות שלי...(חוסר שעות
בטיול...)

yaakii

New member
טוב, ביררתי את השם הנכון של התופעה וזה

התגודדות. אין לי מושג מאיפה הגעתי לבדידה...
כאן תוכל לקרוא עוד על התגודדות.

צמחי בר

New member
אם את מזכירה דברים חכמים

-תתפלאי לדעת כמה צמחים זה דבר חכם. עשיתי עבודה שלימה בנושא הקשור לזה.

למעלה